Moderátoři: smith

Kolega z práce, ktorého som nadchol pre numizmatiku ma poprosil, či by som mu zohnal zlatú rakúsku 10 korunu FJI. Mal by to byť úplne najbežnejší ročník, ale v dobrom stave (bez škrabancov a udretých hrán). Má pred dôchodkom a ten dôvod je čisto prozaický...chce to ako Cháronov obol pre seba alebo manželku, podľa toho, kto pôjde skôr 😉 Holt nestačí mu drevená lodička, chce cestovať jachtou. Osobne si myslím, že to o nejakých 20 rokov aj tak skončí u hrobníka, čo sa k nemu prekope. 😃
Za ponuky vodpred ďakujem
lupola(zavináč)centrum.sk

janead napsal/a:
Zdravím,
koupím do své začínající sbírky mince z Rakouska-Uherska. Zatím na rozjezd ty levné (v řádu desetikorun až stokorun) později i v řádu tisícovek.
Pouze v unikátním stavu. Za kvalitu si rád připlatím.
Můj email: janead@seznam.cz
za kvalitu si rád připlatím a ceny v řádech desetikorun --->To je nepovedený vtip?
Unikátní stav také neznám... ---> Co si o tom nejprve něco nastudovat + učit se?
🙄
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

MUDrAcula: Co dodat.. Toto je naprosto stupidní komentář. Člověk, který ví o čem je sběratelství, tak tohle nemůže napsat.
Pokud vím, tak je to asi rok, co jsi přispíval do chlubírny svými fotkami mincí se své sbírky a psal si, že jsi začátečník a nesbíráš mince podle ceny, ale podle toho, které se ti líbí.
Teď po roce napíšeš mě začínajícímu sběrateli mincí tohle?
Nesnaž se být, za odborníka a nedělej ze sebe to co nejsi. Je to trapné a ubohé.😉

janead: Tvůj požadavek je nereálný. Mince ve stavu 0/0 stojí i ty nejběžnější řádově stovky, spíše tisíce Kč. Podívej se na prodané mince na aukru a v českých aukcích, udělej si základní přehled o cenách toho, co chceš sbírat a pak si zvol pro tebe akceptovatelný poměr cena/stav/vzácnost, který jsi ochoten nebo spíš schopen zaplatit. Sbírat mince jen ve stavu 0/0 je hovadina a 99 % těch, kteří se tím ohání, mají ve sbírce mince mnohem horší, ale neví o tom, protože minci ve stavu 0/0 (a mnohdy ani 1/1) nikdy neviděli ...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.