No, já jim nabídl, že si udělám dálkově vysokou.....problém s tím nemám.....ale ani tak jsem neuspěl.....co už....😞

Pokud jde o VŠ vzdělání při hledání práce, může to být dvojsečné.
Když jsem po škole hledal práci, vše se točilo kolem tří "zaklínadel", přes která jsem nepřešel - znalost AJ, ŘP a především praxe. Nakonec jsem sehnal práci u velké firmy, která bazírovala na papíru z VŠ a ostatní ji nezajímalo, vzali mě i bez praxe.

Tak já to mám trochu jinak....bez ŘP, praxe a bez VŠ.......má polovička je už trochu nervózní, že dřepím doma, ale když nikde nic není.....i na pobyčejnou truhlařinu ( SOŠ památkové péče - nábytkář ) potřebuju min. 2 roky praxe....fajn...mám jen rok.....👿

a kde studuješ? dělám také historii - v Ústí😉

Ja se bojim, ze statni instituce maji VS jako nutny pozadavek ze smernic..
Ale kdyz jsme u toho historika - pro nejaky projekt shanim lidi, co se vyznaji ve valecnych konfliktech jak moderni doby (Afganistan, Irak, Lybie), minule stoleti (1sv, 2sv, Korea, Vietnam) a i historicke bitvy az do stareho recka a jsou schopni zpracovat nejake info o jednotlivych bojich - alespon hrube rozestaveni jednotek, nejake info o nich a podobne. Kdybyste o nejakem nadsenci vedeli, budu rad za kontakt.

Pro rimske obdobi zkus dat dotaz sem:
http://legioxgpf.livinghistory.cz/web/phpBB3/index.php
pripadne sem:
http://www.castraromana.cz/phpBB3/index.php
Na obe fora chodi jak lide, kteri o tom hodne vi, nekteri i s odbornym vzdelanim, tak i lide, kteri se jako historicti sermiri snazi delat bitvy z te doby nazivo s co nejvetsi autenticnosti, vcetne formaci rimskych legii apod. (a samozrejme i lide, kteri maji jak hluboke teoreticke znalosti, tak i prakticke zkusenosti🙂 ).

Na to byli otroci🙂
(i kdyz tehdy jich jeste asi nebylo tak moc)
Predpokladam ze v beznem drobnem obchode fungoval v te dobe porad spis bartr a vetsi mnozstvi techto minci lide nosili jen kdyz chteli koupit neco konkretniho vetsi hodnoty.
Samozrejme souhlas s tim, ze mit pro tyto ucely mince z bronzu bylo krajne neprakticke. Prekonavali to snad uz jen Spartane.
Edit: samozrejme as byl mince nejvyssi hodnoty (nez vymysleli i dupondius, ktery mel dvojnasobnou vahu a hodnotu), existoval semis, triens, kvandrans, sextans a uncia (1/12 asu). Predreformni uncia mela vahu uz jen asi jako sestercius za cisarstvi🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.