Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Dobrý deň, prosím znalcov na chladné zbrane o určenie tejto pochvy. Čo som gúglil tak najviac sedí na rakúsky Mannlicher m95 ale nie som si istý..., hútam aj nad ČSR vz. 22,33...?. Celková dĺžka 259-260mm. Značenie v tomto stave nie je bohužiaľ viditeľné, iba zbytky zelenej a bielej farby...
Ešte záludná otázka - čistiť alebo nečistiť? Myslím nejako šetrne (nie šmirgeľ/flexa), rád by som totiž zohnal protikus, pokiaľ možno v podobnom stave.
Obrázky:

Ďakujem Johnny za úprimnú odpoveď aj radu ohľadom čistenia, Vás tu evidujem ako znalého cez chladné zbrane tak si Váš pohľad ozaj veľmi vážim. Máte pravdu ten stav je biedny, navyše aj po očistení "noname" bez akéhokoľvek značenia😞 Pridávam foto po očiste.
Ak by náhodou niekto na tomto fóre mal daný model bodáku na predaj (Mannlicher 1895 alebo podobný) rád ho odkúpim, stav nemusí byť perfektný, hlavne nech je kompletný, bez kutilských úprav a samozrejme za šrotovú cenu😉
Môj mail: pasaran@centrum.sk
Obrázky:

Stepe, Stepe
Doporučujem Vám prečítať celé vlákno a čítať hlavne s porozumením aj nadhľadom, potom sa možno vyhnete podobným failom 😆
Pokiaľ ste sem neprišli iba prúdiť a súdiť, teda máte konkrétnu ponuku na bajonet, myslím že sa dohodneme k obojstrannej spokojnosti. Som presvedčený že niečo nakoniec nájdem, ibaže nie 😁 Každopádne hlavné je zdravie a zberateľstvo je zábava.
Dovolím si parafrázovať jednu peknú myšlienku "pochvy či bodáky sú a budú len my už nebudeme" .

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.