Mé vydání z roku 1994 v překladu Fr.Vrby má 264 stran a šířka hřbetu je 18 mm. Vím, že pro některé jedince je podobný rozsah již nestravitelný, ale dle mého názoru se jedná o knihu tenkou, např. v porovnání s 5. dílem ságy Písně ohně a ledu s názvem Tanec s draky (abychom zůstali u fantasy žánru), který má zhruba 1200 stran a šíře hřbetu činí téměř 90 mm. Ještě nějaká poznámka?

gorila: no oproti Pánovi prstenů určitě 😁
Ale i ve srovnání s většinou knih.. moc dlouhé to zas není, velká písmena a obrázky udělají své🙂
Bohužel rozdělit něco takového na 3 tříhodinové filmy mi přijde jako největší zhůvěřilost v dějinách fantasy.
Nechápu proč Jackson radši nenatočil něco ze Silmarilionu, tam je zajímavých příběhů na dvacet filmů..

Výborně to třeba provedla HBO s tou zmiňovanou Písní ohně a ledu. Sám autor ságy se dlouho vyhýbal filmovému ztvárnění svého díla, protože se bál, že by to dopadlo jako u Pána prstenů, kde se spousta knižních scén musela vyškrtnout a i tak má každý jednotlivý díl trilogie v rozšířené verzi asi 4 hodiny. No a vzhledem k tomu, že každá Martinova kniha má cca 1000 stran, tak vznikla myšlenka udělat vždy z jedné knihy desetidílný seriál (à 1 hodina) a funguje to skvěle. Seriál zůstává vskutku věrný předloze až na nějaké detaily, vlk se nažral a koza zůstala celá.
Hobit je fajn příběh, ale jeden tříhodinový celovečerní film by myslím stačil. Holt tam asi zase sehrála roli ta naše oblébená cinkající kolečka🙂

Já co se týče koster, tak jsem našel akorát koně, mezi základy dřevěných stavení🙂 Ale o tom se nikde nepsalo 😁
..::R::..
robert.kurucz@email.cz

doporučuji otevřít kapesní nožík a rozběhnout se proti němu... 😁
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.