Moderátoři: smith

Byl bych vděčný, pokud by mě mohl někdo nabídnout 3, 5 a 10 krejcary Františka II a dále jakékoli další lepší měděné a stříbrné mince, jako například mince pro lombardsko- benátsko atd., ale spokojím se i s běžnými ražbami, pokud budou v pěkné zachovalosti. Za lepší věci v kvalitě zahraničních renomovaných aukcí jsem ochoten platit zahraniční aukční ceny.
mail: MERKUR1@o2active.cz
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Rozhodl jsem se investovat pár korun do stříbra, ale vzhledem k tomu, že mě moderní ražby nezajímají, vybral jsem si mince Latinské měnové unie (uzavřena 1865). Konkrétně tam patří R-U pětikoruny, francouzské, belgické a švýcarské 5 franky, španělské 5 pesety, ražby balkánské (Rumunsko, Bulharsko, Srbsko, Řecko, Černá Hora), italské 5 liry a podobně. Stav nemusí být zcela špičkový, -1/1- mi stačí. Cenu bych si představoval tak do 1000Kč s výjimkou vzácnějších ražeb (třeba Papežský stát, San Marino nebo Lichtenštejnstko - tyto ražby jsou dražší). Pokud tyto mince máte doma, nabídněte🙂
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz

jan322 napsal/a:
Rozhodl jsem se investovat pár korun do stříbra, ale vzhledem k tomu, že mě moderní ražby nezajímají...
Jen takové zamyšlení... moderní evropské stříbrné ražby až na výjimky nestojí za povšimnutí. Ale když se člověk ohlídne trochu dál, třeba až do Mexika, najde tam docela pěkné stříbrné ražby až do 1 Kg.
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

Záleží na tom, co sbíráte. Moderní evropské stříbrné ražby PRO VÁS nestojí za povšimnutí. Pro mne ano. Nesnáším generalizaci.
Confidentia dimidia pars profectus, proscipientia ea alia!
Neustále aktualizovaný seznam bankovek a mincí, které sháním a nabízím, Vám rád pošlu e-mailem.

MMER3: Já bych řekl, že každého zajímá něco jiného. Někdo sbírá antiku a na středověk se ani nepodívá, někdo zase sbírá středověk a nezajímá ho Rakousko - Uhersko, někdo zase sbírá Rakousko - Uhersko na Československo je mimo okruh jeho zájmu. Vše je o kouzlu daného období a o historii, která z mince vyzařuje. To je věc názoru. Raději nějakou minci s drobnými hrankami, která má svůj příběh, než vyleštěná proofka, která šla přímo od výrobce ke sběrateli. Ale jak říkám, je to věc názoru.
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz

... Raději nějakou minci s drobnými hrankami, která má svůj příběh, než vyleštěná proofka, která šla přímo od výrobce ke sběrateli. Ale jak říkám, je to věc názoru.
Moje řeč🙂
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.