Moderátoři: smith

Jen pro upřesnění, neprosil jsem o 150stránkový sken, šlo mi o pár stránek - konkrétně "CASTELIN, C. O.: Ke chronologii bílých peněz Vladislava II. Numismatický časopis československý VI, 1930, s. 75–94."
Přiznám se, že mě tenhle váš společný přístup překvapuje, přijde mi to jako taková škodolibost - bez urážky. Jde o dvacet stránek 84 let starého periodika, myslím, že tím nikoho nepoškodím. Samozřejmě ho sháním, ale protože je to tak nějak základ k tomu, co mě zajímá, dost mě ta nedostupnost mrzí a brzdí. Mimochodem - ten sken už mám, ale také mám raději papír, hledám ho dál. Stejně jako kompletuji další periodika, jež jsi zmínil (díky za opravu).
A moc děkuji za tuto diskuzi, i když asi v ne úplně vhodném vlákně - toho co to způsobil, bych normálně osolill 😁
mirrek07@seznam.cz

oliver: Súhlas so všetkým. Nie je to náhodou tvoj najdlhší príspevok? 🙂 Myslím, že ani Evropa vo svojej ére napísal dlhší.
TaMan: Všetci sme tu raz začínali na nule. Ako sa ďalej vyvinieš, závisí len a len na tebe. A pardi? To nepoznám, to musel byť preklep. Takže v mene všetkých tu diskutujúcich bardov ti ďakujem za kompliment. 😉

sigur: jo, take jsem se zdesil a zavzpominal na dlouhe diskuse s jmenovanym kolegou, kdyz jsem si to po sobe precetl, ale ono toho na toto tema bylo za poslednich par mesicu vic (a nejen TaMan, ktery si to zrejme vzal prilis k srdci, snad mozna za to muze nejmenovany operenec a dobre mirena rana?).
Nevim no, ta reakce o soleni asi dost jasne ukazuje, ze vyse uvedene nebylo "mlacenim prazdne slamy" a ze je pred Tebou jeste daleka cesta. Ano, je to jen 20 stran. Myslim, ze zda to nekoho poskodi a jineho ne, je na posouzeni toho, kdo dava, ne kdo bere, tedy ne na Tobe. A netreba byt paranoidni, to neni o skodolibosti, ale mimo jine prave i o negativnich zkusenostech s nekterymi novacky - presne jak bylo psano, je na Tobe, jak se vyvines a uvedes. Pro vetsinu jsi naprosto anonymni clovek, nemas ani uvedene mesto, ze ktereho jsi, v mailu jsi neuvedl prijmeni a po druhych cekas, ze se rozdaji? Promin, proc si to myslis? Ty bys jen tak nekomu, kdo by Ti napsal mail, oscanoval jen tak 20 stran?
Je jasne, ze ten, kdo ziskal ten scan zadarmo, byl jiste vic rozdavacny a s radosti Ti ho poslal, protoze jej to take nic nestalo. Ovsem otazka je, co se stane ve spolecnosti, kde vsichni neco chteji a nikdo nic nedava... casem vsichni maji vsechno co bylo k dispozici a noveho uz neni nic.
Mily TaMane, ac Ti to bude znit neuveritelne, ja proti Tobe nic nemam. Jenom proste myslim, zes to vzal za spatny konec. Abych Te presvedcil, nize Ti posilam odkaz na moznost zakoupeni velmi stareho periodika, ktere by ale melo byt zakladem knihovnicky kazdeho numismatika, stejne jako mnou drive zminena dalsi periodika (NL, FN, NS) a to prip. nemluve i o periodikach vychazejicich na Slovensku. Jejich nakup Ti vrele doporucuji, mozna v nich neni to, ce Te zajima ted aktualne, ale za rok za dva "jako kdyz je najdes":
http://antikvariat-andel.cz/hledani?q=pub:'Numismatická společnost československá'
Ja uz davam dohromady tento casopis po kouskach vice nez 5 let a jeste mi dve cisla chybi. A predstav si, i kdyz jsem je poptaval nekolikrat, take mi nikdo nic nenabidl. To je zivot.
Novacci a vy co se za ne zde mate duvod povazovat. Psal sem to jinde a pisu to i sem. Strategie "maleho urvaneho decka = ja chcu vsecko ted a hned" je vsem protivna a stokrat ohrana a vetsina ji proste ignoruje. Zkuste to jinak. Nespechejte, nemuzete mit za par mesicu hotovou sbirku. Divejte se, kde sou ve vasem okoli burzy nebo se na to zeptejte (okoli je tak do 100 - 150 km, dve hodky jizdy vlakem v sobotu v pet rano je normalka, pokud neco chcete). Hodte zde dotaz kdo tam jede, potkejte se tam s tema lidma fyzicky, dejte kafe nebo ruma, co kdo snese a najednou uvidite, ze Ti lidi, na ktere plivete, jsou normalni, mili a vstricni. Jen jsou proste mene duverivi, protoze proste ne vsichni novacci jsou "spravnaci". Tudiz je prave na vas ukazat, ze prave s vami se da mluvit a vam se da verit.

Turtle to ve zkratce shrnul velmi dobře i výstižně. 🙂
Oliver(příspěvek č.1612) zase pěkně dopodrobna rozepsal. 😉
Oba dva zcela souhlasím, mám podobné zkušenosti!
Ostatně nákup literatury je dlouhodobý a nekonečný proces. Ač po 20 letech sbírání mám myslím snad už slušný základ odborné knihovny z této oblasti(ale ani naše sborníky či časopisy komplet stále nemám), utratím za kupované knížky o numismatice průměrně cca 800-1000Kč měsíčně (to je tak jedna menší knížka z ciziny nebo jedna až dvě z ČR), nehledě na další náklady za příbuzné obory jako např. historie a heraldika. Prostě do literatury je nutné stále "investovat", neboť bez pravidelného nákupu nových i starších knih z ČR i zahraničí, se dá tak "sbírat" maximálně moderna 20.století.
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Voloda16: To je tady ale zbytečné(a naivní), špičkový stav mincí co poptáváš musíš aktivně hledat v aukcích a u obchodníků v ČR i cizině, nikoliv zde... 🙄
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

oliver napsal/a:
Nevim no, ta reakce o soleni asi dost jasne ukazuje, ze vyse uvedene nebylo "mlacenim prazdne slamy" a ze je pred Tebou jeste daleka cesta...
Jen poslední upřesnění - měl jsem na mysli sebe, přiznával jsem se k vyvolání nežádoucí diskuze v nevhodném vlákně.
Omlouvám se, že jsem si dovolil, co jsem si dovolil. Jdu se poslušně zařadit do zástupu pouze přihlížejících. Sběratel.com je skvělý, je tu spousta informací, ale zřejmě to není diskuzní fórum pro všechny. Nekopu nožičkama, neurážím se, jen si všechny vaše rady a doporučení musím v klidu vytřídit. Tímto končím diskuzi a omlouvám se za ní - i za ztrátu času, který vás to stálo.
To byl poslední OT (off-topic), slibuji.
//olivere - děkuji za odkaz, pochopil jsem.
mirrek07@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.