Tento obrázek pejska mi v originále kdysi bohužel v jedné prodejně utekl(prý ho nedávno prodali), tak jsem si koupil tuto kopii a než jsem se stěhoval, tak jsem ji měl i pověšenou(ač jinak kopie nekupuji, ale ten pejsem mne "oslovil"...), existuje k němu do páru i tato kočka, ale ta už není dle mého názoru tolik vydařená.
Wjem: pokud by Ti přišlo pod ruku něco od této autorky, zkus mi poslat nabídku(cíleně to nehledám, ale některé její obrázky se mi občas líbí, tak co kdyby náhodou...) 😉
Obrázky:
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Máš recht, ten pejsek je o třídu lepší. Jinak naivismus, v tom dobré slova smyslu par excellence... Bohužel, spousta lidí si plete naivismus s kýčovitostí, což jsou však úplně odlišné "disciplíny"🙂 Já sám sbírám naivistu, herce Josefa Hlinomaze, dej mu pánbůh nebe😋

Tenzor: Uznávám, ta liška má i trochu prasečí uši a za pravost bych v tomto případě ruku do ohně nedal... Janečka se bohužel snaží dosti "břídilů" padělat...😎
Tu druhou "Dentovu" kočku bych rozhodně bral 100x raději než tu bálonkovou kočičí poletuchu...
U mě ruské moderní umění končí Kandinským a Malevičem...

Dento, dej na mou radu, soustřeď se ve svém sběratelském úsilí na známky, mice, bankovky,...zkrátka všechno, co se striktně katalogizuje a nepodléhá emocionálním neracionálním rozhodnutím. Tvůj vkus, je bohužel, na poměry výtvarného umění v ČR takový, že nejspíš "vyhodíš" peníze za bezcenné výtvarné šmejdy a kýče. To není ani tak o znalostech prostředí, jako spíš o sebezáchovné intuici, kterou například ostřílení "mazáci" Dráček či Tenzor mají, byť přes výtvarno nejsou odborníci. Ty jsi úplně jinde... Nic ve zlém😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.