Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

#51 9. 7. 2017, 12:36

Zdenda-Kubik napsal/a:

Jo ja videl na Artplus nejaky podtrzeny signatury, jen se snazim jestli bych poznal podobnost, jinak tomu da se rict vubec nerozumim.

Já taky ne a nepovažuji se za znalce umění, ale tisk poznám na 100 %. Samozřejmě, že se mi nezdá ten rám a je takový jakoby novodobý, ale je možné, že to bylo volně ta malba a zarámovala se někdy později. Nechci říct, že ten rám je ze 70 tých let i když to tak vypadá, ale o moc starší nebude. Lolek to asi nenechával rámovat, ten by dal určitě jiný rám ... no a to je možná to, co tě spletlo do takových se dávaly reprinty v těch sedmdesátkách. No časem seženu nějaký starý blondel, nechci novodobý šunt.

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#52 9. 7. 2017, 12:41

Lachtan: Já vám nechci kazit radost, ale pokud máte možnost, posviťte si na signaturu UV lampou.
Mě to přijde jako podprůměrná amatérská, velmi plochá a nevýrazná krajinomalba, kterou by prostě dobrý profík takhle nenamaloval...

Profilový obrázek
stepanik

Uživatel

Zaregistrován:
24. 11. 2016

#53 9. 7. 2017, 12:52
Lachtan: Já vám nechci kazit radost, ale pokud máte možnost, posviťte si na signaturu UV lampou. Mě to přijde jako podprůměrná amatérská, velmi plochá a nevýrazná krajinomalba, kterou by prostě dobrý profík takhle nenamaloval...

Jdu si prosím k odborníkovi pro "ochytření", co by tam měl lachtan uvidět, resp. co by tam nemělo být ? Díky

Profilový obrázek
lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

#54 9. 7. 2017, 12:56
Jdu si prosím k odborníkovi pro "ochytření", co by tam měl lachtan uvidět, resp. co by tam nemělo být ? Díky

Lampu nemám a také mne zajímá, co by tam bylo, či nebylo.

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#55 9. 7. 2017, 13:02

No, původně nesignovaný (amatérský) obraz může být "dosignován" v pozdějších dobách, což by pod UV lampou v kontrastu s původní malbou mělo být znatelné/viditelné.
Je to častý případ padělků, kdy se na nesignovaný obraz (či na obraz, ze kterého se odstraní signatura) umístní signatura některého známějšího malíře.

Profilový obrázek
lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

#56 9. 7. 2017, 13:02

Wjeme, když se podíváte na některé krajinky SL , tak taky jsou takové nic moc. Mrkněte na odkaz na tu signaturu s tím protáhlým L a na těch stránkách je tuším 8 stránek s obrazy SL. Některé krajinky jsou podobné mé a taky nic moc ....

Profilový obrázek
lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

#57 9. 7. 2017, 13:19
Lachtan: Já vám nechci kazit radost, ale pokud máte možnost, posviťte si na signaturu UV lampou. Mě to přijde jako podprůměrná amatérská, velmi plochá a nevýrazná krajinomalba, kterou by prostě dobrý profík takhle nenamaloval...

Nepřipustíte možnost, že to třeba může být nejrannější období jeho tvorby a že třeba nebyl ještě vybroušený ? Já vím, že tomu rozumíte ... mě taky připadá taková nevýrazná ta malba (barevně mdlá, nebo jak to nazvat), ale nezdá se mi úplně plochý , má to trošku hloubku. Teda vy mi dáváte😃 Ale samozřejmě vyslechnu i kritiku a nebráním se jí , protože je to pro mé dobro a vím, že to myslíte v dobrém ...

Profilový obrázek
lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

Profilový obrázek
lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

#59 9. 7. 2017, 13:30
Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#60 9. 7. 2017, 13:31

Možno je to jeho brat.Bolek..🙂
-s-

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.