Kouknu a vidim...
Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.

Zdenda-Kubik napsal/a:
Kouknu a vidim...
Tak to ti závidím. Ja sa snažím sa v tomto smere vzdelávať.
Samozrejme na tých hodinách ruštiny sme hlavne čítali a písali, ale tie hodiny zamerané na rozbor Ruského a Sovietskeho umenia ma "dosť brali" ... Čo sa týka prózy, tak rád som počúval rozbory L.N. Tolstoja z poézie som si obľúbil rozbory básní A.S. Puškina a z obrazov mám suverénne najradšej Burlakov na Volge. Sem, tam sa dostalo aj na piesne a Eej úchnem, eej úchnem, jiščo rázik, jijíščo raz - to je proste klasika ... Raz sa mi dokonca podarilo nahovoriť súdružku učiteľku na rozbor piesní Alli Pugačevovej ...
Žral som to tak, že som dokonca navrhol, aby sme na škole aj založili krúžok na túto tému, ale nejak nebol záujem a nič z toho nebolo ... 🙄

Zdenda - ešte k tej Tvojej vete: Kouknu a vidím.
Aby som nevypadal, ako úplný "výtvarno-umelecký neznaboh", tak napríklad, keď sa pozriem na obrazy, ktoré vytvoril náš Karol Marko st. ("môžem" aj Bazovského, Benku, Medveckú), zo zahraničných Otto Rabe, alebo keď pozriem na umenie starých holandských majstrov, tak áno – kouknu a vidím. Z tých obrazov holandských majstrov (hlavne portrétov) mám normálne niekedy pocit, že z nich niekto vylezie. Tým ľuďom "vidím do duše" ... A to nič nešňupem ...
Ale na toto moderné umenie potrebujem vysvetlenie (vo väčšine prípadov). A to už nehovorím o umení, ako rozrezaný bunker, alebo ružový tank ...

Hele, kazdymu se libi neco. Ja treba kouknu, vidim a pak to mam doma a za cas se mi to nelibi. To je treba pripad tohodle obrazu od Viktora Fresa
http://www.artplus.cz/cs/image/184460.jpg
Nebo mam odpor k takovejm tem folklornim obrazkum typu Joza Uprka. Nebo k dechovce. A nekomu se to libi.
A na zacatku jsem koupil par klasickych obrazu a zjistil jsem, ze mi to nic nerika a libi se mi tzv. "moderni umeni".
Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.

Človeče já jsem na tom s tím líbí nelíbí, jako Brett, ale ten Fres to je krása to musím uznat i já, který jsem na tu klasiku krajinky atd. To je strašně zajímavé, je v tom nějaké dichovno či co ... nějak mi to něco říká a to dost. Jde z toho nějaká energie , ale já umění fakt nerozumím , ale mě se to moc líbí... jen okamžitý pocit. Kdyby mi to někdo nabídl ke koupi, tak to určitě koupím, i když to je asi moderna a já jsem na klasiku. Jo a styl Úprka mi vůbec nic neříká pocitově...

Kmotor - som ti už písal, že ťa mám rád 😉 Ale najradšej mám Tvoju úprimnosť.
Pekný príklad úprimnosti je reakcia babygulku (Marko čo je s Tebou? :-) v inej téme.
Jeho úprimná reakcia na príspevok #168 začína príspevkom #170 a končí príspevkom #185 ...
Ja sa napríklad vôbec nehanbím napísať, že by som si bez problémov vedel vybrať aj z tvorby Juliusa Mařáka a denne na to hľadieť 😉

Wjem napsal/a:
Tak, co to sakryš vlastně je? Suchá jehla, anebo akvarel.... Anebo kombinovaná technika? Hlavně by to chtělo dát ostrý obrázek, když už se něčím chlubím... 😉
Wjem: velmi se omlouvám za fatální nepřesnost, polepším se a ostré foto obrázku pošlu takéé😉

Jejda Mařák to je taky nádhera. No já, když tady kluci dávají tu modernu, tak bych si to nepověsil do bytu, ale nikdy bych neřekl, že to je škaredé, protože tomuto umění nemusím rozumět a to není chyba v těch, co se jim to líbí, ale ve mně protože mi chybí asi ten cit, abych v tom něco viděl. Takže chyba je ve mně, že mi chybí jakoby jedna barva ve spektru duchovního vnímání, to není chyba malíře, nebo jeho obdivovatelů. Takže to cítím vnitřně tak, že jsem chudší o jednu barvu. Ty mi rozumíš, jak to myslím.... Vždycky si říkám u nějakého díla, když se mi nelíbí .... dokázal bys ty něco takového namalovat, nebo vůbec vymyslet takový motiv ať je jakkoliv bizardní ? Odpovím si NE !!! a dodám si , tak nekritizuj, protože si neumětel a nerozumíš tomu. Klasické obrazy jsou na to, abys hned tak nepřemýšlel co tam je znázorněno... moderní umění je pro lidi s empatií a určeny k přemýšlení a stejně tam každý uvidí něco jiného si myslím a asi o to ten autor usiloval, aby se lidi zastavili a přemýšleli o tom, co chtěl ostatním sdělit.... Asi, myslím že tak by to mohlo být dle mne. Jsem možná nervově labilní, jak říká Wjem , nebo se třeba mýlí, ale nijak mne to v životě neomezuje naštěstí a já jsem takový rád, mám emoce takže žiju a o tom ten život je. Ahoj Brette😃

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.