Bankovku jsem prohlédl pod prosv. pultem i za denního světla a td. Připadá mi, že nápis DVĚ STĚ korun českých byl přetištěn dvakrát, protože oproti ostatním bankovkám s. E je nápis téměř černý, na běžných bankovkách, hnědý. Tím mohlo dojít, zdůvodu velké vrstvy k rozpití.

Reakce na Sabatapetr....máš recht...nejde dvakrát přetisknout jen část motivu...Já dělal na starých mašinách a čistě teoreticky...:
Nejdříve se tisk provádí na tzv. makulích....kde se prubne odstín barvy, vhkost válců a papíru, boční náložka a soutiskovky, rychlost posuvu, tlak válců... atd... Tyto makule se pak vyhazují. Čistě teoreticky se opět do tisku dostat mohla, tiskař rozjíždí mašinu na pár kusech a jeden asi nevychytal a dostal se do oběhu..jen bych čekal mírnější chybu tisku. Když se na kovolistu, kde je vyryt motiv, zachytí kousek nějakého bordelu, o který se pak následně zachycuje barva a při takové rychlosti cca 8500ks/ hod, tak podle mého je ta bankovka z archu (ohledem na velikosti zašpinění válce) tak ...cca 30.-70. arch...... Čím dýl to špatně tiskne, tím je kez větší.....Jednou jsem tiskl nějaký oběžník a podařilo se mi z černobílých článků vytvořit černý papír...😈 😎
Toliko jen dodatek. Pokud je to z tisku, tak je to špatný kus - možná raritka...jak pro koho...nevím a pokud je to made in doma....tak moje představivost trošku hapruje....Rozhodně dej vědět, jak dopadly vat. tyčinky.....

Posláno. S díky a pozdravem

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.