Mně Aukro celkem docela vyhovuje. Daleko více než např. sbazar či bazoš, kde nejsou prodávající nijak zpětně hodnoceni...
Pokud se člověk slušně vyzná (žádná falešná skromnost) tak, že se bez problémů vyhne položkám, které na první signální jasně zavání podvodem či padělkem,tak může občas narazit na zajímavé věci, které kupující správně nerozpoznal, zařadil do nevhodné kategorie, anebo v nouzi prodává silně pod cenou...

A jak víte že se prodaly? Pokud jste je nekoupil nebo neprodal vy, tak to nemůžete vědět. To že je na Aukru něco jakože prodáno, nic neznamená. Majitel si tam může zvedat cenu a vydražit si to sám. Takových prodejů už tam bylo.😉

Souhlasím s Wjemem, že i na Aukru se občas dají, za pakatel, sehnat zajímavé věci a někdy dokonce aniž by to člověk předem tušil😆 Před pár lety jsem tam za cca 700 Kč koupil zašlý obrázek, který jsem kupoval jen proto, že se mi líbil, autora jsem v tu dobu neznal. Po jeho vyčištění nejenom že výrazně prokoukl, ale ještě na mne vykoukla signatura Jana Koppla (1862), jednoho poměrně málo se vyskytujícího mařákovce. Sleduji obrazy na Aukru již 14 let a čas od času se tam něco sehnat skutečně dá. Je tam ale také čí dál tím více padělků, bohužel🙄
Obrázky:

To máte naprostou pravdu, balastu je tam spoustu. Nesedím u toho každý den, ale cca 2 x týdně si to tam prolistuji. Za ty roky tam mám vytipovaných i pár oblíbených prodejců o kterých vím, že mají občas zajímavé věci. Na druhou stranu tam eviduji i "staré známe" firmy kteří ve většině případů nabízejí zřejmá falza😲

Já tedy nebudu tvrdit, že by se na Aukru nedalo občas koupit něco zajímavého, konečně sám jsem koupil obraz, který měl pak velmi emotivní dohru při komunikaci se synem malíře a byl to parádní zážitek, který stál za mnohem více než by se dalo vyjádřit pár stovkami za obraz, nicméně i tak mi občas zůstává rozum stát, kdo tam ty předražené ( snad ) originály a "dobře koupená" falza vlastně kupuje, řekl bych, že to bude jak píše Boura1, že mnoho prodávajících má vícero nicků a přihazují si na svoje díla aby nalákali nějakou kavku. Nevím jakou to může mít úspěšnost, přeci jen v dnešní době, kdy lze na síťi najít v podstatě cokoli moc nevěřím, že může být tolik "bohatých" laiků co rozhazují peníze za tato předražená a falešná díla, ale možná se pletu, konečně jinak by to tam pořád nebylo v takové míře.

Autoportrét Kupky.
Z dob, kdy ještě námořničil 😎 :
https://aukro.cz/kupka-autoportret-7001534401
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.