Dobrý den,
obracím se na vás všechny s obrovskou prosbou. Jako záverečnou práci na škole jsem si vybral téma budějovická mincovna.Chtěl bych vás požádat o jakýkoliv článek, poznatek, zprávu, zájímavost, dále o foto jakékoliv něčím zajímavé mince z této mincovny. Obzvláště důležité jsou pro mě informace o vývoji aukčních cen mincí od počátku numismatiky. Předem všem velice děkuji a slibuji, že každému přispěvavateli, pokud bude mít zájem, hotovou práci zašlu v PDF formátu. Jsem členem Čns Č. Budějovice a dannou problematiku jsem konzultoval s naším předsedou Dr.Chvojkou. Samozřejmě, že běžně dostupnou literaturu v českém jazyce mám...

No, já se pokusím pomoci alespoň fotkama 2 mincí z ČB mincovny, které jsou ( myslím si to ) ve slušném stavu. Pak mám jednu ( poslední foto ), kterou jsem nedávno dal do chlubírny, která není uvedena v literatuře. Je jako Hanibal/ Novák typ 14 ( jiné zakončení trojlístku ), ta bohužel již není v tak pěkném stavu. Těším se na práci v pdf...
Obrázky:

kptjaros: mohl bys sem dát lepší fotku té mm.značky. V tomto provedení hlavy ji s jazykem ještě nemám ( pokud to tedy je jazyk a ne vada ).
A ještě jedna drobnost. Není to spíš pražská ražba? Já mám tyhle tvary spíš vedeny u pražské mincovny. A taky Gebhart odešel do prahy 1578 ( i když možná dohlížel na ČB mincovnu i později po svém odchodu )
U Budějovické jsou ty Mattighöfferovy, co tady ukazuje Svt

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.