Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#21 28. 2. 2013, 16:33

Ne a z mnoha důvodů.
Cena těchto mincí se v dnešní době odvíjí od státní šmeliny a ceny kovu, která je v současné době vysoká a nikdo Vám ji v budoucnu nezaručí. Jinak se jedná o mince s nulovým potencionálem vzácnosti.

Věnujte se sbírání velmi zajímavých mincí v pěkné zachovalosti, které budou mít potencionál zhodnocování.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
kukvy

Uživatel

Zaregistrován:
24. 2. 2012

#22 28. 2. 2013, 16:40

Nevím já stříbro nedělám to ať ti řekne někdo jinej kdo má přehled o stříbrných mincích.Já sbírám hlavně M.Terezii v Au.Takže ti řeknu můj názor na zlatou část tvé investice.Vždy první mince z nové řady má nejvyšší zhodnocení ta druhá už méně- rotunda ve Znojmě,V.Losiny,most v Písku.Možná teď to bude jiné protože s bulou to ČNB přepískla a těch dalšich bude raženo podstatně méně.Nepřemyšlel jsi koupit v ceně věrozvěstů raději třeba za dobrou cenu sv.Václavský dukát některých lepších ročníku nebo dukáty Karla IV.?

Profilový obrázek
Wenn

Uživatel

Zaregistrován:
3. 10. 2010

#23 28. 2. 2013, 19:25

stříbrné pamětní mince ČNB při nákladu v jakém se razí bude zhodnocení i po deseti letech nulové, osobně jsem to taky zkoušel od roku 2009 a už jsem vše rozprodál a sotva se mi vrátily peníze. Kdyby byl náklad podobný jak v 90 tý letech to by bylo o něčem jiném. Proto nedoporučuji.

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#24 28. 2. 2013, 20:13

Správne investovanie je lotéria .
Na druhú stranu pán kolega chce istotu zhodnotenia 30 - 40 rokov čo sa môže vyplatiť v tak dlhodobom horizonte.....

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
dula77

Uživatel

Zaregistrován:
1. 8. 2010

#25 28. 2. 2013, 21:45

Ako sa dajú poslať peniaze na účet v mBanke? Chcem ich poslať do Polska.

blasko.juraj.ml@gmail.com

Profilový obrázek
jano7B9

Uživatel

Zaregistrován:
26. 7. 2007

#26 28. 2. 2013, 22:50

kukvy napsal/a:

Nevím jaká byla tehdy cena sady a nebo dukátu,ale pamatuji si jednu maličkost takovou epizodu.Táta tehdy koupil televizi a při hokejovém zápase MS naši s rusákama telka klekla.Tátu to těžce vytočilo a prones,že místo toho křápu z Oravy měl koupit raději ještě dva dukáty (telku kupoval v létě roku 1980) a tak ani nevím kolik stála televize v tý době,ale snadno si spočítam že dnes za cenu těch dvou dukátu si koupim televizí asi deset.A vo tom to je.A kdo tehdy investoval třeba do auta tak dneska už nemá ani techničák.****
tak sa ta opytam - kolko stala sada Karla IV v case vydania? + inflacia za 30 rokov . a za kolko ju predas teraz? mas to preskumane kolko si vlastne po 30 rokoch v zisku ?

porovnavas neporovnatelne. dajme tomu ze sada stala vtedy 10 000 kcs a dnes ju predas za 100000 kc . podla mna si za tych 30 rokov nic nezarobil...
a jedna epizodka odnas. v 1983 sme si kupili telku Zanussi, farebnu s dialkovym ovladanim. stala cca 30 000 kcs a vydrzala do roku 2007 bez chyby... 😋
a keby som vtedy rozmyslal stylom kupit si namiesto telky nejake dukaty tak by som si pozeral 30 rokov na prsty a pocuval radio alebo co?😃

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Profilový obrázek
Nofuture101

Uživatel

Zaregistrován:
1. 9. 2012

#27 28. 2. 2013, 23:28

Do stříbrných mincí ČNB bych zatím neinvestoval. Náklad je obrovský a zhodnocení jen výjíměčně (Lucemburský, RudolfII). U nových zlatých mincí to chce sledovat emisi, ale myslím že za 30-40 let budou i Buly apod. zhodnocené. U ČS dukátů se mi zdá, že za poslední půl rok cena vylítla moc rychle a čekal bych menší korekci, ale dlouhodobě určitě dobrá investice.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.