Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Dám Vám příklad. Sehnal jsem tesák RAD v super stavu. Na čepeli bylo logo výrobce, které jsem prostě nikdy neviděl. Šel jsem za kamarádem, který Německo sbírá mliardy let. On mi říká, ty vidíš pořád rarity a tady ten tesák je normální věc a není to žádná rarita a to logo je běžné. No nebylo a já mu ten tesák chtěl vyměnit za hodiny. Nechtěl... Já po 14 dnech tento tesák prodal za 27 000 Kč, protože to rarita byla a moje podvědomí zafungovalo, bylo dobře že jsem mu nevěřil. Koupil jsem si nádherné secesní pendlovky. I mistr tesař se utne v podobenství mého kamaráda 😮

No a ten samý kamarád se specializuje na chladné zbraně , hlavně napoleonských válek, bitvy 1866 víte kde to je jasné. Má obrovskou sbírku asi tipnu 2000 kusů bojových šavlí. U něj jsem se hodně naučil a dozvěděl o různých rozdílech mezi šavlemi, které na první pohled vypadají úplně stejně a při tom jsou to různé varianty. Svého času jsem přestal sbírat hodiny a utvořil si sbírku asi 30 kusů bojových šavlí RU, Pruska. Měl jsem to na schodišti a žena se jich bála asi to vypadalo hrozivě pro ženu. Dal jsem sbírku bojovek pryč a vrátil se k hodinám, porcelánu, obrazům a jiných starožitnostem. Sbíral jsem v podstatě vše, co se mi líbilo, takže o všem jsem byl nucen něco nastudovat, v knihách, na internetu, nebo tady. Mějte hezký a prosluněný sběratelský den a je to myšleno upřímně 😉

Zdravím pánové, lhal bych, kdybych tvrdil, že mě nemrzí tato situace, jakým způsobem proběhla Vaše výměna názorů, která tady proběhla a to nikoho z Vás neznám. Když tohle pominu, každopádně děkuji za Vaše poznatky.
Jinač Johnny se dotazoval k dobovým fotkám. Jednu krásnou fotku dědy na koni i s krásnou šavlí mám. Bohužel v tomto případě je to druhý děda, po kterém nic jako šavle apod. nezůstalo. Druhého dědu na fotkách z vojny mám, ale vždy ve skupinkách, kdy je maximálně vidět bajonet. Mimochodem ten jsem taky na půdě našel, mělo by se jednat o vzor 1895. Ten byl díky internetu snadněji identifikován než šavle :-)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.