Nezvyknem čítať reklamné noviny ,ale dnes som sa dozvedel novinku o pestovaní vína na Slovensku od Kauflandu .😲
Nalezy nožov a nožníc na strihanie viniča sú zname od 7 storočia pred naším letopočtom od Keltov .
Kua potom neviem kedy skončila doba bronzová...........?🙄
Domnievam sa ,že teraz kopec osvietencov nepripustí iný dátum príchodu Keltov na naše uzemie ako to bolo napísané aj v Kauflande......😉
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Tak co, kdo jste byl na Sběrateli. Co říkáte?
Podle mně opravdu každým rokem upadá čím dál víc. Loni se daly ještě koupit alespoň nějaký knížky. Letos už prdlajs. Sice tam pár titulů bylo, ale byly zatavený, a prodejci je nechtěli rozbalit. Což je celkem problém. Kupovat knížku kolem 2000 tisíc a nemít přitom možnost do ní ani nahlídnout??? Ale to je jejich problém. Chtěl jsem si tam koupit např. ty salzburský arcibiskupy, ale takhle naslepo jsem se na to vykašlal.
Mincí drasticky ubylo a to ještě byla většinou jenom bižuterie. Co mně zklamalo, tak navíc drasticky klesl počet mincoven. Což je asi největší škoda.😞
Pozitivním byl stánek, kde se daly za 30kaček koupit celkem ucházející platíčka na mince. Ty už ale bohudík nepotřebuju.
Jedinou světlou vlaštovkou v té mizerii byl pouze jeden pán, kterej tam měl asi 5 listů plnech středověkech drobáčků. A za ceny 100-150,-Kč. Takže jsem si nakonec (protože původně jsem nejel kupovat mince, ale knížky) přece jen přivezl tyhle fufníčky :😋
První dva Halls-Leuchtenburg feniky. Vzal jsem je, protože znaménka v lalocích většinou vidět nejsou. Zde krásné kroužky a kytička. Za nimi je asi nějaký pobaltský denárek ( líc a rub ). Určen ho zatím nemám, ale byl za směšnou cenu, tak bylo škoda ho tam nechat.😆
V druhé řade dvě varianty feničků Ludvíka IX. Bavorského. Za nimi je o trošičku lepší feniček Oty II. z Mosbachu ( rub a líc )
Poslední dole je b.penízek Vladislava II. hříva s kroužky. Za stovku jsem ho tam opravdu nemohl nechat😉 .
Další kousky už nestojej za fotky. Vzal jsem je, abych měl na výměnu. Přeci jenom často člověk nenarazí na halíř Vladislava II. , nebo b.peníz Rudolfa za cenu pod dvě stovky. Byť nejsou úplně super.
Takže závěr. Veletreh byla ztráta času, ale pán s fufníčkama to alespoň trošku zachránil. A co ostatní? Jak jste dopadli Vy?
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.