Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#21 12. 9. 2017, 18:43

Ale to bejby v náručí matky so špicatým nosom sa podľa mňa nevydarilo.Neviem či maliarovi,alebo rodičom...Vyzerá ako kickboxer.Už dva dni ma svrbí napísať to..🙄
Obraz ako celok je fajn,ako napísal Kolemjdoucí..😁
-s-

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#22 12. 9. 2017, 18:49

6 dní ma to svrbí.Nie dva...To dieťa na mňa nepôsobí milo. Hlavne na tom prvom obrázku.Veď by som sa ho bál,či už ako otec a možno časom ako dedo.
Ja by som to nekočíkoval.😃
-s-

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#23 12. 9. 2017, 18:50

Prepáčte..😋
-s-

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#24 12. 9. 2017, 19:02

Mě osobně tedy ten obraz moc neuchvacuje. O příliš velké Kristově hlavě jsem se už zmiňoval, navíc to vypadá, jako by se Ježíš chystal ty lidi pod ním počůrat, a možná i proto se to dítě tak nevraživě tváří...

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#25 12. 9. 2017, 22:21

Ale no tak, Wjeme, tohle beru jako trochu prvoplánový odstřel, s tím počůráním... takhle (a mnohem snadněji) bych se mohla pustit do moderny, které dáváte přednost, ale jsem tu mezi ... gentlemany(?)... ehm, jaký je vůbec ženský ekvivalent gentlemana?
Co se týká těch hlav, oukej, můžete mít pravdu.... kdyby nešlo o malý obrázek (stále si myslím, že to byla součást nějaké křížové cesty), tak bych mohla navrhnout vysvětlení, že malíř počítal s větším podhledem, a proto zvětšil hlavy v horní polovině obrazu (to byste nevěřil, jak deformovaná malba je v kupolích chrámů)... Ale to se dostáváme do úrovně spekulací (což je lákavé, ale i nebezpečné... zůstaňme při zemi).
Vzkaz pro bolta, reakce na jeho úvodní příspěvek: určitě to není "začátečnický úlet", byť nevím, jakou sumou označujete "silně přeplacený obraz". Ovšem, co se týká tržní ceny, k tomu se nevyjadřuju, ta mě nezajímá.

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#26 12. 9. 2017, 22:52
Ale no tak, Wjeme, tohle beru jako trochu prvoplánový odstřel, s tím počůráním... takhle (a mnohem snadněji) bych se mohla pustit do moderny, které dáváte přednost, ale jsem tu mezi ... gentlemany(?)... ehm, jaký je vůbec ženský ekvivalent gentlemana? Co se týká těch hlav, oukej, můžete mít pravdu.... kdyby nešlo o malý obrázek (stále si myslím, že to byla součást nějaké křížové cesty), tak bych mohla navrhnout vysvětlení, že malíř počítal s větším podhledem, a proto zvětšil hlavy v horní polovině obrazu (to byste nevěřil, jak deformovaná malba je v kupolích chrámů)... Ale to se dostáváme do úrovně spekulací (což je lákavé, ale i nebezpečné... zůstaňme při zemi). Vzkaz pro bolta, reakce na jeho úvodní příspěvek: určitě to není "začátečnický úlet", byť nevím, jakou sumou označujete "silně přeplacený obraz". Ovšem, co se týká tržní ceny, k tomu se nevyjadřuju, ta mě nezajímá.

Gentleman negentleman, já si nemůžu pomoct, on mi tak ten Ježíš prostě připadá...
Jinak, tu příliš velkou má pouze Ježíš, naopak ty hlavy ostatních mužů na balkóně jsou proporcionálně správně.

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#27 12. 9. 2017, 23:07

Ale jo, já vám tu disproporci neberu... proto jsem psala o tom lidovém prvku....ale v těch detailech (pravda, na mizerných fotkách) ta malba prostě vypadá dobře. Rozhodně je to obraz, co se tady kvalitou vymyká. Otázkou zůstává, jak mnoho to znamená... 😃 😎 😃

Profilový obrázek
stepanik

Uživatel

Zaregistrován:
24. 11. 2016

#28 13. 9. 2017, 06:43
Ale no tak, Wjeme, tohle beru jako trochu prvoplánový odstřel, s tím počůráním... takhle (a mnohem snadněji) bych se mohla pustit do moderny, které dáváte přednost, ale jsem tu mezi ... gentlemany(?)... ehm, jaký je vůbec ženský ekvivalent gentlemana? Co se týká těch hlav, oukej, můžete mít pravdu.... kdyby nešlo o malý obrázek (stále si myslím, že to byla součást nějaké křížové cesty), tak bych mohla navrhnout vysvětlení, že malíř počítal s větším podhledem, a proto zvětšil hlavy v horní polovině obrazu (to byste nevěřil, jak deformovaná malba je v kupolích chrámů)... Ale to se dostáváme do úrovně spekulací (což je lákavé, ale i nebezpečné... zůstaňme při zemi). Vzkaz pro bolta, reakce na jeho úvodní příspěvek: určitě to není "začátečnický úlet", byť nevím, jakou sumou označujete "silně přeplacený obraz". Ovšem, co se týká tržní ceny, k tomu se nevyjadřuju, ta mě nezajímá.

Bingo ! Dáma udeřila hlavičkou na hřebíček ! 😃 😎 Pokud byl obraz určen do kostela, do fary aj., tak malíř chtěl především každému návštěvníkovi ukázat oduševnělou tvář Krista, který se nebojí a je nad všemi strastmi pozemskými. Jedná se o pozitivní sdělení, které má člověka posilovat a už jenom proto je mi obraz určitě milejší než všechny ta utrpení Krista, ve své podstatě je to krásný obraz.😉

Profilový obrázek
bolt

Uživatel

Zaregistrován:
19. 4. 2013

#29 13. 9. 2017, 15:19

Pro Kolemjdoucí: zkusil jsem obraz znovu nafotit a fotku v max. povolené velikosti přikládám. Zdá se mi o něco lepší než ty minulé. Je na ní snad i vidět, jak a kde je malba poškozena. Když mi napíšete svou e-mailovou adresu, měl bych pro Vás návrh (nejde o nabídku ke koupi).
j.d.bolt@seznam.cz

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
petrarca

Uživatel

Zaregistrován:
27. 7. 2017

#30 31. 1. 2018, 10:48

Zdravím Bolte , svůj kontakt jsem Vám poslal na mail. Díky . petrarca ,Olomouc.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.