Moderátoři: smith

Predaj bez udania ceny - podľa mňa spôsob predaja typický pre oje.ávačov a veľmi bežný na Slovensku. Príklad z Bratislavských zberateľských dní:
- Koľko stojí táto minca/bankovka ?
- A koľko dáte ?
Predajca chce predať za zjavne neúmerne vysokú cenu, ale zároveň sa bojí výsmechu ostatných zberateľov. A tak čaká na kupujúceho, ktorý po vysvetlení aká je to vzácnosť zapotí cenu, ktorú by predajca nedostal ani vo sne. Myslím si, že ak chcem niečo predať, tak musím vedieť koľko za to chcem, inak to dám do aukcie.
Preto predaje "bez ceny" alebo "cena na mail" a podobne považujem za netransparentné a veľmi pochybné jednanie. Ak by tomu tak nebolo, tak nie je čo skrývať.
Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Je tady i vlakno na oceneni minci🙂 Kdyby to tam dotycny dal, nikdo mu to neocenil a on to pak nabidl bez ceny, tak to jeste pochopim.
(nicmene jaky to ma vyznam, pokud si nechce udelat soukromou aukci?)

Všichni bychom měli mít zájem, aby se prodej mincí odehrával ve dvou seriozních rovinách. Tedy v rovině co největší transparentnosti a rovných podmínek pro všechny.
Docela si dovedu představit shodu na třech bodech, kdy budou prodejci například respektovat nějakou prodejní hodinu, se kterou budou všichni srozuměni, nabídka bude s cenou a vyhraje první veřejná nabídka na patřičných stránkách, bez zapojení emailů.
A opět to není o nařizování, ale o dohodě na nějakém rovném modelu pro všechny účastníky, kdy jsou splněny zásadní podmínky.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Já stále nerozumím důvodu k názoru strany, které to vadí.
Někdo nabízí minci bez ceny. Co mně na tom má popuzovat?
Způsob prodeje? Nelíbí se mi, nekupuji. Možná někdo jiný bude chtít.
Že se mince i přesto prodá? No tak ji přejte tomu kdo ji koupil.
Že nevíte za kolik? Tak do vlákna dejte nabídku, neřešte to emailem, budete minimálně vědět, že se prodala dráž, než byla vaše nabídka.
Že někdo nabídne a potom nechce prodat? No tak upozorněte na fóru v sekci Černá listina, nebo tak něco.
Nenapadají mně další důvody?
Leda, že by jste byli tak kvalitní a uvědomělí lidé a všechen ten humbuk je vždycky jenom a pouze proto, že nechcete připustit, aby nějaký jiný sběratel zaplatil minci dráže (než je její skutečná cena) a tím byl vlastně poškozen. V tom případě mi dovolte osobní prosbu: Běžte a kandidujte do poslanecké sněmovny. Nahraďte tam ty zloděje a já budu klidně v noci spát, protože budu vědět, že je státní kasa v bezpečí. 😃
Doufám, že se nikdo neurazíte - pokus o humor. 😉
Jinak stav: VADÍ 12x : NEVADÍ 10x

Horacio: Pokud nerozumíš důvodům, přečti si předchozí názory zde i jinde, ale možná je vidět ani nechceš, co já vím... 🙄
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Ale vždyť já to všechno četl Dráčku. Já to beru z hlediska své osoby. Jsem normální sběratel, sbírám a kupuji mince. Ale právě to, že to se mnou nic nedělá, když se objeví nabídka bez ceny, mně vede k úvaze: Proč, když to nevadí mně, to vadí někomu jinému?
Takové ty řeči o transparentnosti prodeje - to přece musí zajímat toho kupujícího a prodávajícího. Rozhodně ne mně, který na danou nabídku reagovat nechce. Spousta lidí se tady už shodla, že na takové nabídky nereaguje. Tak proč když vlastně kupovat nechci, by mně taková nabídka měla rozčilovat tak, že požaduji její výmaz? 😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.