Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
stepanik

Uživatel

Zaregistrován:
24. 11. 2016

#41 30. 5. 2017, 14:53

A co tak jemná mezzotinta s příběhem na uklidněnou ? 😉

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

#42 30. 5. 2017, 15:06

Za pana Knížáka děkuji. Přiznávám se, bál jsem se, že pokud bych pana Knížáka označil za velitelé modernistů v Čechách a na Moravě, byl bych označen za něco co nejsem. Děkuji.

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

#43 30. 5. 2017, 18:59
Kolemjdoucí nechci Vám odporovat, ALE MÁTE PRAVDU !!! Ač jsem věřící (ne ortodoxně) a budu se možná vyjadřovat z tohoto pohledu nesmyslně , ale kdyby tomuto studentovi nějaký militarista odřízl kus božích muk, aby byl vidět řopík .... tak by asi potom vřískal , jak podsvinče že to není umění. Kdesi a nevím kde je psáno ... DĚDICTVÍ OTCŮ ZACHOVEJ NÁM PANE ... možná to je bible já nevím, nejsem ortodox ... ale u nás je zvykem bořit pomníky minulosti a ač nerad uznávám, že i ty pomníky těch komunacistů tady měly zůstat. Proč ? Zkusím vysvětlit ... mám určitou profesi ... a když narazím na mlaďochy, kteří ničí nějaké hodnoty sprejerství v parku atd. Tak jim říkám ... vy by jste asi chtěli, aby na každém kroku byla v parku nevzhledná socha Stalina, Gottwalda a jiných uslintanců ... protože ono Vás mrzí, že tady máte hezký altán, pěkné nově vysazené stromky a vůbec to je teď hezčí bez těch soch uslintanců na každém kroku, tak jak jsme to vídávali my za našeho mládí.... někteří se nad tím zamyslí a řeknou, máte fakt pravdu , my jsme takoví debilové a moc se omlouváme. A já dodám potom a za komárů by vás policajti zbili, jak koně a nikdo by se s vámi nesral takže teď si važte toho, že dostanete max flastr. Dnes si lidi už nepamatují, jaké to bylo žít s bolševikem u těch mladých bych to bral, protože to je věc rodičů, že je nepoučí o tom jak to vypadalo esteticky na ulicích za komárů, ale nejvíc mně to sere u mých vrstevníků, že zapoměli. Zase mne někdo napadne, že píši esej viď ALT a BRE ... oni se dovtípí o koho jde a u Brett mne to mrzí.

Kmotor:

1. Nemám pocit, že by ťa niekto napádal. Dokonca sa dá povedať, že som si tým istý.
  2. Tvoj najväčší problém je asi ten, že si moc precitlivelý. A nemal by si byť taký "vzťahovačný".
  3. Ak som sa ťa nejak dotkol, tak ma to mrzí a ospravedlňujem sa.
  4. Mám ťa rád - !!!úprimne!!! 😉
Profilový obrázek
lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

#44 30. 5. 2017, 19:05
Kmotor: Nemám pocit, že by ťa niekto napádal. Dokonca sa dá povedať, že som si tým istý. Tvoj najväčší problém je asi ten, že si moc precitlivelý. A nemal by si byť taký "vzťahovačný". Ak som sa ťa nejak dotkol, tak ma to mrzí a ospravedlňujem sa. Mám ťa rád - !!!úprimne!!! 😉

Jasně dík a uznávám, že občas některé věci dost prožívám. Možná jsem to blbě pochopil, tak odpusť a mám vás také rád oba , tebe a i A😃 Jo a mám období, kdy jsem dost ukecaný uznávám. A zase esej doprkýnka😃

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#45 30. 5. 2017, 20:13
Proč pozor, proč absurdistán....nechápu. Rusofilní odér to má...

Já absolutně nechápu váš příspěvek, můžete rozvést?
Já pokládám absurdní, že stejná věc, podle toho, kdo ji dělá, může být jednou považována za umění a podruhé za trestný čin. Něco takového je typické pro totalitní státy - dělo se to před rokem 1989 a děje se to zas.

