Moderátoři: smith

Toto tema se zrejme bude probirat v budoucnu jeste mnohokrat, nicmene zaver zustane vzdy stejny bez ohledu na prednesene argumenty a ruzne ankety: Rozhodujici slovo ma majitel a provozovatel fora - pokud ten nema problem s prodejem bez ceny tak tomu tak proste bude a paklize nazor zmeni tak tomu tak nebude - neni nad cim hloubat...

presunuto z prodeje minci:
tenzor napsal/a:
Vazne musim vysvetlovat, ze v pripade aukcniho portalu je tam nejaky garantovany system, zatimco v pripade nabidky pres mail si dotycny muze vymyslet, ze dostal takove a takove nabidky a zadna kontrola tam neni?🙄
Aha takze na aukcnich serverech se nevyskytuji zadni nadhazovaci cen, u jedne pobocky CNS na Morave nebyly smyslene limity (viz drivejsi diskuze zde na foru) atd... 😁

Pokusím se vysvětlit Ti svůj postoj:
Pro mne je toto fórum něco podobného jako když se parta lidí podobných zájmů schází pravidelně třeba někde v hospodě. Všichni se víceméně znají, povídají si o svém koníčku, občas se někdo na něco zeptá, jiný něco poradí atd. Jeden z nich třeba nabídne něco na prodej. Jak by se taková stolní společnost asi dívala na to, kdyby řekl: “Pošeptejte mi své nabídky ať vím kdo dá víc”. Takový způsob prodeje má své místo na aukci ale ne zde.
Tak to alespoň cítím já.🙄

Vadí.
Viem cenu - uvediem ju v predaji mincí
Neviem cenu - dám ju oceniť v príslušnej sekcii - uvediem cenu v predaji mincí
Ale začnem to zrejme robiť inak, t.j. mincu vystavím na priklepni.cz a do sekcie predaja mincí dám obrázok + odkaz na aukciu. Fungujem na tomto fóre nejaký ten piatok a zadarmo som tu nazbieral veľa cenných skúseností. Zdá sa mi ale neetické využívať popularitu fóra na zvýšenie zisku z predaja mince bez toho, aby mal nejaký profit aj majiteľ fóra. Mohli by to tak robiť aj ostatní členovia, aspoň tí stáli.

sigur napsal/a:
Vadí.
...Ale začnem to zrejme robiť inak, t.j. mincu vystavím na priklepni.cz a do sekcie predaja mincí dám obrázok + odkaz na aukciu. Fungujem na tomto fóre nejaký ten piatok a zadarmo som tu nazbieral veľa cenných skúseností. Zdá sa mi ale neetické využívať popularitu fóra na zvýšenie zisku z predaja mince bez toho, aby mal nejaký profit aj majiteľ fóra. Mohli by to tak robiť aj ostatní členovia, aspoň tí stáli.
To není špatný nápad😎

Dovedl bych si predstavit neuvedeni ceny jeste v jinem pripade nez zminoval Misak. Chci prodat minci vyssi hodnoty, treba v radu desitek tisic a nechci zde zbytecne cenou pripadne upozornovat nekale zivly. Pozadovanou cenu potom sdelim kazdemu zajemci ktery projevi zajem individualne na osobni email. Je v tomto jednani snad neco nekaleho a zavrzenihodneho?

Takto to pravidelne robím ja, keď chcem predať niečo vzácnejšie a nechcem zbytočne provokovať šmelinárov. Pripravím si ponuku s fotografiami, určením, metrológiou a pevnou cenou a mám to pripravené. Na Prodej mincí dám echo a email na mňa, kto má záujem nech si pozrie ponuku a vyberie si. Za pevné ceny! Takisto sa pýtam slovami Kuceru: "Je v tomto jednani snad neco nekaleho a zavrzenihodneho?". Osobne si myslím že nie, ale rešpektujem každý názor.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.