Paul napsal/a:
Dálnice u HK, 2005 cca. Pracovníky jsem i viděl válet se před ubytovnou v Kuklenách a přesto ve výkazu plnej počet.
Tak jsi je měl vyfotit etc.
Mimochodem, nebylo to v poledne?
Co ty přemisťované nálezy? Vykopali na kraji díru a pak ji pečlivě zaházeli a udusali aby tam jakože byl jiný objekt?

Pavel III
byl jsem u archeologů zaměstnanej. O přemísťování nálezů jsem jen slyšel od dělňasů, to jsem neviděl na vlastní oči. Ale fakturování černej duší stavebním firmám ano, byl jsem nucenej to dělat a taky jsem se na ně vykašlal.
Vyprávěli, že se našlo něco uprostřed "čtverců" tj vytyčený plochy a přeneslo se to na kraj plochy, čímž se požádalo o zvětšení zkoumaný plochy a prodloužení času výkzumu, prej běžná praxe.
btw v poledne ne, ráno když jsem jel do práce tak se tam pár kusů válelo po noční kalbě + občas se udělala razie na ubytovny proč nejsou v práci, ale výkazy jsem dostal vždy na 100% že se pracovalo.

Paul
S tím přenášením mi to přijde jako blbost. Jasně, když se něco najde, vykope, přenese se to na okraj čtverce, většinou ale do nějaké krabice, aby se to nepopletlo a nezavazelo to v další práci. Si myslím, že dělňasi kecali (nic neobvyklého, u nás každý rozumí všemu). už jen proto, že je docela poznat jestli to je "in situ" nebo vykopané a přenesené. A kromě toho, záchranné výzkumy se dělají "od kraje ke kraji" a jen málokdy se jde za hranice staveniště (dotčeného území či zájmové plochy). To už musí být opravdu něco extra.
Válející se brigádníci(?) po kalbě a vykázaní jako v práci to je jiná, leč moje zkušenosti jsou diametrálně odlišné. Asi na Moravě nemáme tolik peněz jako v Čechách.😉
Jinak, soukromé firmy zabývající se archeologií skutečně existují. Nevím sice přesně jak je to s tou soukromostí (čili jak je kdo majitelem a tak), ale vedoucí, a nejspíš i majitelé, jsou normální archeologové, funkčně to je něco jako soukromý archeologický ústav. Výhoda těchto firem je v tom, že jsou pružnější právě při těch záchranných výzkumech, kdežto AÚ pracuje především na grantech a jiných ("státních") úkolech, jako třeba Mikulčice, Mstěnice, Pohansko.
P.S.: Ožralí dělníci na stavbě bývají taky, žádná rarita, někteří ožralci jsou i za volantem (autobus, náklaďák), v Rusku běžně i piloti, ale nejlepší jsou ožralí poslanci. Když porovnáme platy a cenu alkoholu, kterou kdo platí, jsou poslanci jasná špička! Teda kromě těch pilotů. Když spadne ožralý poslenec ze schodů jde celkem o hovno a to i když blbě zahlasuje, ale když ožralý pilot zaparkuje někde nosem do tajgy...

To, co mi na PayU vadí nejvíc je to, že to nutěj každýmu, i když to nechce. Zřídili to proti mé vůli. Nikdo se je o to neprosil. Když Ti tam někdo pošle peníze, a Ty ho nemáš aktivní, tak se Aukro na Tě vys--e a nepomůže Ti. Takže se ke svým penězům nedostaneš, a ani je nemůžeš kupujícímu vrátit. Hřebíčkem bylo to, že Účet PayU není Tvůj, ale je majetkem Aukra . A to je prasečina prvního kalibru.
Otazník: mapka vypadá sice pěkně a možná i důvěryhodně, ale když to začalo, tak jsem hledal informace, o jakou firmu se jedná. Žádná stoletá tradice, ale majitelem dva poláci a jeden holanďan (Tedy žádná stoletá tradice v Jihoafrické republice). Adresa odkazovala na polní cestu někde v Holandsku. No, jestli Ti toto nevadí, tak žádný problém. Já jsem na určité věci vysazenej. Proto ta averze. 😉

ale noták, payu byl "povinný", už dávno není. pokud ti tam někdo poslal peníze, mohl je klidně vrátit zpět. jestli je majetkem aukra nevím a i mi to je jedno, bo aukro ti právě tu platbu garantuje, tj. někdo odešle peníze a ty je hned můžeš použít, i když fyzicky ještě neodešli (i když teď se mi zdá, že doručovací mail chodí až po zúčtování platby), natož aby přišli...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.