Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

:P 😋
Kúsok voňavého syra na dno a je tam...Odtiaľ sa nedostane.Vidíš,nakoniec sa to určí.Ani váza s ušami nie je zlá.🙂
Vydrž Annie.Sú tu experti (nebudem menovať,je ich viac),ktorí Ti to určia a možno pošlú aj fotku identického predmetu.Možno sa k tomu ešte nedostali.A možno to neurčí nikto.Potom si to nazvi ako chceš.Fantázii sa medze nekladú.😉
Možno sa treba zamerať na Orient,prípadne Južnú Ameriku (skôr ako na české hospůdky z čias monarchie)... Ale skôr na nejaké suveníry z bazáru, ako nálezy z pyramíd.
-s-

Děkuji za milá slova. Nezoufám. Nespěchám. Stálo to tu 40 let, může stát dalších 40. Ale když mi to někdo objasní dřív, budu samozřejmě ráda :-). Vím, že v pyramidě to nebylo. Takové věci se jen tak darem nedávají...

Já si Stani, ani na moment nemyslel, že to je z dob RU ... to by mně tady kluci měli za neználka a nýmanda tohoto oboru. Já si ani na moment nemyslel, že to je starožitnost. Před tím jsem to jaksi zapomněl napsat a zabýval se tématem plivátka a jeho historie. Co si tedy myslím je to, že to bude věc z 60 - 70 tých let, které se prodávaly v tehdejších obchodech DARKA, ORIENT... byly toho prdy tehdy v těch kšeftech. A buď to bude váza na suché květiny, nebo něco jiného kam se strkalo něco úzkého. Nebo jen taková nádoba s neurčitelným použitím a každý si to použil na co chtěl. Taková bezpohlavní nádoba .... Pro mne to je takový dobový kýč z indie, nebo podobná země, nic víc....

Já myslím, že si to nemyslí. Neví ,tak se normálně zeptala a to je v pořádku od toho tady jsme. Každý se učí ... my jsme to sice měli horší, museli jsme se vyučit pokus.. omyl ... tehdy nebyl net. Buď shovívavý, vždyť my rádi odpovíme .... tím si vychováváme nové zájemce o starožitnosti, kteří naše sbírky od nás budou kupovat za drahé peníze, až nás přestanou bavit a my si pak budem za ty jejich prachy v důchodě kouřit doutníky a žvýkat tabák, přičemž budem plivat do plivátka ... pít drink a bavit se o tom jak si stojí akcie na burze. Prostě staří spokojení prďoši za vodou. 🙂 😉 😃 😎 😋 😮 😆 😁

Mrtví nemyslí. Někdy ani živí.
To Lachtan: Děkuji.
Jinak všem děkuji za názory a čas. A pokud nevíte, jen se domníváte, byť správným směrem, tak už se mým dotazem netrapte. Představu mám, tak snad s tím předmětem naložím správně.

Annie berte Bobánka s rezervou on to nemyslí zle, napíše to vždy natvrdo bez příkras. Není zlý , jen to ze sebe dělá ... každá holka ho vždy přeprala ... srágorku. Viť Stando ?😃
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.