Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#21 27. 11. 2011, 13:03

Já tuto rubriku sleduji pravidelně a musím se Wjema zastat.
Jakým pseudouměním se tu denně zabývá je kolikrát o nervy a ten dotaz, tak jak byl bez fotky původně formulován opravdu do koše patřil.

Profilový obrázek
Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

#22 27. 11. 2011, 13:21
Já tuto rubriku sleduji pravidelně a musím se Wjema zastat. Jakým pseudouměním se tu denně zabývá je kolikrát o nervy a ten dotaz, tak jak byl bez fotky původně formulován opravdu do koše patřil.

Ako sa niekto može o obraze vyjadriť, že patrí do koša keď ho nevidel ??? Takto sa môže vyjadriť obchodník s obrazmi, alebo investor, ale v žiadnom prípade nie "milovník umenia". Je to až moc jednoduché: Ak sa ten obraz nepáči mne tak to neznamená, že niekto iný nemôže mať iný názor a že by si ho na stenu nezavesil. Od odborníka na umenie (obrazy) by som očakával určitú toleranciu a rešpekt k názoru iných. A tým názorom nemyslím názor na cenu, ale na pocit z obrazu. Ak niekoho signatúra nie je v nejakom zozname, alebo ak sa jeho obrazy neobjavujú v zaujímavých aukciách tak to patrí do koša ? Zaujímavé.

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

#23 27. 11. 2011, 13:30

Brett: Ak som dobre pochopil, tak Wjem pod výrazom "patrí do koša" mal na mysli samotnú otázku, a nie obraz. Bez priloženia fotky súhlasím, že otázka patrí tam, lebo jednoducho nedá sa zodpovedať.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Profilový obrázek
Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

#24 27. 11. 2011, 13:57

Smith: Ak sa Wjwm vyjadril, že tekéto príspevky (otázky na ocenenie) , ktoré nie sú doložené vhodnými fotkami patria do koša tak s tým súhlkasím.
Ja som skôr reagoval na celkovú "klímu" v tajto časti fóra (Umění - obrazy).

Profilový obrázek
Jaromir

Moderátor

Zaregistrován:
10. 2. 2006

#25 27. 11. 2011, 15:56

Od toho jsme snad tady, abychom prokázali určitou míru slušnosti a tolerance. A když na některé dotazy čtenářů nemáme nervy, tak je lepší potom neodpovídat vůbec.

Profilový obrázek
Jaromir

Moderátor

Zaregistrován:
10. 2. 2006

#26 27. 11. 2011, 15:56

Od toho jsme snad tady, abychom prokázali určitou míru slušnosti a tolerance. A když na některé dotazy čtenářů nemáme nervy, tak je lepší potom neodpovídat vůbec.

Profilový obrázek
Jaromir

Moderátor

Zaregistrován:
10. 2. 2006

#27 27. 11. 2011, 16:00

A otázka "pseudoumění" je též dost problematická. Když třeba výtvarně vzdělaný člověk řekne o Rothkových rozměrných plátnech, že je to umění a o nějaké krajince od amatéra, že je to kýč a člověk výtvarně nevzdělaný prohlásí, že to vidí opačně, jak chcete objektivně posoudit, kdo má pravdu?

Profilový obrázek
Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

#28 27. 11. 2011, 17:06
A otázka "pseudoumění" je též dost problematická. Když třeba výtvarně vzdělaný člověk řekne o Rothkových rozměrných plátnech, že je to umění a o nějaké krajince od amatéra, že je to kýč a člověk výtvarně nevzdělaný prohlásí, že to vidí opačně, jak chcete objektivně posoudit, kdo má pravdu?

Presne toto som mal na mysli. Sa mi zdá, že umenie celkovo a tým pádom aj obrazy v dnešnej dobe strácajú zmysel a podstatu toho kôli čomu vznikli. Teda, aby nám spríjemňovali naše okolie. Dnes si už poväčšine obrazy nekupujú ľudia, pre potechu oka, ale snobi, pre ktorých je obraz obchodným artiklom, či už pre rýchle finančné zhodnotenie, dlhodobú investíciu, alebo na predvedenie sa "pozrite sa všetci čo si ja môžem dovoliť". Vzniká tu potom nejaké "škatulkovanie" maliarov, ale čo je podstatné hlavne podľa trhových cien.
Vážim si znalosti, ktoré má napríklad Wjem v tomto odbore, ale prekáža mi ak sa niekto niekomu snaží "nahovoriť" čo sa mu má páčiť. Neviem si proste predstaviť, že by som si na miesto na ktorom trávim svoj čas zavesil obraz len pre to, že je "in", že sa draho predáva, alebo, že signatúra autora sa nachádza v nejakom zozname. Z môjho pohľadu má obraz plniť ten cieľ, že mi spríjemní moje okolie.
AMEN. 😉

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#29 27. 11. 2011, 22:04

Zájmem většiny pisatelů do této rubriky Umění - Obrazy je získat pouze odhad ceny obrazů, které podědili, našli po sklepích a půdách, případně ukradli. Pokud chtějí takto zadarmo a anonymně získat relevantní informaci, je v jejich osobním zájmu poskytnout kvalitní podklady (v rámci možností této rubriky). V opačném případě nezískají nic a nikdo to tady z nich nebude polopaticky pracně tahat. Pokud v jiných rubrikách funguje status "Matky Terezy", zde panuje Doktor House😎 😋

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#30 27. 11. 2011, 22:12

:twisted: 😈 😈 😉

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.