Podle me kouka autor moc na Avatara...
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/

Pánové, rozlišujte prosím, cenu vystavenou v různých galeriích od ceny reálné...😃 Všimněte si, že na výše uvedené webovce jsou z 15 prací prodány jen tři. A je otázka, jaká byla skutečně reálná cena při prodeji... Např. dalších cca 50 (sic!) podobných Zábranského obrazů visí v relaci 10-40 000 Kč neprodáno na Artbohemii.
Co mám zkušenost tak u podobných soudobých malířů ta dílka sem tam někdo koupí jen v případě, když Artbohemie udělá akci za 50% cenu...
Drtivá většina Zábranského maleb jsou "pouhé" tempery na papíře či lepence nevelkého formátu, což bude možná i případ zde uvedeného slečnina obrázku. Klidně ovšem může jít i o grafiku, kde jsou cenové relace ještě mnohem nižší... Fascinuje mě, že to Jaromír tak jednoznačně rozeznal a optimisticky vyřknul verdikt v duchu paní Agnes a jejích cenových relací😋
Á propos v českých i zahraničních aukcích, kde by se projevila skutečná tržní hodnota se Vlastimil Zábranský prakticky vůbec neobjevuje...

Wjem: v pripade 50% slevy oproti tem vystavenym na tom linku co jsem posilal by cena byla plus minus 15tis.. tj. ne diametralne mimo od toho co psal Jaromir. A klidne nastrelte neco i vy;).
Mimochodem me se ty obrazky celkem libi a v pripade, ze bych neco v tomto duchu shanel, bych tech 15tis. ochoten dat byl...

no obrázek bych označil za svérázný, ale přesto bych si asi pomalu vážil víc rámečku než toho obrázku(tedy po výtvarné stránce)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Vzhledem k rozměrům a použité technice se mi galerijní ceny, ba i s případnou 50% slevou zdají naprosto nadnesené a v reálné aukci bych tipoval, že u většiny dílek nepřelezou 10 000 Kč.
Žel, strategie mnoha soudobých malířů je nasadit vysoké ceny, aby dotyční nebyli považováni za "niktoše"... Najdou se samozřejmě občas lidé, kteří to koupí s bláhovou nadějí, že se jim to v budoucnu "okotí". Nicméně, takové prognózy jsou silně ve hvězdách, a skutečnými budoucími aukčními hvězdami se stane jen zlomek ze současných malířů.
Daleko spíše se dá čekat, že v současná nadnesená cena v budoucnu u většiny současných modernistů splaskne jak bublina...
Až na 2 vyjímky bych do současného umění neinvestoval ani korunu😉

Na stránku Umění- obrazy jsem zavítal úplnou náhodou a zrovna narazil na tento dotaz. Protože se mi nelíbila arogantní reakce Wjema, tak jsem odpověděl podle svých znalostí (a myslím, že se moc nemýlím - že za 20.000,-Kč tento obrázek je bez větších problémů prodejný).
Při zmínce o paní Agnes jsem si dal tu práci a prošel vlákna s jejími vyjádřeními. I když se po pročtení diskusí kloním spíše na stranu Wjema, přesto nechápu, proč jste ji Wjeme tak urážel. Jste přesvědčený, že si takto dodáte na síle svých argumentů? Nebo Vám to zvýší sebevědomí?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.