Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
Stredo

Uživatel

Zaregistrován:
17. 9. 2009

#1 9. 1. 2012, 15:43

Dobry den

Na tomto fore som velmi casto, ale sledujem skor mince dnes by som vsak velmi rad vyuzil rady odbornikov aj v inej oblasti. V nasej rodine je uz 3 generaciu jeden obraz, ktory je pre nas dost srdcovou zalezitostou, avsak spatne sa uz nevieme dopatrat k autorovi. Velmi rad by som poprosil odbornikov ci nahodou nespoznaju signaturu, alebo ci by ma nevedeli trochu nasmerovat, kde skusit autora dohladat.

Dakujem za rady

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.

Profilový obrázek
Stredo

Uživatel

Zaregistrován:
17. 9. 2009

#2 9. 1. 2012, 15:58

Ak by tato informacia vedela niekoho nasmerovat tak obraz bol pravdepodobne namalovany v rozpati rokov 1920 - 1940

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#3 9. 1. 2012, 16:14

Bude to nejspíš tenhle...
http://www.r-atelier.com/index.php/galerie/nabidka/obrazy/97-brezina-e-brizky.html

Ale uvedenou cenu i "povídání" bych bral s rezervou. O daném malíři (E. Březina) není nikde v encyklopediích ani aukcích ani vidu...

Profilový obrázek
Stredo

Uživatel

Zaregistrován:
17. 9. 2009

#4 9. 1. 2012, 16:39

dakujem za odpoved. Obraz sa nechystame predavat. V jednej aukcii som nasiel autora s. Brezinu, narodeneho v roku 1944, mozno syn alebo pribuzny. Inak priznam sa ze som trochu dufal, ze sa bude jednat o znamejsieho autora. Kazdopadne dakujem

Profilový obrázek
Stredo

Uživatel

Zaregistrován:
17. 9. 2009

#5 20. 1. 2012, 10:39

Na tomto fore ste mi mnohokrat pomohli takze sa s vami rad podelim o informacie, ktore som k obrazu zistil. Rad by som tymto vyjadril podakovanie uzivatelovi Wjem za link na atelier ktory mal v ponuke obraz tohto autora. A tiez by som rad vyjadril velku vdaku spominanemu atelieru, kokretne panovi Lubomirovi S. ktory mi nezistne a kvalifikovane pomohol a vdaka nemu sa dozvedel o autorovi zaujimave informacie.

Konkretne:
E.Březina byl synem V.Březiny , jednoho z našich nejvýznamnějších krajinářů konce , respektive přelomu 19. a 20 stol. Narodil se v roce 1901 v Náchodě , studoval v Praze na Akademii, v meziválečném období hojně vystavoval a účastnil se výtvarných salónů. Po II.sv.válce již jeho tvorba stagnuje díky nemoci

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#6 20. 1. 2012, 20:30

My pleasure. Ale, jak už jsem psal, berte ten ateliér i s jeho ochotným panem majitelem trošku s rezervou. Malíř Václav Březina je dozajista významný malíř - krajinář, ale mezi špičku našeho krajinářství přelomu 19. a 20. století bych ho rozhodně neřadil... Nic ve zlém.

Profilový obrázek
Stredo

Uživatel

Zaregistrován:
17. 9. 2009

#7 21. 1. 2012, 11:48

Mne v tomto pripade nejde prilis o cenu ci by stal obraz 100€ alebo 1000€ je momentalne bezpredmetne a nakolko o vyznamnosti ceskej krajinkarskej skoly neviem vobec nic tak to tiez prilis neriesim.

Zaujali ma vsak dve veci, obraz kupil pradedko a jedina informacia ktoru som o nom mal bola od dedka, ze jeho otec pomahal jednemu dost choremu maliarovi a kupoval od neho obrazy, to sa mi potvrdilo a to ma tesi

A druha vec je zaujimave ako sa v historii strati aj podla vsetkeho akademicky maliar, doteraz som mal predstavu ze ak je niekto maliar co studoval na akademii a ma normalnu tvorbu tak by ho nemal byt problem dohladat a tu preslo par rokov a nikto nic nevie.

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#8 22. 1. 2012, 23:49
Mne v tomto pripade nejde prilis o cenu ci by stal obraz 100€ alebo 1000€ je momentalne bezpredmetne a nakolko o vyznamnosti ceskej krajinkarskej skoly neviem vobec nic tak to tiez prilis neriesim. Zaujali ma vsak dve veci, obraz kupil pradedko a jedina informacia ktoru som o nom mal bola od dedka, ze jeho otec pomahal jednemu dost choremu maliarovi a kupoval od neho obrazy, to sa mi potvrdilo a to ma tesi A druha vec je zaujimave ako sa v historii strati aj podla vsetkeho akademicky maliar, doteraz som mal predstavu ze ak je niekto maliar co studoval na akademii a ma normalnu tvorbu tak by ho nemal byt problem dohladat a tu preslo par rokov a nikto nic nevie.

Valná část akademických malířů prostě nepřekročí stín "akademismu" a doslova "zanikne" v davu průměrnosti a nudnosti soudobé malby.
Naopak řada neakademiků se svým svérázným stylem, novátorstvím, vizionářstvím, anebo i "průserářstvím" vyšvihne do povědomí veřejnosti i odborné kritiky😉

Profilový obrázek
gorila

Uživatel

Zaregistrován:
27. 12. 2010

#9 23. 1. 2012, 08:11

Je vhodné dodat, že ještě je místní akademická obec setře a odsoudí coby naprosté amatéry. Což je vskutku ironické.

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#10 23. 1. 2012, 17:03
Je vhodné dodat, že ještě je místní akademická obec setře a odsoudí coby naprosté amatéry. Což je vskutku ironické.

Slavní a již zesnulí impresionisté, fauvisté, expresionisté, kubisté, futuristé, surrealisté... by mohli vyprávět😋 Ovšem, dnes je to skoro naopak - namaluj klasicistní obraz a jsi za "blba"😋 😋 😋

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.