No dovol? 👿
_____-------
Ale kupovat minerálky v Lidlu nebo v samce mi přijde jako lhostejné, Korunní je snad Korunní kdekoliv, stejně jako Ida nebo Šaratica, Lidl má tady hovno zásluhy. (A třeba kozí sýr tam snad ani nikdy v životě neviděli.)
Na čokolády jim nevěřím, poté co jsem se párkrát spálil s jinýma dobrotama (třeba na cestu na výlet) a Milku tam taky nejspš budou mít stejnou jako jinde. Hadry a ostatní dreky tam nekupuju a v některých případech jsem, jak mají různé věci vymalované v těch letácích, to naživo ani nikdy neviděl, takže mám občas pochyby jestli to opravdu někde, nevím kde, prodávají.
No dobře, čokolády a jiné podle značky. Tak nějak předpokládám, že polomáčené Opavia jsou ty samé jak v Lidlu tak v Brněnce nebo v Globusu či kdekoliv, dokonce i na Slovensku. Takže to opět není zásluha Lidlu.
Někdy mívají dobré francouzské sýry, ale někdy mívají dobré francouzské sýry i jinde, ale že by někdo nabízel třeba rakouské (Rupp Kässe), to už 22 let ne. V podstatě tyhlety super-hyper mají z 80-90% to samé (což nebývalo, před lety ty rozdíly v sortimentech byly o dost větší, Carrefour měl zhusta něco zcela odlišného od Delvity atd.), pak je nějaká ta "vlastní značka" a nějaká místní iniciativa jakože by Lidl na jednom konci města měl něco speciálního od místního dodavatele co už na druhém konci města nemají, to ani hovno, tyto aktivity jsou u všech hyper-super přísně zakázány, všechno musí být přísně unifikované, včetně kachliček a vysraného hovna. Kdo sere přes míru, ten má padáka. (A tohle se mi hrubě nelíbí.)
A navíc jsou to (Lidl), jako investoři, zloději a vydřiduši a když jim někde "zavazí" pěkný vzrostlý strom, tak už se nějak postarají aby nezavazel a uvolnil místo 2-3 autům na parkovišti. (A jejich bývalý manager přes stavby je docela slušně vojebával. Dostal nakonec hodinovou výpověď, ale to už měl celkem slušně "naspořeno").
P.S.: Předpokládám, že Vysočinu si taky sami nevyrábí ani že nevyrábí specielně lepší Vysočinu pro Lidl s tím, že smluvně mají řečeno, že ostatním odběratelům budou dodávat Vysočinu horší kvality..

Přidávám se na stranu stoupenců/příznivců Lidlu.
Moji favorité: Schwarzwaldská šunka, Portské víno Amarillo, Kečup Mikado, klobásy Dulano - kvalita za hodně dobrou cenu.
Ale kupodivu má Lidl i kvalitní průmyslové zboží. Můj kamarád, Profesor s velkým P, jeden z nejuznávanějších astronomů v ČR, před časem zkusmo s kolegy z fakulty ČVUT otestoval lidlovský hvězdářský dalekohled. Dle jeho slov jednoznačně očekávali, že půjde o šmejd, ale nakonec byli v šoku, co ten dalekohled za danou prodejní cenu dokáže. Prý má technické parametry srovnatelné s několikanásobně dražšími dalekohledy z kamenných prodejen s optickými přístroji. Mně samotnému se to několikrát potvrdilo v případě jiného průmyslového zboží (třebas u nabíjecích baterií aj.).

To nepotravinarske zbozi opravdu casto neni spatne. Namatkou sportovni veci. Boty bych si tam sice nekoupil, ale napriklad jejich funkcni trika, vesty a kalhoty na behani jsou kvalitou velmi dobre a v pomeru k cene spickove. Toto potvrdily opet nejake testy (na netu to urcite pujde dohledat)....

doplnim este v ramci SR maju najlepsie rybacie konzervy, ako filety, slede, rybacie maso v konzervach je kvalitne, chutne a vzdy je ta konzerva plna!
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články

Já Lidl prostě nemám rád. Několik jsem jich počítal a firma stavěla a děsně mne sere.😉 A mnoho toho co jsem tam koupil (na zkoušku) bylo hnusné i když to mělo docela slušný popis obsahu. Kde ale prodávají to jak mají v letácích "Mexický, Ruský, Americký, Holandský, Marsovský, Podmořský a kdovíjaký jiný týden", to by mne zajímalo, když už jsem tam zašel (různé kravíny, aby mi nebylo řečeno, že chodím jen do jednoho), tak z toho letáku tam neměli buď vůbec nic nebo jednu či dvě věci.
Pak byl ještě jiný investor (Motokov), ten se zase dohadoval o počtu žárovek (doslova!) a nechtěl pochopit, že když projektant nenamaloval jakési zařízení, ani se o něm nezmínil, že ho teda opravdu nemáme a nemůžeme mít v ceně i když stojí půl miliónu. Ti mne taky srali, ale živili mne o dost líp.

