Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
AdamekPOS

Uživatel

Zaregistrován:
29. 6. 2017

#1 15. 3. 2025, 22:07

Dnes jsem ten obraz zachránil od vyhození do popelnice, jeden člověk ho měl na půdě a chtěl se ho zbavit. Tak jsem ho ze srandy dal na Aukro za 1,- Kč. Našel jsem téměř stejný na Platýzu za 26 tisíc, o něco větší. Tak jsem zvědav když to Aukro tak kritizujete....

https://aukro.cz/karel-jan-sigmund-krajina-se-stromem-7084261115

Profilový obrázek
poradnydest

Uživatel

Zaregistrován:
23. 12. 2015

#2 16. 3. 2025, 09:51

K.J.Sigmund , malíř jehož některé obrazy se podobají obrazům Blažíčkovým , čehož si někteří koumáci všimli a přesignovali . Toto ale není tento případ..tento Blažíčkovi podobný není… Zkusím tipnout 1200-4 000 ? .Ona tato sorta malířů se těžko odhaduje.Nehledě na neoddiskutovatelné kvality některých jeho děl je to malíř nepříliš známý ,když ho někdo bude chtít je pořád z čeho vybírat, stačí si počkat .Samozřejmě se může stát , že se někdo „utrhne „ a zaplatí nesmyslnou cenu , ale v tomto případě si to nemyslím .Navíc právě na Aukru je několik obchodníčků kteří takovéto obrazy sledují , snaží se je za několik stokorun , případně nízké tisícikoruny získat a pak se tyto objeví v menších aukčních síních , jako Platýzu a jiných za větší cenu… Podle 1 Art Consultingu má malíř aukční rekord 39 000 korun. Takže ten asi nepřekonáte :- ))A váš obraz má oproti obrazu na který odkazujete poloviční rozměry , což také jistě bude hrát roli ohledně ceny . :- ))

Profilový obrázek
AdamekPOS

Uživatel

Zaregistrován:
29. 6. 2017

#3 16. 3. 2025, 12:56

Obraz signovaný Trampota nabízený Boltem.

Poslední úpravu provedl(a) AdamekPOS v 16. 3. 2025, 12:57

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.