Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
Lenka Horalkova

Uživatel

Zaregistrován:
21. 6. 2012

#1 21. 6. 2012, 15:34

Přeji všem hezký den,
po přečtení několika "velmi zajímavých" diskusí bych Vás všechny ráda také poprosila o pár informací k obrazům, které mojí rodině zůstaly po babičce. O některých jsem se snažilna něco najít na googlu, ale např. malířů Sedláčků je cca 3 a podpis se moc neshoduje apod. Některé si budeme v rámci vzpomínek nechávat, ale některé bychom rádi prodali - pokud to vůbec půjde. Když se vám podaří i napsat něco málo o autorovi, budu to fajn. Alespoň budeme vědět, co nám vlastně visí v obýváku nebo na chatě:-)
U posledních dvou vůbec nemám tušení, kdo to je:)
Předem děkuji všem, kdo přispějí nějakou informací.
Lenka

Ps: Pokud bude potřeba něco doplnit, ráda zajistím.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Lenka Horalkova

Uživatel

Zaregistrován:
21. 6. 2012

#2 21. 6. 2012, 15:37

Ještě přikádám toho Lorence. Bohužel fotku podpisu z blízka momenátlně nemám. Co nejříve doložím.
Lenka

Obrázky:

Profilový obrázek
Serge Nubret

Uživatel

Zaregistrován:
3. 12. 2011

#3 21. 6. 2012, 16:02

Obrazy s přesně takovýmto podpisem Sedláček jsem už několikrát viděl na Aukru, ale taky nevím, o kterého Sedláčka přesně jde.

Kdo zná všechny odpovědi, tomu nebyly položeny všechny otázky.
http://www.youtube.com/watch?v=4T2ptyJE4f4

Profilový obrázek
Serge Nubret

Uživatel

Zaregistrován:
3. 12. 2011

#4 21. 6. 2012, 16:15

Například tady zrovna jeden podobný obraz od téhož autora pro představu o ceně. Na aukru je tenhle Sedláček častým "hostem", ale zřejmě ani prodejci neví, o koho jde, protože vždy píší jen Sedláček (bez křestního jména).
http://aukro.cz/sedlacek-pozor-i2394260322.html

Profilový obrázek
Stredo

Uživatel

Zaregistrován:
17. 9. 2009

#5 21. 6. 2012, 17:31

vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#6 22. 6. 2012, 19:55

Zdravím, Lenko Horálková,
pokud by šlo o nějakou malířskou extratřídu, jistě by se o tom u Vás v rodině vědělo. Takto to spíše vypadá na běžnou soudobou výtvarnou tvorbu s nepříliš lukrativní finanční hodnotou.

Á propos, nepohybovala jste se na přelomu 80tých a 90tých let minulého století ve vysílacích pracovištích ČS rozhlasu?

Profilový obrázek
Lenka Horalkova

Uživatel

Zaregistrován:
21. 6. 2012

#7 28. 6. 2012, 13:05

Dobrý den všem,
děkuji za reakce.
Serge Nubret: přesně takové obrazy jsem taky našla na netu, bohužel právě na tom jsem uvízla a víc jsem nezjistila.
Stredo: děkuji za odkaz, pokusím se v tom trochu pohrabat:-)
Wjem: Bohužel, právě že se u nás toho v rodině o obrazech moc neví. Jen to, že toho Zemana snad koupil můj děda (mimochodem taky Zeman:-))
Jinak jsem ročník 85, takže na přelomu 80 tých a 90tých let jsem se ještě moc nepohybovala:) a už vůbec ne v prostorách ČS rozhlasu:-)))

Profilový obrázek
Lenka Horalkova

Uživatel

Zaregistrován:
21. 6. 2012

#8 28. 6. 2012, 13:07

A ty ostatní obrazy - nevíte náhodou více?, případně u té malby moře - kdo to mohl malovat?

Jinak přeji hezký slunečný den.

Lenka

Profilový obrázek
Serge Nubret

Uživatel

Zaregistrován:
3. 12. 2011

#9 28. 6. 2012, 18:19
Dobrý den všem, děkuji za reakce. Serge Nubret: přesně takové obrazy jsem taky našla na netu, bohužel právě na tom jsem uvízla a víc jsem nezjistila. Stredo: děkuji za odkaz, pokusím se v tom trochu pohrabat:-) Wjem: Bohužel, právě že se u nás toho v rodině o obrazech moc neví. Jen to, že toho Zemana snad koupil můj děda (mimochodem taky Zeman:-)) ...

Vzhledem k tomu, jak často a pravidelně ho na Aukru vídávám, tak to buď byl a nebo stále je velmi plodný malíř. Pokud je mladší, třeba se časem stane známějším a nebo bude i zařazen do aktualizovaného slovníku výtvarných umělců, až nějaký vyjde. Ale možná že tam je už teď, ale to nemůžu zkontrolovat, neb nemám doma. Takové slovníky výtvarných umělců jsou k dispozici ve vědecké knihovně. Jenže vzhledem k tomu, že se nepodepisuje ani zkratkou od křestního jména, je těžké určit, zdali některý z méně známých Sedláčků ve slovníku je nebo není on. Hodně štěstí při určování, možná se časem ukáže, kdo je autorem.🙂

Profilový obrázek
Mano 06

Uživatel

Zaregistrován:
12. 5. 2013

#10 12. 5. 2013, 20:36

Dobrý deň,
odpovedám Vám až teraz nakoľko som potrebovala informácie o pani Fridrichovej malairke. Mám od nej jeden obraz, ktorý som u nej osobne kúpila. Podpis na Vašom obraze sa zhoduje s podpisom na mojom. Je to Slovenka, narodená v roku 1944, Silvia. Je to maliarka, ktorej obrazy sa predávajú. Maľuje krajinky, kytice, a obrazy inšpirované Afrikou. Môj originál veľkosti cca 60 x 90 cm olejomaľba stál v roku 2003 10 000 slovenských korún a bol kupovaný u nej v ateliery. Dúfam, že som Vám pomohla
Maja Nováková

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.