Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

ten odkaz jsem našel také, ale je to odkaz na vytvořenou objednávku někoho již před delší dobou a když dokončíš pomyslnou objednávku, napíše to jen, že již byla někým zakoupena... 👿
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

napsal/a:
WW2 literauru čtu už víc jak dvacet let ve větším množství, prakticky se snažím přečíst vše zásadní co přijde na trh
a četl jsi od Merleho: Smrt je mým řemeslem? Sice je to román, ale dost mi rozšiřil obzor co se týče problematiky koncentračních táborů za druhé světové...

a četl jsi od Merleho: Smrt je mým řemeslem? Sice je to román, ale dost mi rozšiřil obzor co se týče problematiky koncentračních táborů za druhé světové...
Ano četl, depresivní knížka.

je to pro mne spíš taková neskutečná psychologická, nebo spíš psychiatrická sonda...
Jinak mně přišla neskutečně depresivní knížka Souostroví Gulag - tu jsem, přiznávám se, nedočetl - ani první díl..
Souostroví gulag jsem četl všechny tři knihy, Solženicynovi je vyčítáno, že psal příliš měkce! Šalamov, nebo Štajner, to je tvrdší level.
Solženicyn se vyhejbá třeba extrémnímu násilí na politickejch vězních ze strany kriminálníků, sexuálnímu násilí, vraždám, smrti obecně.

v tomto ohledu mám vůči sobě docela dluh - od Vondrušky jsem nečetl vůbec nic...můžeš od něj doporučit ještě něco? Něco vhodného pro začátek a seznámení s autorem😉
Tímto jsem začínal.
Když koupíš první díl, tak dokoupíš i ostatní 😉
Až dočtu knížky od vánoc začnu nakupovat ostatní jeho díla. Snad budou taky tak povedená.
lub121@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.