Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
Tovy

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2011

#13981 13. 3. 2012, 13:56

Tak on je nejaky hezky citat ve smyslu "VS rozviji vsechny vlastnosti vcetne debility" a myslim, ze je to pravda. Ja treba jsem pro zavedeni skolneho (ale pro 20% nejlepsich studentu stipendia!), protoze podle me 50% studentu tam nema co delat (ja dokonce na VS i velmi kratce ucil). Znam spoustu SS, kteri jsou 5x inteligentnejsi a znali veci nez prumerny VS. A to jsem cetl, ze je snaha mit v EU az 80% lidi s VS titulem v budoucnu! I kdyz to by vlastne bylo dobre - to by se mozna VS degradovalo a lidi by se zase zacali hodnotit podle toho, co umi..

tenzor: jsem pred 2 mesici mel rozhovor s nejakym clovekem znalym cestiny, kdy a jak psat y/i ve slove typ/tip (fakt nekecam!) ze me uplne zblbnul a ted to vzdy pisu obracene😉 Tak oprava - diky za tip!

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#13982 13. 3. 2012, 13:57

Archypov napsal/a:

...
Neplatí to plošne. Ja VŠ mám a dobre si uvedomujem, že na škole sa dávali diplomy ľuďom, ktorý nevedeli storočie v ktorom bola II. svetová vojna. Doslova! ...

jo tomu věřím, jsem ve škole proto, že mě historie baví a mám ji jako koníček, ale když se podívám na své spolužáky, tak 95% jich je na historii jen proto, že:
1) je jinam nevzali
2) nevěděli co si počít po gymplu
3) potřebují se někde zašít, aby nemuseli makat a rodiče je dál živili
4) chtějí titul a mysleli si, že při studiu historie ho získají skoro "zadarmo", což během prvních dvou semestrů pochopili, že to není pravda a je to dřina😃

předminulý semestr mě pobavil jeden kolega, když do zápočtového testu napsal na otázku, kdo to byl Jindřich Zdík, že to byl otec J.A. Komenského 😆 😁 .... no ono je to vlastně spíš k pláči 🙄 a podobných expertů tam je spousta ....

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#13983 13. 3. 2012, 13:57
To je tak: každý kdo má VŠ je přesvědčen že všichni co ji nemají jsou pitomci a naopak lidé bez VŠ věří že ji v praxi nepotřebují.😉

To neni o vire, u mne je to realita - ja ji v soucasnem zamestnani nepotrebuji a kdybych ji mel, tak nemam ani vyssi plat, ani pozici. V minulem zamestnani bych dostal diky titulu 10% navic, ale to byla hrozna firma a jsem rad, ze jsem odtamtud vypadl.
Ale chapu, ze se to ani omylem neda vztahnout na vsechny obory.

Profilový obrázek
Suvorov

Uživatel

Zaregistrován:
18. 2. 2011

#13984 13. 3. 2012, 14:13

kacuro: já měl za spolužačky holky, co chodily na ekonomku, na historii byly proto, že je jinde nevzali, a zbytek spolužáků šel na historii cíleně, ale kdybych řekl IQ tykve, urazím tykev... na oboru jsme zbyli ve 3. ročníku 2....

Carpe diem, sed memento mori!

Profilový obrázek
nerva81

Uživatel

Zaregistrován:
7. 6. 2007

#13985 13. 3. 2012, 14:19

Je pravdou, že úroveň VŠ značně klesá. Jezdím denně autobusem z a do Pardubic za prací, když vidím co jezdí na VŠCHT za existence...
Jednou v buse se pohledná slečna podívala na své ruce a měla na nich žluté fleky a zděšeně se ptala kamarádky z čeho to může mít. Obě se snažili přijít na to od čeho to můžou mít, marně. Když mezi jmenovanými chemikáliemi byla i kyselina dusičná, tak jsem se zeptal jestli jim něco říká xantoproteinová reakce při důkazu aromatických bílkovin se na mě je nechápavě podívali jako kdybych na ně mluvil čínsky.

Pecunia non olet
http://moneta-augusta.net/

Profilový obrázek
gorila

Uživatel

Zaregistrován:
27. 12. 2010

#13986 13. 3. 2012, 18:48

Tuhle jsem jednou jela nevhodným spojem v nehodný čas z Trutnova do Prahy. Na jedné zastávce bylo nabráno jedno stádo, na další druhé stádo. Z mluvy nebylo možno rozlišit kdo chodí na učňák a kdo na průmku. Pohlaví šlo poznat pouze dle barvy hlasu.

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

Profilový obrázek
Bigger

Uživatel

Zaregistrován:
12. 2. 2010

#13987 13. 3. 2012, 18:57
Tuhle jsem jednou jela nevhodným spojem v nehodný čas z Trutnova do Prahy. Na jedné zastávce bylo nabráno jedno stádo, na další druhé stádo. Z mluvy nebylo možno rozlišit kdo chodí na učňák a kdo na průmku. Pohlaví šlo poznat pouze dle barvy hlasu.

A to jsi určitě ještě váhala.....že? Jinak mě nemá co odradit Gorilko.....jen nestíhám a zapoměl jsem odpověedět následující den......promiň......

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#13988 14. 3. 2012, 12:56

Dežko sa nenaučil domácu úlohu a tak sa mu pani učiteľka chystá dať päťku. Dežko ju upozorňuje:
Nechcem vás strašiť, pani učiteľka, no otec povedal: "Ešte jedna päťka a niekto dostane po papuli!!"

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
Bigger

Uživatel

Zaregistrován:
12. 2. 2010

#13989 14. 3. 2012, 12:57

Dobré!

Profilový obrázek
Jozino89

Uživatel

Zaregistrován:
13. 3. 2011

#13990 14. 3. 2012, 13:18

to sigur: v knihe vojtech zamarovsky-dejiny pisane Rimom som sa dočítal,že Majetkový cenzus bol vyplacaný v asach, tedav tich minciach o com sme pisali (boli to medené mince).

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.