Ale hergot Pavle- toš nemožeš ten obchoďák úplně tak zhodit. Ty si snad jediný, kdo na něho tak nadává.
Pro Babygulku- na ty ryby sem zapomněla. Jsou tam výborné a za málo peněz. Ty tam kupujem pravidelně. A eště jsem četla nějaké forum motorkářů a debatu o těch motorkářských hadrách a helmách a každý, že nic moc a néni to značkové a já nevím co a přitom tyto věci jsou prodané už v půl osmé ráno a před obchodem stojí odstavené drahé Hondy 🙂
Jednou si do práce vzal tata salát, co se prodává takový ten větší a vzal si ho půlku do krabičky. A jeho kolegyně ho okoštovala a prostě se dvěma teplýma kaiserkama snědla. Odjakživa nenáviděla Lidl a vždycky říkala, že tam nikdy nevkročí. No a vidíš Pavle, jak ji tam naučil tata chodit. Jo a na tu bídu v obchodňácích- je tam lépe vypadající zelenina, jak vedle v Kaufu. Chodím do Kaufu pravidelně na noční inventury si přivydělat a když vidím téct ty papriky z beden, tak sa mně dělá zle.😉
A pro Wjema- na dodavatele kečupů má Lídl nejtvrdší normu u nás dle D-testu.

A tož to já nevím. Zeleninu máme buď vlastní, od tet/y anebo od nás tady, tu nekupujem ani v Kauflandu ani nikde jinde takto. Jó, na podzim švica kópila v Kauflandu 2 pytle (25 kg) levných brambor. hned jsem říkal, že to nějak smrdí, že to nebylo zlevněný jen tak, z lásky k zákazníkovi. To zase u nás to má přímo z družstva, to tyhlety hyper-super nesmí, ti to musí vozit centrálně třeba z Polska nebo Francie, to nesmí být z vedlejší dědiny. Je to blbost, ale nemají důvod podporovat naše zemědělce.
Salát, teda vlašák, kupujeme v Kauflandu, výrobce Varmuža 0,5 kg. Jiný kyblíkový nám nechutnají.
Co se týče ryb, chtěl jsem onehdy koupit nějaký zavináče, nebo něco takovýho (z praktických důvodů ve flašce) a v Lidlu měli jen a pouze "zdravější" s umělými sladidly. Brrrr!!

jano7B9 napsal/a:
Ano na cokolada gross je ozaj kvalitna, tam ale nemaju co pokazit :-)
V lidli si kupujem aj camembert v zlatom obale, taky velky trojuholnik alebo v gulatej drevennej krabicke francuzky... Maju tam aj parky s 85% ? masa, a ta schwartzwaldska sunka za evricko je bombicka , na tenucko nakrajana, mnamka :-D z napojov kupujem stopercentny pomaranc dzus, alebo sytenu vodu saguaro, na kostovku ked maju pivne specialy, pre psa najlacnejsie granule a pre mna nejaky nanuk v lete, smotanove jogurty , pomazankove maslo - po novom smotanova natierka 😁 , maslo atd. V podstate chodim do billy,lidla kauflandu a vyberam kde je co lacnejsie za rovnaku kvalitu a prevazne slovenske, co zabudnem kupit zoberem v jednote.
Mlete meso nikdy nekupujem , maso kupujem len u svojho overeneho masiara a radsej si ho sam pomelem.
Staru margotku nemam, aj ked z rozpravania viem ze tak 20 -25 rokov dozadu bola ovela lepsia.
Tak isto dozadu asi figaro vyrabalo tycinku Margo, a to bola dobrota. Ani neviem kam sa stratila 😁
A o milku nemaj strach , staci ju prevratit naopak a vidis ci je zo svajciarska, nemecka rakuska atd 😉
chudák pes...

Pes sa nestazuje, velmi mu chutia a pošmáknu si na nich aj susedovi psi a macky😆
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

tak to já su rád, že v brně si můžeme dovolit takový luxus jako nakupovat ryby v rybárně, maso u řezníků, sýry v sýrárnách, zeleninu na "zelňáku" a tak podobně. o alkoholu a pivu nemluvě.
navíc i jiné "specializované" prodejny typu rebio, sklizeno a já nevím co ještě.
ale na takové velké nákupy mi vždy přišlo nejlepší tesco - široký výběr. což ale možná souvisí již s výše zmiňovaným.
btw, na lidl jsem tady ještě nenarazil, znám ho spíš ze slovenska a chápu, že když mají tak nízké ceny, nemůžou si dovolit ani regály a police😃
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.