Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#51 30. 5. 2017, 22:44
Ještě k tomu symbolu, no my neodborníci na tanková vojska, kterých je v populaci asi většina, tank na podstavci na náměstí Tankistů, umístěný v roce 1945 budeme považovat spíše za památník osvobození i bez ohledu na to, že tento typ Prahu neosvobozoval a ne za symbol sovětské okupace, ke které došlo o 23 let později. Ale o to nejde, děsí mě to, co naznačil Wjem - umělec ukáže na věc, klidně si ji přetvoří a řekně "tohle je umění"... a nenese žádnou odpovědnost. Když na to sáhne někdo jiný, tak je to najednou vandalismus. Tak nevím, jestli třeba takové sprejerství taky není výhradně umění, nezpochybnitelné a nedotknutelné. Asi holt sprejeři nemají takové známosti a věc politicky správně podchycenou, takže je pak stíhají.

No, to je právě úhel pohledu, co pro nás každého jednotlivce, neodborníky na tanková vojska, symbolizoval tank na náměstí SOVĚTSKÝCH tankistů (tak přesně se totiž to náměstí jmenovalo!)... Co se týká osvobozování Prahy, tak nám v té tehdy ofiko povolené historii nějak zapadli Vlasovci, ne?... Já jsem sice nezažila konec II. sv. války, ale naopak si jako dítě pamatuji sovětské tanky v pražských ulicích v roce 1968. Od té doby mi tank s rudou hvězdou, byť na soklu, v pražských ulicích (možná prvoplánově) vadil.

Profilový obrázek
tocomabyt

Uživatel

Zaregistrován:
30. 9. 2010

#52 30. 5. 2017, 23:15

nic mi do toho neni,
ale Vlasovci boli snad krysy prchajici pred skazou ?
posluhovaci wehrmachtu,
co par dni pred koncom vojny prevratili kabat ?

a co sa tyka toho retarda co znicil prvorepublikovy bunker,
tak to je do neba volajuci idiot.
cisty chuj a kokot.

jacisin76@yahoo.com

Profilový obrázek
stepanik

Uživatel

Zaregistrován:
24. 11. 2016

#53 30. 5. 2017, 23:58

tocomabyt napsal/a:

nic mi do toho neni,
ale Vlasovci boli snad krysy prchajici pred skazou ?
posluhovaci wehrmachtu,
co par dni pred koncom vojny prevratili kabat ?

Celé špatně, Praha Vlasovcům by měla být vděčna za mnohé...

a co sa tyka toho retarda co znicil prvorepublikovy bunker,
tak to je do neba volajuci idiot.
cisty chuj a kokot.

101% souhlas

Profilový obrázek
lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

#54 31. 5. 2017, 06:07

Každé sprejerství například je vždy posuzováno, jako trestný čin a nikdy nejde o přestupek. U toho přemalovávání to je možná taky tak posuzováno , jako tr. čin to si teď nejsem úplně jistý. V každém případě to ostatní zakrývání, přemalovávání, vyvěšování trenek , rozřezávání řopíků je také protiprávní pokud je to majetek někoho jiného , než toho co tak činí. Pak se to posuzuje , jako tr. č., nebo přestupek podle výše způsobené škody. Pak je ještě otázka jestli je ten objekt např. pod památkovým zákonem, nebo jinou ochranou a i kdyby vám ten objekt patřil, tak do něho nesmíte zasahovat bez patřičného povolení. Kdyby tady byl opravdu právní stát, tak by se takový každý čin měl stíhat, protože vše je porušení zákona. Jenomže toto je vždy na posouzení soudu a ten rozhodne jestli v Olomouci dá soudce za čin podmínku a v Praze basu.... vždy rozhoduje nezávislý soud a mají rozmezí od podmínky - basa, nebo to přehodnotí že se tr.č. nestal a jde o přestupek. S tím nic neuděláte, ale pokud by to mělo být správně, tak nějaký postih by měl dostat každý, kdo sáhne na cizí majetek a je jedno jestli přemaluje tank , rozřeže řopík, vyvěsí trenky ... jednomu se to může líbit a druhý bude pobouřen, ale to je jedno z pohledu zákona a hlavně pokojného stavu ve společnosti .... vždy se přece jedná o porušení nějakého paragrafu, který musí být náležitě oceněn jestli jsme právní stát. Z mého pohledu např. ač nemám rád komunistickou ideologii a někde v muzeu totality bude socha Lenina a někdo ji poničí, tak že ji postříká odřeže kus apod. tak je z mého pohledu vandal a kokot, jak říkají chlapi nade mnou a má dostat pálku, že se z toho posere, tečka.

