Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#81 31. 5. 2017, 20:30

Já byl vždycky pro Česko - Slovensko, se zdůrazněním pomlčky, coby odkazem na zlaté časy Rakousko - Uherské monarchie. Co by nám chybělo - dobyli bychom zpět Zakarpatskou Ukrajinu a v plebiscitu získali zpět Slezsko.

Profilový obrázek
Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

#82 31. 5. 2017, 20:38

.a ještě bychom si prosadili koridor k moři, tomu teplému.😁 😁

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#83 31. 5. 2017, 20:53
.a ještě bychom si prosadili koridor k moři, tomu teplému.😁 😁

Nikoliv, na přístup k moři bychom takticky rezignovali, ale celou věc výrazně propagačně využili např. zápisem v Guinessově rekordů:
Česko - Slovensko, coby nejmocnější čistě vnitrozemský stát...😉

Profilový obrázek
stepanik

Uživatel

Zaregistrován:
24. 11. 2016

#84 31. 5. 2017, 22:40
Já byl vždycky pro Česko - Slovensko, se zdůrazněním pomlčky, coby odkazem na zlaté časy Rakousko - Uherské monarchie. Co by nám chybělo - dobyli bychom zpět Zakarpatskou Ukrajinu a v plebiscitu získali zpět Slezsko.

2 milionové národy se staly obětí obřího ega dvou jedinců pánů Klause a Mečiara a jejich osobního rozhodnutí bez šance jakéhokoliv referenda nebo plebiscitu pro ostatní občany. Ega Hitlera nebo Musolliniho blednou závistí....

Profilový obrázek
tocomabyt

Uživatel

Zaregistrován:
30. 9. 2010

#85 31. 5. 2017, 22:49

Wjem napsal/a:

.. Co by nám chybělo -
dobyli bychom zpět Zakarpatskou Ukrajinu ..

ta by sa v teoretickom plebiscite mile rada pripojila k slovensku hned aj zajtra.
co samozrejme ale neni realne mozne.

jacisin76@yahoo.com

Profilový obrázek
tocomabyt

Uživatel

Zaregistrován:
30. 9. 2010

#86 31. 5. 2017, 23:01

stani napsal/a:

...
Ja osobne by som to aj vrátil,ale to už žiaľ nepôjde.
Som tu na fóre rád aj preto,pretože je to tu ako za starých časov
a až na výnimky nikto nikoho nechytá za slovíčka,neuráža a netvári sa,že nerozumie a to je fajn.
..

ja si myslim ze je to prave preto ze sa kazdy stara o svoj dvorecek.
dobre vztahy robia dobrych susedov.

to bolo pred r.1993 blbych kecov, kto na koho doplaca, atd ..
kydala sa spina hore-dole,
a dnes je vsetko v poradku.
osobne si myslim ze cesko slovenske vztahy su na najlepsej urovni, povedzme, za poslednych 100 rokov.

jacisin76@yahoo.com

Profilový obrázek
Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

#87 1. 6. 2017, 07:55

Jsou určitě ano, mezi lidmi. Politici se však tváří jako by ten druhý stát neexistoval.
Ale chybí přímý styk s lidmi. Mám rád slovenčinu kolem Žiliny, ale i Banské Bystrice, nebo dole Piešťany. Možná by jste se divili, jak nádherně slovenský hovoří mladičké Maďarky na Podhajské.
Zatím my Moraváci se řadíme mezi utiskované státy. Ale přijde den a my budeme chtít Moravu v hranicích Velkomoravské říše. Evropa se zatřese.
Kdo tomu věří😈
Kdo tomu nevěří😲

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

#88 1. 6. 2017, 08:03
stani napsal/a: ... Ja osobne by som to aj vrátil,ale to už žiaľ nepôjde. Som tu na fóre rád aj preto,pretože je to tu ako za starých časov ...

Taky razím tento názor Tocomabyt. Já myslím, že ve dvou domech vedle sebe bydlí dobří sousedi, kteří si jsou ochotni pomoct, když ten druhý potřebuje. Jinak já toho souseda mám rád a taky ho rád vždycky vidím, ale domeček máme každý svůj a za svoje. Ale kdykoliv jsem tu, abych mu pomohl. Tak vypadají ty správné sousedské vztahy a celá ulice (Svět) nám může závidět, jak nám ty sousedské vztahy teď konečně po tolika letech klapou.

Profilový obrázek
Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

#89 1. 6. 2017, 09:54

Tak vypadají ty správné sousedské vztahy a celá ulice (Svět) nám může závidět, jak nám ty sousedské vztahy teď konečně po tolika letech klapou.

To je či by měla být pravda. V Bruselu jsou jedině Češi a Slováci, kteří se sejdou v pátek u piva. ANO, zde jim to ostatní závidí. Sice někdy "kecám!, ale toto je pravda. Jsme jediní. Zde mluvím o diplomatech v Bruselu a když mí to kolega vysvětloval, byl jsem hrdý na Čechy(Moraváky) a Slováky.

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
opal

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2016

#90 4. 6. 2017, 16:09

Dvojnásobný rektor pražské Akademie výtvarných umění Jiří Sopko:
Teď je hlavní konceptualismus, a do toho se všechno napere. Na konceptualismus někdy ani nemusíte mít talent výtvarný, ale musíte mít talent jiný: třeba umět provokovat nebo dělat recesi.
Umělecká malba se vlastně moc učit nedá. Podle mě je kantor navigátor, který pomáhá studentovi, aby našel sám sebe.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.