Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#161 26. 7. 2017, 15:38

Nie.Jozef Gajdoš.Obrázok signatúry nie je dobrý..
-s-

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
filomena

Uživatel

Zaregistrován:
31. 7. 2013

#162 26. 7. 2017, 16:04

Stani,
znám Gajdoše, ale jeho podpisy jsou někdy i čitelnější,
ale vidím, že už v r. 1983 stál skoro 3000 koron, což bylo tehdy dost,
f.

Obrázky:

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#163 26. 7. 2017, 18:56

Dle mého názoru olejomalba pod sklo nepatří, a už vůbec ne pastózní. Sklem se člověk ochuzuje o ten 3D efekt. Výjimku bych přiznala olejomalbě na nějakém nepevném podkladu, třeba na papíře, který se vlní a prohýbá. Dnes ve světových galeriích vidíme trend dávání významných obrazů pod sklo, ale to je výhradně tzv. muzeální, které neodráží odlesky. K tomu však patří precizní nasvětlení - pokud je takové nasvětlení dobře vyladěné, pak se sklo opticky vůbec neprojevuje a musíte ho "hledat" z takové blízkosti, že to na vás zvoní a odhánějí vás zřízenci (mě mají obzvláště rádi😉 )- pro běžnou prohlídku je opravdu "neviditelné"... Takové sklo je velmi drahé a je využíváno hlavně z bezpečnostních důvodů (ne že by bylo pancéřované, ale dílo uchrání v případě útoku sprejem, kyselinou atd... při mechanickém ataku však neochrání).
V běžných podmínkách obecně platí, že obyčejné sklo vnímání olejomalby ubližuje.

Ale je třeba zároveň dodat, že na olejomalbu patří ochranná (snadno odstranitelná!) laková vrstva, která samotnou malbu ochrání proti vlivu prostředí...

Konec přednášky 😉 🙄 😁

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#164 26. 7. 2017, 19:39

Takže máme prestávku..Malú či veľkú?🙂
Tak nejako som to celé chápal a chápem.Myslím to zasklievanie olejomalieb.
Do skiel v múzeách som ešte nenarážal
(ani nosom),lebo som pri takých chránených obrazoch ešte ani nebol.
A pasáž v závere o čiastočnej ochrane obrazov sklom má logiku.
Lepšie by som to nenapísal.😋
-s-

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#165 26. 7. 2017, 20:14

Ešte k tým signatúram od pani fm.V podstate sa tá na mojom obraze nepodobá ani na jednu.Dokonca musím povedať,že mám problém zbadať tam Gajdoš aj keď viem,že je to on.🙄 Teda mal by byť,podľa štítka.
A cena? Dosť vysoká.Mesačný plat? Aj to z tých lepších.Zrejme to niekto kúpil,keď sa to dostalo medzi ľudí.
Ak sa jedná o J.Gajdoš (Martin 1946) a už taký mladý (37) bol "drahý",kam sa potom vytratil?Okrem 4-5 obrazov som od neho nenašiel nič..
Ešte som to raz odfotil.
-s-

Obrázky:

Profilový obrázek
filomena

Uživatel

Zaregistrován:
31. 7. 2013

#166 26. 7. 2017, 20:20

Stani,
tak na oplátku posílám taky jeden podpis, jen jestli víte,
f

Obrázky:

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#167 26. 7. 2017, 20:31

漂亮的图片 1953 😋
To bolo ľahké.Gajdoš Rudla..🙂
-s-

Profilový obrázek
filomena

Uživatel

Zaregistrován:
31. 7. 2013

#168 26. 7. 2017, 20:46
漂亮的图片 1953 😋 To bolo ľahké.Gajdoš Rudla..🙂 -s-

Máte pravdu, taky Gajdoš, jen Rudolf
mějte se fajn
f.

Profilový obrázek
lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

#169 27. 7. 2017, 08:15
Dle mého názoru olejomalba pod sklo nepatří, a už vůbec ne pastózní. Sklem se člověk ochuzuje o ten 3D efekt. Výjimku bych přiznala olejomalbě na nějakém nepevném podkladu, třeba na papíře, který se vlní a prohýbá. Dnes ve světových galeriích vidíme trend dávání významných obrazů pod sklo, ale to je výhradně tzv. muzeální, které neodráží odlesky. K tomu však patří precizní nasvětlení - pokud je takové nasvětlení dobře vyladěné, pak se sklo opticky vůbec neprojevuje a musíte ho "hledat" z takové blízkosti, že to na vás zvoní a odhánějí vás zřízenci (mě mají obzvláště rádi😉 )- pro běžnou prohlídku je opravdu "neviditelné"... Takové sklo je velmi drahé a je využíváno hlavně z bezpečnostních důvodů (ne že by bylo pancéřované, ale dílo uchrání v případě útoku sprejem, kyselinou atd... při mechanickém ataku však neochrání). V běžných podmínkách obecně platí, že obyčejné sklo vnímání olejomalby ubližuje. Ale je třeba zároveň dodat, že na olejomalbu patří ochranná (snadno odstranitelná!) laková vrstva, která samotnou malbu ochrání proti vlivu prostředí... ...

Paní kolegyňko, tééda vy jste mne dostala svou přednáškou páč se na ten obrázek dívám a visí mezi jinými krajinkami bez skla (oleje), takže ač unaven po noční, tak jdu a rozdělám ho a sklo odstraním. Máte pravdu je to mezi těmi ostatními oleji bez skla, jako pěst na voko !!! Konec přednášky, howg domluvil jsem 😮 Ještě si zestařím rám, to je můj vynález, na který jsem přišel náhodou ....

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#170 27. 7. 2017, 11:55
Paní kolegyňko, tééda vy jste mne dostala svou přednáškou páč se na ten obrázek dívám a visí mezi jinými krajinkami bez skla (oleje), takže ač unaven po noční, tak jdu a rozdělám ho a sklo odstraním. Máte pravdu je to mezi těmi ostatními oleji bez skla, jako pěst na voko !!! Konec přednášky, howg domluvil jsem 😮 Ještě si zestařím rám, to je můj vynález, na který jsem přišel náhodou ....

sláva, tak pak dejte vědět, jak se bažíte😉

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.