Dobry den
Na tomto fore som velmi casto, ale sledujem skor mince dnes by som vsak velmi rad vyuzil rady odbornikov aj v inej oblasti. V nasej rodine je uz 3 generaciu jeden obraz, ktory je pre nas dost srdcovou zalezitostou, avsak spatne sa uz nevieme dopatrat k autorovi. Velmi rad by som poprosil odbornikov ci nahodou nespoznaju signaturu, alebo ci by ma nevedeli trochu nasmerovat, kde skusit autora dohladat.
Dakujem za rady
Obrázky:
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.

Bude to nejspíš tenhle...
http://www.r-atelier.com/index.php/galerie/nabidka/obrazy/97-brezina-e-brizky.html
Ale uvedenou cenu i "povídání" bych bral s rezervou. O daném malíři (E. Březina) není nikde v encyklopediích ani aukcích ani vidu...

dakujem za odpoved. Obraz sa nechystame predavat. V jednej aukcii som nasiel autora s. Brezinu, narodeneho v roku 1944, mozno syn alebo pribuzny. Inak priznam sa ze som trochu dufal, ze sa bude jednat o znamejsieho autora. Kazdopadne dakujem

Na tomto fore ste mi mnohokrat pomohli takze sa s vami rad podelim o informacie, ktore som k obrazu zistil. Rad by som tymto vyjadril podakovanie uzivatelovi Wjem za link na atelier ktory mal v ponuke obraz tohto autora. A tiez by som rad vyjadril velku vdaku spominanemu atelieru, kokretne panovi Lubomirovi S. ktory mi nezistne a kvalifikovane pomohol a vdaka nemu sa dozvedel o autorovi zaujimave informacie.
Konkretne:
E.Březina byl synem V.Březiny , jednoho z našich nejvýznamnějších krajinářů konce , respektive přelomu 19. a 20 stol. Narodil se v roce 1901 v Náchodě , studoval v Praze na Akademii, v meziválečném období hojně vystavoval a účastnil se výtvarných salónů. Po II.sv.válce již jeho tvorba stagnuje díky nemoci

My pleasure. Ale, jak už jsem psal, berte ten ateliér i s jeho ochotným panem majitelem trošku s rezervou. Malíř Václav Březina je dozajista významný malíř - krajinář, ale mezi špičku našeho krajinářství přelomu 19. a 20. století bych ho rozhodně neřadil... Nic ve zlém.

Mne v tomto pripade nejde prilis o cenu ci by stal obraz 100€ alebo 1000€ je momentalne bezpredmetne a nakolko o vyznamnosti ceskej krajinkarskej skoly neviem vobec nic tak to tiez prilis neriesim.
Zaujali ma vsak dve veci, obraz kupil pradedko a jedina informacia ktoru som o nom mal bola od dedka, ze jeho otec pomahal jednemu dost choremu maliarovi a kupoval od neho obrazy, to sa mi potvrdilo a to ma tesi
A druha vec je zaujimave ako sa v historii strati aj podla vsetkeho akademicky maliar, doteraz som mal predstavu ze ak je niekto maliar co studoval na akademii a ma normalnu tvorbu tak by ho nemal byt problem dohladat a tu preslo par rokov a nikto nic nevie.

Valná část akademických malířů prostě nepřekročí stín "akademismu" a doslova "zanikne" v davu průměrnosti a nudnosti soudobé malby.
Naopak řada neakademiků se svým svérázným stylem, novátorstvím, vizionářstvím, anebo i "průserářstvím" vyšvihne do povědomí veřejnosti i odborné kritiky😉

Slavní a již zesnulí impresionisté, fauvisté, expresionisté, kubisté, futuristé, surrealisté... by mohli vyprávět😋 Ovšem, dnes je to skoro naopak - namaluj klasicistní obraz a jsi za "blba"😋 😋 😋
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.