Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
stepe

Uživatel

Zaregistrován:
16. 6. 2016

#51 31. 1. 2017, 17:36

To jsem uvedl obecně, bez vztahu k tomuto předmětu věci a v určitém nadhledu. Jinak Stani židi už jsou na cestě ke mě a ten zleva vypadá přesně jako jeden můj známý.

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#52 31. 1. 2017, 18:45
:D Já mám ještě lepší radu, sbírat reprodukce😋 Ty jsou dělány zaručeně vždy podle originálu😉

Zas tak daleko bych nešel, ale například soustředit se na sbírání slušné hodnotné grafiky může být vhodné kompromisní řešení...
Dobře se to skladuje, padělatelům to většinou nestojí za námahu (a případný padělatelský výjezd z laserové či inkoustové tiskárny se dá poznat), obvykle jsou ke srovnání a ověření pravosti další originální výtisky a poškozené kousky se často dají i v domáckých podmínkách slušně restaurovat (odstranění rezavých skvrn atd...)

Profilový obrázek
stepanik

Uživatel

Zaregistrován:
24. 11. 2016

#53 1. 2. 2018, 08:41
Může to být jednoduchá skica, možná to aní není kaktus a možná se od J.Šímy čeká zcela něco jiného, každopádně si v tomto případě každého názoru vážím. A že obrázek bude autorsky problematický, jsem asi čekal, i když na zadní straně je popsána jeho krátká historie☺ Obrázky: ...

Tak jsem na webu našel jednu diplomovou práci, ve které je zmíněný Jan Hobizal několikrát zmíněn jako osoba, který Galerii Klatovy Klenová prodal v 80.letech řadu obrazů od několika českých a dnes ceněných autorů.

https://theses.cz/id/mznggw/70207-676612599.pdf

To jednak dokazuje, že skutečně Jan Hobizal existoval, že se kvalifikovaně věnoval umění a lze také se vší pravděpodobností předpokládat, že když chtěl dát svému příteli Janu Houškovi hezký dárek k jubileu, tak určitě byl o původu a umělecké hodnotě daru zcela přesvědčen.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.