Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
bolt

Uživatel

Zaregistrován:
19. 4. 2013

#1 11. 10. 2014, 15:48

olejomalbu od Ludvíka Ehrenhafta na tvrdé podložce o rozměrech 60x37 cm. Signováno a datováno PD "Ehrenhaft 45" (viz foto). Cena 10000Kč (pevná).
Jen osobní převzetí v centru Olomouce. Kontakt: j.d.bolt@seznam.cz

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
bolt

Uživatel

Zaregistrován:
19. 4. 2013

#2 22. 10. 2014, 18:27

Ehrenhaftův obraz je již prodán, takže v rámci pokračující redukce sbírky nyní nabízím za 4000Kč olejomalbu na plátně o rozměrech 40x50cm (měřeno bez rámu) od Jaroslava Kotase. Opět pouze osobní převzetí v centru Olomouce. Kontakt: j.d.bolt@seznam.cz

Obrázky:

Profilový obrázek
bolt

Uživatel

Zaregistrován:
19. 4. 2013

#3 1. 11. 2014, 13:55

Ze své sbírky nabízím dále ke koupi obraz malíře a profesora AVU v Praze Karla Mináře. Jde o olejomalbu z roku 1934 s jeho typickým námětem koní, malovanou na plátně o rozměrech 59x48cm, které je fixováno na překližce. V nedávné aukci význačného pražského aukčního domu (viz foto) se Minářův obraz podobných rozměrů vydražil za více než 44tis. Kč (včetně aukční přirážky). Moje cena je 30tis. Kč. Několik dalších obrazů s námětem koní od dobrých autorů přidám do nabídky později. Na protiúčet bych dle své úvahy ev. přijal i kvalitní obraz(y) spjatý(é) námětově nebo osobou autora s Olomoucí nebo regionem Hané. Opět pouze osobní převzetí v centru Olomouce. Kontakt: j.d.bolt@seznam.cz

Obrázky:

Profilový obrázek
bolt

Uživatel

Zaregistrován:
19. 4. 2013

#4 2. 12. 2015, 14:00

Nějak se mi poslední dobou okoukal starý kvalitní obraz, zakoupený před více než 20 lety
v dnes již neexistující prodejně v centru Prahy. Jde o olejomalbu na překližce o rozměrech (bez rámu) 49 x 39 cm, značenou "Orlik", a i znalejší osoby než já se domnívají, že jde pravděpodobně skutečně o práci Emila Orlika z doby jeho cest po Orientu. Signaturou však malbu patrně označila jiná osoba než autor, snad bez nečestných úmyslů, jen aby bylo zřejmé , o čí práci se jedná (i když obvyklejší by byl přípis na rubu obrazu). Písmo u "podpisu" je totiž roztřesené, podoba se známými Orlikovými signaturami jen přibližná a použitá barva ani nevypadá na olej. Obraz je rámován pod sklem a ponechal jsem jej po koupi v původním stavu. Za obraz požaduji 25 tisíc Kč. Osobní převzetí v Olomouci. Kontakt: j.d.bolt@seznam.cz

Obrázky:

Profilový obrázek
vlackar

Uživatel

Zaregistrován:
30. 7. 2015

#5 2. 12. 2015, 14:08

Orlik není Orlik, taky by se mi okoukal:)

Profilový obrázek
bolt

Uživatel

Zaregistrován:
19. 4. 2013

#6 2. 12. 2015, 14:14

pro vlackar: kdyby to byl zcela nezpochybnitený Orlik, nenabízel bych jej tady, a hlavně ne za 25 tisíc Kč.

Profilový obrázek
Artman

Uživatel

Zaregistrován:
20. 3. 2011

#7 2. 12. 2015, 19:54

Aha.

Profilový obrázek
vlackar

Uživatel

Zaregistrován:
30. 7. 2015

#8 2. 12. 2015, 21:14

Orlik, který není Orlik za 25, nekupte to😃
Tak nabízejte za 100 pravého Orlika!

Profilový obrázek
bolt

Uživatel

Zaregistrován:
19. 4. 2013

#9 4. 12. 2015, 18:52

Nejsem konfliktní člověk , ale příspěvky uživatele vlackar týkající se mé nabídky obrazu s motivem z Jeruzaléma jsou na zdejší poměry dle mého názoru až příliš razantní a negativně se mne dotýkají. Uvítám, když si moji nabídku ještě jednou, pečlivěji přečte a parafrázovanými slovy básníka se ho ptám: „Jaká mám volit slova, abyste mi porozuměl?“ Speciálně pro něho tedy nabídku upravuji v dorotheovském stylu: Pravděpodobně středoevropský autor první čtvrtiny dvacáteho století, označeno „Orlik“. Pokud jde o cenu 25 tisíc Kč, zdá se mi přiměřená kvalitě obrazu, dobové adjustaci a šanci výraznějšího zhodnocení v případě možného příznivého výsledku ev. znaleckého zkoumání. Jednoznačnou jistotu pravosti má podle mého názoru kupující stejně pouze při nákupech děl současných autorů od nich samotných. Pro srovnání uvádím, že za stejnou cenu lze (jak jsem se dočetl nedávno v tisku) získat např. přímo od Mistra originální autorskou repliku některého z obrazů nedávno panem prezidentem oceněného Františka Ringo Čecha.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.