Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#21 7. 8. 2017, 10:27
Já si Stani, ani na moment nemyslel, že to je z dob RU ... to by mně tady kluci měli za neználka a nýmanda tohoto oboru. Já si ani na moment nemyslel, že to je starožitnost. Před tím jsem to jaksi zapomněl napsat a zabýval se tématem plivátka a jeho historie. Co si tedy myslím je to, že to bude věc z 60 - 70 tých let, které se prodávaly v tehdejších obchodech DARKA, ORIENT... byly toho prdy tehdy v těch kšeftech. A buď to bude váza na suché květiny, nebo něco jiného kam se strkalo něco úzkého. Nebo jen taková nádoba s neurčitelným použitím a každý si to použil na co chtěl. Taková bezpohlavní nádoba .... Pro mne to je takový dobový kýč z indie, nebo podobná země, nic víc....

To ja viem..Ide o to,skúsiť zistiť čo to je.Nie či je to starožitnosť.
Tu je to jasné.Papuča Kleopatry upravená na popolník,cca 40 BC.😃
-s-

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#22 7. 8. 2017, 10:29

papuča
-s-

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
narval

Uživatel

Zaregistrován:
16. 11. 2014

#23 7. 8. 2017, 10:49
Annie berte Bobánka s rezervou on to nemyslí zle, napíše to vždy natvrdo bez příkras. Není zlý , jen to ze sebe dělá ... každá holka ho vždy přeprala ... srágorku. Viť Stando ?😃

............at si majitel říká co chce...........pro mě je to kýč a basta !!!!!

Profilový obrázek
Dargor6

Uživatel

Zaregistrován:
14. 11. 2013

#24 9. 8. 2017, 13:14

Niektorí užívatelia tu radi zosmiešňujú pýtajúcich sa, netreba si to všímať, aj v sekcii minerály máme jedného člena, ktorý si s bobinkom z oka vypadli a tiež sme radšej, keď tu nie sú :-D

Rovnaké uši sa používali na mosadzných stojanoch na dáždniky, ktoré sa hojne dovážali z Orientu. Nie je to veľmi stará vec, tak cca 50 rokov. Váš predmet by teoreticky mohol byť stojan len na jeden kus dáždnika, ale na 90% si myslím, že je to váza na sušiny, aké sme videli v bývalej Juhoslávii a hojne sa predávali. Mali presne rovnako zúžené hrdlo, čo je v prípade stojana na dáždnik nepraktické.

Obrázky:

Profilový obrázek
Annie

Uživatel

Zaregistrován:
5. 8. 2017

#25 10. 8. 2017, 10:22

Děkuju! To je přesně to, v co jsem doufala. Že někdo bude mít podobný předmět na obrázku a ještě mi k tomu vysvětlí, co je to zač. Skvělé! To je Vaše vlastní databáze nebo někde z netu?

Profilový obrázek
Dargor6

Uživatel

Zaregistrován:
14. 11. 2013

#26 10. 8. 2017, 10:36

Za máličko:-) Dala som do googlu hľadať " brass umbrella stand orient " a tam mi to našlo, tie uši sú presne rovnaké ako na Vašej váze alebo stojane:-)

Profilový obrázek
Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

#27 10. 8. 2017, 11:52

Může to být i starší a v tomto případě si tam "gentlemouni" odkládali své parádní vycházkové hole.😋

Ladislavaliev@atlas.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.