Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#41 10. 1. 2012, 19:36

Tento obrázek pejska mi v originále kdysi bohužel v jedné prodejně utekl(prý ho nedávno prodali), tak jsem si koupil tuto kopii a než jsem se stěhoval, tak jsem ji měl i pověšenou(ač jinak kopie nekupuji, ale ten pejsem mne "oslovil"...), existuje k němu do páru i tato kočka, ale ta už není dle mého názoru tolik vydařená.

Wjem: pokud by Ti přišlo pod ruku něco od této autorky, zkus mi poslat nabídku(cíleně to nehledám, ale některé její obrázky se mi občas líbí, tak co kdyby náhodou...) 😉

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#42 10. 1. 2012, 19:48

Máš recht, ten pejsek je o třídu lepší. Jinak naivismus, v tom dobré slova smyslu par excellence... Bohužel, spousta lidí si plete naivismus s kýčovitostí, což jsou však úplně odlišné "disciplíny"🙂 Já sám sbírám naivistu, herce Josefa Hlinomaze, dej mu pánbůh nebe😋

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#43 10. 1. 2012, 19:52

Jinak, od Srncové mám pár kousků - ovšem grafiku, kterou ale prodávat nechci.

Profilový obrázek
Dento

Uživatel

Zaregistrován:
31. 12. 2011

#44 10. 1. 2012, 19:59

to je pekny, ale trosku mi nelibi.
Nekdy z Finsku dostal jsem takovou pohlednici.
To je obraz? neni to kyc?

Obrázky:

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#45 10. 1. 2012, 20:01
Wjem: zajímavé (i když ten druhý už také přechází od naivismu ke kýčovitosti) Dento: no toto mi jako kýče nepřijdou.. obojí je spíš osobité vyjádření umělce, které samozřejmě může působit přehnaně, ale není libivé a konformní, což je podmínka pro kýč. Souhlas s Dráčkem, že ta kočka je taky strašná.. mohl bych taky vybrat namátkou přáníčko od našich ruských nebo ukrajinských překladatelů🙂 Byl bych rád, kdyby to nebylo bráno jako útok, prostě to vidíme jinak a já za sebe můžu říct, že mám pocit, že Rusové i Ukrajinci mají vkus, který mě trochu míjí. Je to holt subjektivní.

Tenzor: Uznávám, ta liška má i trochu prasečí uši a za pravost bych v tomto případě ruku do ohně nedal... Janečka se bohužel snaží dosti "břídilů" padělat...😎
Tu druhou "Dentovu" kočku bych rozhodně bral 100x raději než tu bálonkovou kočičí poletuchu...
U mě ruské moderní umění končí Kandinským a Malevičem...

Profilový obrázek
Dento

Uživatel

Zaregistrován:
31. 12. 2011

#46 10. 1. 2012, 20:06

a je mozne davat do foru moderni obrazy? mozne ze neudelal jsem to schvalne?

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#47 10. 1. 2012, 20:09

jáj taký Kandinský , to je niečo.

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#48 10. 1. 2012, 20:10
jáj taký Kandinský , to je niečo.

Veď hej, pánko velkomožný😉

Profilový obrázek
Dento

Uživatel

Zaregistrován:
31. 12. 2011

#49 10. 1. 2012, 22:01

ano to je vsetko je mile (vcetne mych), ale myslim ze to nakresleno vice pro mlydych do 16 let.
A jeste mam rad i mnoho ruznych jako napriklad teto.
Zajimalo by mne jaky mate nazor jako dospelym lidi?
Jmenuje se to "Den Angelu:

Obrázky:

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#50 10. 1. 2012, 22:40

Dento, dej na mou radu, soustřeď se ve svém sběratelském úsilí na známky, mice, bankovky,...zkrátka všechno, co se striktně katalogizuje a nepodléhá emocionálním neracionálním rozhodnutím. Tvůj vkus, je bohužel, na poměry výtvarného umění v ČR takový, že nejspíš "vyhodíš" peníze za bezcenné výtvarné šmejdy a kýče. To není ani tak o znalostech prostředí, jako spíš o sebezáchovné intuici, kterou například ostřílení "mazáci" Dráček či Tenzor mají, byť přes výtvarno nejsou odborníci. Ty jsi úplně jinde... Nic ve zlém😉

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.