Kmotor:
- Nemám pocit, že by ťa niekto napádal. Dokonca sa dá povedať, že som si tým istý.
- Tvoj najväčší problém je asi ten, že si moc precitlivelý. A nemal by si byť taký "vzťahovačný".
- Ak som sa ťa nejak dotkol, tak ma to mrzí a ospravedlňujem sa.
- Mám ťa rád - !!!úprimne!!! 😉

Jasně dík a uznávám, že občas některé věci dost prožívám. Možná jsem to blbě pochopil, tak odpusť a mám vás také rád oba , tebe a i A😃 Jo a mám období, kdy jsem dost ukecaný uznávám. A zase esej doprkýnka😃

Já absolutně nechápu váš příspěvek, můžete rozvést?
Já pokládám absurdní, že stejná věc, podle toho, kdo ji dělá, může být jednou považována za umění a podruhé za trestný čin. Něco takového je typické pro totalitní státy - dělo se to před rokem 1989 a děje se to zas.

Já se nebavím o tehdějším přetření (proč by také uvedení do původního stavu mělo být výtržnictví, copak tank panu Černému patřil?), ale nynějším přetření (omyvatelnou barvou) v Brně. Už to zakrytí modrou plachtou bylo klasifikováno jako přestupek s pokutou až 30 tisíc.

Ještě k tomu symbolu, no my neodborníci na tanková vojska, kterých je v populaci asi většina, tank na podstavci na náměstí Tankistů, umístěný v roce 1945 budeme považovat spíše za památník osvobození i bez ohledu na to, že tento typ Prahu neosvobozoval a ne za symbol sovětské okupace, ke které došlo o 23 let později.
Ale o to nejde, děsí mě to, co naznačil Wjem - umělec ukáže na věc, klidně si ji přetvoří a řekně "tohle je umění"... a nenese žádnou odpovědnost. Když na to sáhne někdo jiný, tak je to najednou vandalismus.
Tak nevím, jestli třeba takové sprejerství taky není výhradně umění, nezpochybnitelné a nedotknutelné. Asi holt sprejeři nemají takové známosti a věc politicky správně podchycenou, takže je pak stíhají.

A ještě jedna poznámka k tomu bunkru - kdo chce vidět, jak kvalitní byly prvorepublikové bunkry, může se podívat třeba na pevnosti Dobrošov, jak to vypadalo, když Němci zkoušeli opevnění při zkouškách prorazit. To vysvětlení ohledně ukázání technologie zrovna na konkrétním řezu mi přijde pěkně falešné.

NAše bunkry měly dobrou odolnost proti dělostřelbě, ale proti tyčovejm náložím, kumulativním, plamenometům byly bezmocný. Fortifikace už byla archaickou záležitostí, snad jen s výjimkou Sevastopolu, kde moře sloužilo jako týl, kterej se nedalo obejít.
Francouzi by mohli povídat, kolik je stála Mag. linie a k čemu jim byla.

Paul napsal/a:
NAše bunkry měly dobrou odolnost proti dělostřelbě, ale proti tyčovejm náložím, kumulativním, plamenometům byly bezmocný. Fortifikace už byla archaickou záležitostí, snad jen s výjimkou Sevastopolu, kde moře sloužilo jako týl, kterej se nedalo obejít.
Francouzi by mohli povídat, kolik je stála Mag. linie a k čemu jim byla.
Paul: Máš sice obecně pravdu, ale v r. 1938 ještě plamenomety ani kumulativní střely nebyly běžnou součástí wehrmachtu. A ohledné MAginotovy linie - ta nebyla proražena, nýbrž obejita...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.