Moderátoři: smith

Nejjednodušší je sehnat si doklad třeba na matroš nebo odbornější specifickou subdodávku a tak srazit náklady a tím i daně. Fakturovat mezi sebou je na pytel,většinou to vyhodnotí jako zastřené právní úkony mezi jinak spojenými osobami a dodaní to všem zúčastněným.

Chtělo by to právníka aby vyložil definici švarcu,tak jak ho chápe stát a najít trochu prostoru pro sebe... mít svoje nástroje,nefakturovat jen jednomu zákazníkovi,nenosit logo "zaměstnavatele" na triku,to přeci neni problem dodržovat a určitě je spousta dalších kliček,jak orgánům zabouchnout nenažraný tlamy...
Igni probatur aurum, virtus miseria...

Ja koncom mesiaca ruším živnosť a otváram s.r.o. U nás je to najbezpečnejšie pre stavbára. Som platca Dph a budem ma len drahšiu účtovníčku. V prípade problémov sa dá spoločnosť bez problémov predať. Nebudem ručiť domom ani iným majetkom, ako teraz.
blasko.juraj.ml@gmail.com

Radek: pokud ten tvuj kolega dava faktury i jinym lidem, tak to svarc neni. Hlavne pokud ti to fakturuje nepravidelne.
Svarc je defacto to, kdyz pracujete pro nekoho, pouzivate jeho veci (nastroje, auta, pocitace, kancelare atd.) a dostavate pravidelne platby od neho. Pokud delate sem tam i pro jine lidi a pouzivate sve nastroje, tak by to melo byt naprosto v pohode. Ale spousta firem prave ma sve stroje a zarizeni a lidi na zivnost, co dostavaji pravidelny plat a to uz je pruser.

Pořád mě nechápete on nemůže fakturovat protože nemá zednictví.Já mám velký zakázky, který nejsou na měsíc,ale na rok i víc.Předělával jsem oběkt na ubytovnu na 46bytů sakum prdum.Vybourat,postavit,obložit,vymalovat,udělat plovoučky atd...A jelikož je smlouva napsaná na mě, tak fakturuji já. A on pak píše fakturu mě jako pomocný práce.Jde o záruku proto ani nemůže fakturovat obědnateli.

Ja nechapu, kde je problem. Proste s nim uzavri smlouvu o dile, do ni napis, ze ma zajistit subdodavku pro tebe. Napis do smlouvy, ze si pomucky a vsechno musi obstarat on. Pokud je to dlouhodobe, rozdel smlouvu na nejake ukony nestejne velke (=rozdel na nekolik smluv), kde mu zaplatis za kazdy zalohu a pak za odvedenou praci a uz to neni svarc. Jen mu to nesmis platit pravidelne. Jeste teda idealne, aby sem tam neco udelal pro nekoho jineho, ale to uz lidi delaji kolikrat i jen fiktivne.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.