Profilový obrázek
lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

#55 31. 5. 2017, 06:27

Tím jsem chtěl říct, že i když mi trenky na té budově až tak nevadily , protože toho pána co tam je domovníkem nemusím, tak jako občan který ctí zákon si myslím, že mají být potrestáni dle zákona a takto mají být potrestáni všichni rádoby umělci , kteří se některými svými uměleckými výtvory v uvozovkách chtějí jen zviditelnit, protože jinak by do smrti o jejich umění nikdo neslyšel a umřeli by hlady pokud by se tím měli živit😃

Profilový obrázek
filomena

Uživatel

Zaregistrován:
31. 7. 2013

#56 31. 5. 2017, 06:47
Tím jsem chtěl říct, že i když mi trenky na té budově až tak nevadily , protože toho pána co tam je domovníkem nemusím, tak jako občan který ctí zákon si myslím, že mají být potrestáni dle zákona a takto mají být potrestáni všichni rádoby umělci , kteří se některými svými uměleckými výtvory v uvozovkách chtějí jen zviditelnit, protože jinak by do smrti o jejich umění nikdo neslyšel a umřeli by hlady pokud by se tím měli živit😃

Dobré ráno,
souhlasím s vámi, taky toho domovníka nemusím, hodně nemusím,
a už se těším, až zase bude objímat stromy,
stran rádoby umělců, kteří neumí a je jich spousta, při pohledu na jejich obraz si myslím, že by si neměli vydělat ani na slanou vodu.
Naštěstí se dá vyhledat ale spousta méně známých i neznámých výtvarníků,
kteří nejsou žádnou encyklopedií prezentováni,
jejichž obraz vás dokáže oslovit a zaujat.
f.

Profilový obrázek
Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

#57 31. 5. 2017, 06:47

Pánové,
problematika "Vlasovci" je přece jen složitější. Určitě si nezaslouží oslavovat, ale měli bychom je pochopit. Žádný stát by své vojáky, kteří prokazatelně zradili neuvítal s otevřenou náručí. Doporučuji se touto problematikou více zabývat. Osobně bych přivítal, jejich zajetí a pozdější přesuny do USA a Kanady.
Jo a červené trenky na historické budově mně pochopitelně vadí!😁

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#58 31. 5. 2017, 06:49
nic mi do toho neni, ale Vlasovci boli snad krysy prchajici pred skazou ? posluhovaci wehrmachtu, co par dni pred koncom vojny prevratili kabat ? ...

Jo, takhle nám to psali v učebnicích dějepisu. Jestli ono to ale nebylo složitější... Zrovna na tom Smíchově byli a bojovali Vlasovci už 6.5.1945. Nebýt Vlasovců, mělo by osvobozování Prahy jiný průběh.

Ale to jsme se dostali daleko od výtvarného umění.

Profilový obrázek
lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

#59 31. 5. 2017, 06:53

filomena napsal/a:

Tak, tak a ti nemusí na sebe upozorňovat trenkami a rozřezáváním řopíků a jinými nesmysly😃

Dobré ráno,
souhlasím s vámi, taky toho domovníka nemusím, hodně nemusím,
a už se těším, až zase bude objímat stromy,
stran rádoby umělců, kteří neumí a je jich spousta, při pohledu na jejich obraz si myslím, že by si neměli vydělat ani na slanou vodu.
Naštěstí se dá vyhledat ale spousta méně známých i neznámých výtvarníků,
kteří nejsou žádnou encyklopedií prezentováni,
jejichž obraz vás dokáže oslovit a zaujat.
f.

Profilový obrázek
Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

#60 31. 5. 2017, 06:55

http://forum.sfs.sk/viewtopic.php?f=188&t=3470

Vlasovci, pánové, zkuste si to zde pročíst. Děkuji. Alt.

Ladislavaliev@atlas.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.