Moderátoři: smith

Profilový obrázek
xjert01

Uživatel

Zaregistrován:
17. 8. 2010

#61 12. 7. 2012, 11:48

Toto tema se zrejme bude probirat v budoucnu jeste mnohokrat, nicmene zaver zustane vzdy stejny bez ohledu na prednesene argumenty a ruzne ankety: Rozhodujici slovo ma majitel a provozovatel fora - pokud ten nema problem s prodejem bez ceny tak tomu tak proste bude a paklize nazor zmeni tak tomu tak nebude - neni nad cim hloubat...

Profilový obrázek
caesar

Uživatel

Zaregistrován:
3. 3. 2009

#62 12. 7. 2012, 11:50

Vadí mi predaj bez ceny.😃

Profilový obrázek
Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

#63 12. 7. 2012, 11:52

presunuto z prodeje minci:

tenzor napsal/a:

Vazne musim vysvetlovat, ze v pripade aukcniho portalu je tam nejaky garantovany system, zatimco v pripade nabidky pres mail si dotycny muze vymyslet, ze dostal takove a takove nabidky a zadna kontrola tam neni?🙄

Aha takze na aukcnich serverech se nevyskytuji zadni nadhazovaci cen, u jedne pobocky CNS na Morave nebyly smyslene limity (viz drivejsi diskuze zde na foru) atd... 😁

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#64 12. 7. 2012, 12:05
Ale vždyť já to všechno četl Dráčku. Já to beru z hlediska své osoby. Jsem normální sběratel, sbírám a kupuji mince. Ale právě to, že to se mnou nic nedělá, když se objeví nabídka bez ceny, mně vede k úvaze: Proč, když to nevadí mně, to vadí někomu jinému? Takové ty řeči o transparentnosti prodeje - to přece musí zajímat toho kupujícího a prodávajícího. Rozhodně ne mně, který na danou nabídku reagovat nechce. Spousta lidí se tady už shodla, že na takové nabídky nereaguje. Tak proč když vlastně kupovat nechci, by mně taková nabídka měla rozčilovat tak, že požaduji její výmaz? 😉

Pokusím se vysvětlit Ti svůj postoj:
Pro mne je toto fórum něco podobného jako když se parta lidí podobných zájmů schází pravidelně třeba někde v hospodě. Všichni se víceméně znají, povídají si o svém koníčku, občas se někdo na něco zeptá, jiný něco poradí atd. Jeden z nich třeba nabídne něco na prodej. Jak by se taková stolní společnost asi dívala na to, kdyby řekl: “Pošeptejte mi své nabídky ať vím kdo dá víc”. Takový způsob prodeje má své místo na aukci ale ne zde.
Tak to alespoň cítím já.🙄

Profilový obrázek
---

Uživatel

Zaregistrován:
24. 3. 2010

#65 12. 7. 2012, 12:05

Vadí.

Viem cenu - uvediem ju v predaji mincí
Neviem cenu - dám ju oceniť v príslušnej sekcii - uvediem cenu v predaji mincí

Ale začnem to zrejme robiť inak, t.j. mincu vystavím na priklepni.cz a do sekcie predaja mincí dám obrázok + odkaz na aukciu. Fungujem na tomto fóre nejaký ten piatok a zadarmo som tu nazbieral veľa cenných skúseností. Zdá sa mi ale neetické využívať popularitu fóra na zvýšenie zisku z predaja mince bez toho, aby mal nejaký profit aj majiteľ fóra. Mohli by to tak robiť aj ostatní členovia, aspoň tí stáli.

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#66 12. 7. 2012, 12:10

sigur napsal/a:

Vadí.

...Ale začnem to zrejme robiť inak, t.j. mincu vystavím na priklepni.cz a do sekcie predaja mincí dám obrázok + odkaz na aukciu. Fungujem na tomto fóre nejaký ten piatok a zadarmo som tu nazbieral veľa cenných skúseností. Zdá sa mi ale neetické využívať popularitu fóra na zvýšenie zisku z predaja mince bez toho, aby mal nejaký profit aj majiteľ fóra. Mohli by to tak robiť aj ostatní členovia, aspoň tí stáli.

To není špatný nápad😎

Profilový obrázek
xjert01

Uživatel

Zaregistrován:
17. 8. 2010

#67 12. 7. 2012, 12:13

Ano to by byl ferovy pristup...

Profilový obrázek
Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

#68 12. 7. 2012, 12:17

Dovedl bych si predstavit neuvedeni ceny jeste v jinem pripade nez zminoval Misak. Chci prodat minci vyssi hodnoty, treba v radu desitek tisic a nechci zde zbytecne cenou pripadne upozornovat nekale zivly. Pozadovanou cenu potom sdelim kazdemu zajemci ktery projevi zajem individualne na osobni email. Je v tomto jednani snad neco nekaleho a zavrzenihodneho?

Profilový obrázek
Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

#69 12. 7. 2012, 12:32
Dovedl bych si predstavit neuvedeni ceny jeste v jinem pripade nez zminoval Misak. Chci prodat minci vyssi hodnoty, treba v radu desitek tisic a nechci zde zbytecne cenou pripadne upozornovat nekale zivly. Pozadovanou cenu potom sdelim kazdemu zajemci ktery projevi zajem individualne na osobni email. Je v tomto jednani snad neco nekaleho a zavrzenihodneho?

Takto to pravidelne robím ja, keď chcem predať niečo vzácnejšie a nechcem zbytočne provokovať šmelinárov. Pripravím si ponuku s fotografiami, určením, metrológiou a pevnou cenou a mám to pripravené. Na Prodej mincí dám echo a email na mňa, kto má záujem nech si pozrie ponuku a vyberie si. Za pevné ceny! Takisto sa pýtam slovami Kuceru: "Je v tomto jednani snad neco nekaleho a zavrzenihodneho?". Osobne si myslím že nie, ale rešpektujem každý názor.

Profilový obrázek
tocomabyt

Uživatel

Zaregistrován:
30. 9. 2010

#70 12. 7. 2012, 12:43

turtle:
pride typek za partou do hospody a donesie z prebytkov mincu.
celej parte u stolu spadne sanka a kazdy tu mincu chce.
kazdy ma ale inu cenovu predstavu.
tvoje riesenie ?

jacisin76@yahoo.com

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.