Moderátoři: smith

Abych pravdu řekl tak ty mince jsem nijak nezkoumal, na website psali 7000 nickels a to jsou pěticenty ne?
Mince USA jsou mi totálně šumafuk.😃 😉
http://craziestgadgets.com/2008/08/29/furniture-made-from-coins/

No nevím, zda i to sem patří, ale můj strejda používal po měnové reformě staré mince jako matičky pod šrouby.
Kdo zná všechny odpovědi, tomu nebyly položeny všechny otázky.
http://www.youtube.com/watch?v=4T2ptyJE4f4

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

vysvetleni je zde: http://en.wikipedia.org/wiki/Honi_soit_qui_mal_y_pense
volne prelozeno to asi znamena, ze "samotne penize jako takove nejsou zdrojem zla (ci nastrojem dabla)"?

Hádam moderátor nebude protestovať, že tu vložím obrázok kvázi výrobku mince.
Bola to fantastická orechovo - krémová torta s portrétom keltskej mince typu BIATEC. To navrchu torty bola potravinárska oplátka s naskenovaným motívom toho Biatecu. Dal ju upiecť kolega numizmatik s priateľkou pri posedení našej pobočky na guláši. Tá druhá smotanovo tvarohová sa začala vplyvom tepla trocha deformovať, ale zjedli sme všetko a každý z nás obišiel bez najmenšej úhony. I keď pivko, vínko, slivovica, guláš a potom torta môže pre niekoho predstavovať vražednú kombináciu, na tejto akcii všetko prebehlo úplne v pohode. Každý na ňu spomína len v dobrom. Numizmatická schôdza môže mať aj takúto formu. Invencia či originalita sa dá prejaviť v každej oblasti a tu ponúkam malý návod pre ostatných. Musím ešte dodať, že na tejto torte by uspokojil svoje chúťky každý numizmatik, pretože toto nebolo falzum, ale špicový originál! Ďakujem.
Obrázky:

Dovolil by som si do tejto témy vložiť mincu a medailu s rovnakým averzom. Je to známy jednocent USA s Lincolnom a vedľa medaila s tým istým motívom. Autor sa pravdaže ani nejako nesnažil o presnejšie stvárnenie Lincolnovho portrétu. Hlavne, že sa stvoril výrobok, ktorý trocha zarezonuje v bežných Amíkoch a biznis je na svete. Mám blízku rodinu v USA a tak som dostal darček, ktorý vo mne vyvolal opačné pocity ako si myslelo príbuzenstvo. Je pravda, že oni to mysleli úprimne a tak sa nepatrí k tomu postaviť odmietavo. Tým chcem poukázať na ohromný gýč, ktorý môže vzniknúť aj z dobrého úmyslu. Táto mincomedaila, či ako by som ju nazval je z bronzu a má priemer 88 mm. Ten jediný parameter sa autorovi vydaril asi najviac. Tvár chudáka Lincolna vyzerá ako keby ju upravil Mike Tyson. Na reverze je citát z prejavu prezidenta po bitke pri Gettysburgu v r. 1863. Neviem kto je autor, pretože na tomto čude nie je žiadna značka výrobcu. No keď som sa dozvedel, že pri návšteve pamätníka v mieste bojov občianskej vojny, sú tieto gýče priam povinným suvenírom pre turistov a deti z amerických škôl, hneď mi bol jasný autorov cit pre dobrý biznis. Umelecká a výtvarná stránka v tomto prípade je podľa mňa
možno nežiadúca. V prvom rade je potrebný lacný materiál, okopírovať známy motív z americkej peňaženky, pridať vlastenecký citát a hurá do toho!!! Otakar Španiel ak by toto uvidel možno by naozaj vstal zmŕtvych!
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.