Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

U skla z ČR a ČSSR je obtížné poznat, kdo je výrobce. Nálepky jsou často jiné než je skutečný původ. V 90-tých letech jsem se sklem z ČR obchodoval ve velkém, vyvážel jsem ho do světa. Tehdá se to vyplatilo. V té době bylo také spousta malinkých garážových výrobců skla. Paradoxně, sklo v ČR moc velkou cenu nemá, Češi sklo nekupují. Naopak, české olovnaté broušené sklo, šlo dobře na odbyt v USA. Protože "broušené sklo" v USA , tzv. crystal glas je v USA ve skutečnosti z plastu, z polykarbonátu. Američané byli v šoku, když jsem jim ukázal opravdické broušené sklo z Česka. A já byl v šoku z jejich dotazů, třeba jestli to olovo ze skleněné křišťálové karafy se nemůže dostat do jejich whisky, aby se neotrávili olovem.🙂
Broušené olovnaté sklo šlo výborně na odbyt v Indii, Indonésii, Pákistánu. Barevné sklo také tam, ale... V Indii bylo žádáno purpurové sklo, zatímco v muslimských zemích naopak zelené sklo. Zelená je barva Pákistánu. Neodvažujte se jim nabídnout purpurovou. To je barva hinduistů z Indie.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.