Myslím , že to platí :- )))
Já osobně bych s jeho posudkum nechtěl nic...
https://aukro.cz/frantisek-kupka-kruhova-studie-akvarel-posudek-7064844965
https://aukro.cz/jan-zrzavy-dve-lodky-v-zatocine-posudek-7064782398

Znalci bohužel nikdo úmysl neprokáže, protože z pohledu legislativy za něj není zodpovědný a činí vše v "dobré víře"🙂 Já si obecně myslím, že při zvažování nákupu obrazu by měl kupující koukat spíše na obraz než na posudek. A pokud někdo koupí, na základě posudku, takovéhoto Kupku nebo Zrzavého, tak nezbývá než si říct, DOBŘE MU TAK !!!

To máte částečně pravdu..ale ostatní znalci nemají Štíbra rádi.Je to liška v kurníku , kazí jim pověst a znedůvěryhodňuje celé jejich odvětví.A když se prokáže ,že z 1000 posudků je jich 900 špatných a to tak špatných ,že je rozezná i laik , nezbývá než si pozvat na pomoc zákony pravděpodobnosti a ty dokáží určit jednoznačně , že se jednalo o záměr. V kasínu když budete vyhrávat delší čas pravidelně ,tak vás prostě vyhodí a v Americe budou i vyšetřovat , protože to prostě nejde....Myslím , že je to jen otázka času , až bude někdo chtít prodat věc s jeho posudkem a galerista se mu vysměje ..A pak se může a asi i roztočí kolotoč , který na sebe začne nabalovat další a další věci....Já být jím bych moc klidně ...nespal😃

Spát může naopak naprosto klidně. Nepamatuji se, že by u nás někdy došel posudek na falsum až k soudu. Většina aukčních portálů má v podmínkách naprosto jasně řečeno, že oni za nic neručí. Takže to dopadne tak, že se kupci částka vrátí, prodejce bude muset vrátit kupní částku, případně pokutu za další výlohy a poškození dobrého jména a jede se dál.

Ono je to asi složitější.V aukcích se u dražších věcí vždy dělá posudek od renomovaných znalců...takže kdyby to nepoznali oni , asi nemá šanci poznat ani prodejce , že věc nebyla v pořádku...Myslím , že tady by nehledě na původní smlouvu vznikla situace , se kterou by se dalo s dobrým právníkem pacovat..mám obraz...nerozumím tomu...nabízím k prodeji a posepisuji smlouvu...vy necháte vyhotovit posudek -já ho platím..časem se ukáže, že znalec neudělal dobrý dosudek---já jsem byl uveden tím , komu jsem posudek platil -tedy prodejcem v omyl ...atd je to dost složité...ale stát se může i to , co se občas , vyjímečně i stane , že třeba obraz od Leonarda -Salvator Mundi -nejdražší prodaný obraz světa -asi nebude Leonardo :- ))) Ale příběh zde zmíněného znalce...chichi-chacha-chocho-je příběhem-dle mého - záměrných špatných posudků...a ten džbán má jen jedno ucho .. a tak dlouho se s ním chodí...😃

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.