Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
ibeka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 1. 2018

#1 28. 1. 2018, 20:22

Dobrý večer.Vlastním obraz, olej na plátně rozměrů 65 x 65 cm.Toto dílo jsem již prezentoval na těchto stránkách, tuším v roce 2015.Od té doby se hodně zajímavého změnilo.Takže, podpis Czermack je fiktivní a je dopsán o mnoho let později.Po vyčistění prosvítají obrysy jiné malby.( oblouk mostu, boční přítok,aj.) Třikrát nezávisle na sobě provedený rozbor barev nás posunul na konec 19.století .Po RTG se nepatrně objevil jiný podpis, začínající písmeny Vi… a to 2x.Hlavy všech postav na obraze byly původně vztyčené.Možná sentiment.Atd.Prosím o radu jak dál.Je to nyní začarovaný kruh.Nejlépe by možná bylo provést speciální RTG ale to je dostupné údajně jen zahraničí.Za každou radu budu moc vděčný.
Váš Ibeka

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#2 28. 1. 2018, 20:30

Jestli se domníváte, že autorem je Vincent van Gogh, tak tady vám to asi stěží odkýváme... RTG obrazů se u nás běžně provádí, jaké speciální RTG tedy máte na mysli?

Profilový obrázek
bolt

Uživatel

Zaregistrován:
19. 4. 2013

#3 28. 1. 2018, 20:47

K technice mám hodně daleko, ale ty elektrické dráty mi na 19. st. nějak nesedí.

Profilový obrázek
ibeka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 1. 2018

#4 28. 1. 2018, 21:20

Děkuji a rád vysvětlím.Našel jsem obrázek od France Amlinga ( 1853 - 1894 ) je na něm zajimavý el. a telegr. sloup v pozadí.
Zdá se, že ten sloup je totožný se sloupem na našem obraze.Obrázek připomíná Prusko - francouzkou válku (1870 - 1871 )
ibeka

Profilový obrázek
ibeka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 1. 2018

#5 28. 1. 2018, 21:31

Odpověď pro Wjem:To, že by to někdo odkýval, jestli to maloval V.V.G. ponechám bez komentáře.Na obraze je patrna práce dvou rukou.Jen si obraz pozorně prohlédněte a dáte mi za pravdu.RTG v zahraničí je opravdu na lepší úrovni než naše doma.Také cena je někde jinde.
ibeka

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#6 28. 1. 2018, 21:42

ibeka napsal/a:

Odpověď pro Wjem:To, že by to někdo odkýval, jestli to maloval V.V.G. ponechám bez komentáře.Na obraze je patrna práce dvou rukou.Jen si obraz pozorně prohlédněte a dáte mi za pravdu.RTG v zahraničí je opravdu na lepší úrovni než naše doma.Také cena je někde jinde.
ibeka

Hluboce s vámi nesouhlasím. U nás je k dispozici digitální RTG, jehož vypovídací hodnota je stejná jako všude jinde na světě. Jiná věc je, že daleko důležitější je umět takový RTG snímek dobře popsat, k čemuž je nutná zkušenost a praxe.
Mohl byste nám zde - pro zajímavost- ten RTG, co máte udělaný, ukázat?

Zřejmě máte nějakou restaurátorskou zprávu, mohl byste citovat pasáž ohledně toho průzkumu barev, která vás odkazuje do 19 století? Jaké barvy byly zkoumány a s jakým výsledkem?

Jen tak pro zajímavost? Z vaší fotografie se nedá k obrázku nijak vyjádřit.

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#7 28. 1. 2018, 21:42

Stavba trate mládeže do B. Štiavnice?

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
ibeka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 1. 2018

#8 28. 1. 2018, 22:30

Pro Kolemjdoucí:Posílám jen některé barvy:uhličitan vápenatý, zinková běloba, olovnatá běloba, barytová běloba, chromová žluť, pruská modř, syntetický ultramarin, damara, chromoxid.
ibeka

Obrázky:

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#9 28. 1. 2018, 22:56

ibeka napsal/a:

Pro Kolemjdoucí:Posílám jen některé barvy:uhličitan vápenatý, zinková běloba, olovnatá běloba, barytová běloba, chromová žluť, pruská modř, syntetický ultramarin, damara, chromoxid.
ibeka

Na rtg mám teď malý monitor, ale nemáte RTG celku?

Uhličitan vápenatý je pravděpodobně křída z podkladu, damara je pryskyřice, používá se do laku, ale může být přidávaná i k barvám, nicméně to není barva (=pigment), ale pojivo...
K pigmentům: ta barytová běloba je nejčastěji součástí titanové běloby, tu tam v té plejádě bělob nemáte?

PS: stále mi není jasné, podle čeho je obraz zařazen do 19. století...

Profilový obrázek
petrarca

Uživatel

Zaregistrován:
27. 7. 2017

#10 28. 1. 2018, 23:57

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.