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#46 30. 5. 2017, 20:16
K růžovému tanku: pro mě (a jistě nejen pro mě), kdo chodil po náměstí Sovětských tankistů téměř každý den, byl tank na podstavci uprostřed pěticípé hvězdy v parkové úpravě symbolem nikoliv osvobození Prahy za II. světové války, ale symbolem komunistického režimu a pokřiveného výkladu historie. Natření té hromady šrotu narůžovo mi proto přišlo jako vtipné symbolické gesto. Nehledala jsem v tom Umění, ale prostě vyjádření toho, že by bylo dobré nazývat věci (a události) správnými jmény. Myslím si to dodnes. A vůbec by mi nevadilo, kdyby tam ten růžový tank jako trvalá připomínka stál furt... (Mimochodem - pokud si pamatuju, jeho tehdejší přetření zpět nazeleno nebylo nikdy označeno jako trestný čin výtržnictví. Stalo se tak z moci úřední, asi se státní aparát zalekl takové odvahy... )

Já se nebavím o tehdějším přetření (proč by také uvedení do původního stavu mělo být výtržnictví, copak tank panu Černému patřil?), ale nynějším přetření (omyvatelnou barvou) v Brně. Už to zakrytí modrou plachtou bylo klasifikováno jako přestupek s pokutou až 30 tisíc.

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#47 30. 5. 2017, 20:29

Ještě k tomu symbolu, no my neodborníci na tanková vojska, kterých je v populaci asi většina, tank na podstavci na náměstí Tankistů, umístěný v roce 1945 budeme považovat spíše za památník osvobození i bez ohledu na to, že tento typ Prahu neosvobozoval a ne za symbol sovětské okupace, ke které došlo o 23 let později.
Ale o to nejde, děsí mě to, co naznačil Wjem - umělec ukáže na věc, klidně si ji přetvoří a řekně "tohle je umění"... a nenese žádnou odpovědnost. Když na to sáhne někdo jiný, tak je to najednou vandalismus.
Tak nevím, jestli třeba takové sprejerství taky není výhradně umění, nezpochybnitelné a nedotknutelné. Asi holt sprejeři nemají takové známosti a věc politicky správně podchycenou, takže je pak stíhají.

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#48 30. 5. 2017, 20:37

A ještě jedna poznámka k tomu bunkru - kdo chce vidět, jak kvalitní byly prvorepublikové bunkry, může se podívat třeba na pevnosti Dobrošov, jak to vypadalo, když Němci zkoušeli opevnění při zkouškách prorazit. To vysvětlení ohledně ukázání technologie zrovna na konkrétním řezu mi přijde pěkně falešné.

Profilový obrázek
Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

#49 30. 5. 2017, 22:14

NAše bunkry měly dobrou odolnost proti dělostřelbě, ale proti tyčovejm náložím, kumulativním, plamenometům byly bezmocný. Fortifikace už byla archaickou záležitostí, snad jen s výjimkou Sevastopolu, kde moře sloužilo jako týl, kterej se nedalo obejít.
Francouzi by mohli povídat, kolik je stála Mag. linie a k čemu jim byla.

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#50 30. 5. 2017, 22:23

Paul napsal/a:

NAše bunkry měly dobrou odolnost proti dělostřelbě, ale proti tyčovejm náložím, kumulativním, plamenometům byly bezmocný. Fortifikace už byla archaickou záležitostí, snad jen s výjimkou Sevastopolu, kde moře sloužilo jako týl, kterej se nedalo obejít.
Francouzi by mohli povídat, kolik je stála Mag. linie a k čemu jim byla.

Paul: Máš sice obecně pravdu, ale v r. 1938 ještě plamenomety ani kumulativní střely nebyly běžnou součástí wehrmachtu. A ohledné MAginotovy linie - ta nebyla proražena, nýbrž obejita...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.