Jedině, když tam budou ještě nejméně další dva posudky od uznávaných renomovaných znalců - kunsthistoriků na dané období...

To je podle mne uz na kriminal.. nechapu tu drzost, kdyz to nema ani provinence. To ten frajer padelatel muze nasekat desitky kupku a schrabnout nekolik milionu za par akvarelu, hlavne ze mu ten pokoutnej znalec na to da razitko, i to je mozna falzum..)) nebo kradene.

Doporučuji všem investorům do umění a sběratelům sehnat si knihu ARTBEDEKR II. Zde autor pan MUDr. Hořava dostatečně prokazuje, kolik soudních znalců a kunsthistoriků za peníze podepíšou cokoliv. Je zde uvedeno několik desítek prodaných padělků obrazů i s nepravdivými posudky soudních znalců...
A je to jen špička ledovce. Pan doktor Hořava (letitý starožitník, autor mnoha odborných publikací starožitného porcelánu a keramiky a téměř 50 let sběratel těchto předmětů) zde uvedl pouze případy, které může kdykoliv doložit důkazy u případného soudu. Vyjmenoval zde aukční firmy, které prodávají v každé aukci několik padělků obrazů. Jedná se především o galerie Platýz, OBRAZY v AUKCI, E-starožitnosti, Artia a mnoho dalších.
Ve všech těchto aukčních síních figuruje především jméno znalce ŠTÝBRA a ZACHAŘE. Z mojí vlastní zkušenosti a dle mého názoru jsou to znalci, kteří jen zneužívají razítko soudního znalce. Divím se jen, že policie tyto zločince nechává dál páchat trestnou činnost, i když evidentně již několik let má tyto poznatky k dispozici.
Jednotlivé oznámené případy jsou meteny pod koberec a podvodné prodeje za účasti zkorumpovaných znalců vesele pokračují dál. Takže kdo má posudky od Štýbra, Zachaře atd., je veliká pravděpodobnost, že zde uvedené dílo je padělek. Nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak si ověřit, že jste nezakoupili padělek je snadná.
Nabídněte toto dílo jakékoliv aukční galerii, která s těmito zkorumpovanými znalci nespolupracuje. Pokud ho odmítnou přijmout do prodeje z jakéhokoliv důvodu, tak ten hlavní bude, že se jedná o padělek.

Vykašlete se už na znalce a sbírejte jenom to čemu rozumíte a co poznáte. Jenom hlupák koupí obraz kvůli posudku ačkoliv tomu sám nerozumí. Se Zachařem jsem osobně mluvil v roce 2019 v Rychnově nad Kněžnou, kde byla vernisáž výstavy malíře Josefa Holuba. Zachař mi řekl, že ty aukční síně tam píšou "posouzeno Zachařem" aniž by cokoliv posoudil.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.