To branislav.
Co tedy vlastně chcete sbírat? Včera dukáty, dnes odpoledne mince MT a večer opět dukáty. Pak jsou tyto diskuze naprosto zbytečné, když měníte názory každou hodinu.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Osobně bych si za jejich často přemrštěné ceny asi nic nekupoval, ale na to si každý musí udělat svůj názor a rozhodnout se(doporučuji nepospíchat). Raději než MaCH bych doporučil se stavit na nákupy k obchodníkům do Vídně(Rauch a mnoho dalších, budí více důvěru a ověřeno mnoha lidmi co mincím rozumí i mají lepší výběry mincí mimo novodobé ČSR+ČSSR) až budeš mít nastudovánou literaturu a rámcově přehled o cenách a kvalitě(raději s nákupem nespěchat a déle sledovat, ač to někdy není lehké). 🙂
Jinak to pěkně popsal Evropa1 😃
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

rozhodolsom sa zbierat dukaty,maria terezia pocka, a nazor som zmenil preto,lebo vcera ma dost ludi odradzovalo od dukatov a trocha som zavahal.ale uz som pevne rozhodnuty

Jestli jste se tak rozhodl, pak to je v pořádku, ale jedna poznámka závěrem.
Sběratelské věci z trhu mizí a bude jich čím dál méně, ale tyto dukáty si koupíte vždycky, protože budou a nevidím důvod, proč by tomu mělo být jinak.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Tak pod tohle bych se taky podepsal!!!
Jinak u Raucha pozor, když jsem tam byl poprvé, tak mne nejdřív zkoušel a nabízel mince od nejběžnějších v průměrných stavech a až potom postupně ukazoval lepší mince v slušnějších stavech... Chce to ponechat chladnou hlavu a jít si za svým... ty mince tam jsou, i když občas pod pultem... 😉
Le Corbusier: „Buď tím, kým jsi“

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.