ten barbar, to je síla
On ten barbar má v mnohém pravdu. Naše jednotka pod vedením čs. generála jede do Afriky chránit nějaké doly, které patří Francii.
Ted jsou to normální strážnici a mají generála. Je to normální? Kolik to stojí peněz a armáda cvičí co?
Branný zákon má právo povolat mladé lidi ke službě i ženy. Když je povolá, na co budou? Nic neznají, neumí a hlavně vše negují. Zákon sice je, ale nikdo jej za 20 let nepoužil. Je toho více. Proč tgřeba nepřevezmeme něco z Kanady nebo Rakouska? To by jste se pane OK zbláznil.
Ladislavaliev@atlas.cz

Antikomunisté v ČSLA, navic po roce 1968? Pro me absurdni predstava. Kazdy dustojnik snad plnil rozkazy nejvyssiho veleni, tj. vlady a zejmena komunisticke strany. Samozrejme muzete napsat, ze ta situace byla slozitejsi. Chapu, ze odejit z armady asi nebylo jednoduche. Kazdy musel nejak prezivat. Ja jsem to mel nastavene tak, ze clenstvi v KSC, prace pro represivni slozky (MO,MV) a spoluprace s StB pro me byly neprijatelne. Proto jsem si jako studijni obor vybral matematiku, v ni zadna ideologie neni (krome prednasek z marxismu na VS).
Mobily samozrejme nejsou podstatne, ale napr. internet nebo pocitac pouzivate. Ja jsem si kupoval prvni pocitac v rijnu 1989 Nemecku za 2000 marek, pro Nemce to byl jeden mesicni plat, pro me tehdy kompletni cisty prijem za rok a pul. Ale potreboval jsem ho ke sve profesi, abych mohl programovat i doma.
numismat@seznam.cz

jejda, jejda. Vy jste srandista. Pochopitelně jsem byl velmi mladý vojáček zde jste si to vyložil trochu obráceně. Všichni měli hodinky, já na truc ne. Chtěl jsem ukázat na směšnost něčeho, no, proč právě vy jste to nepochopil nevím, patříte mezi ty chytřejší.
Že jste matematik to Vás v staví v mých očích na piedestal takových lidí si nesmírně vážím a tak mi řekněte, proč se ručí maturity z matematiky, to si ani soudruzi nedovolili. Myslím, že, že studium tedy kleslo na úroveň učiliště. Jinak ano, já jsem v komisi v roce 1990/1 se podílel na rehbilitacích vojáků.To je prostě život. Soudruzi v NSR postavili Bundeswehr také z bývalých nositelů Rytířského kříže. Jako matematik si to dokážete spočítat. Já táké politiku rád nemám, ale nějak se mi to míchá s historii.
Ladislavaliev@atlas.cz

Altmann napsal/a:
... proč se ručí maturity z matematiky, to si ani soudruzi nedovolili. ...
Pokud se dobre pamatuji, tak maturita z matematiky nebyla v 70. a 80. letech povinna plosne, napr. z humanitnich trid na nasem gymnasiu temer nikdo z matematiky nematuroval. Viz tez
https://cs.wikipedia.org/wiki/Povinná_maturita_z_matematiky
numismat@seznam.cz

grofik napsal/a:
Pani kolegovia, posunul som odkaz z pomenovanim
co nam doba vzala a co priniesla, jedine numizmat vymenoval slusnu pripomienku...
Jen se nevykecavej, tohle vubec neni informacni video "co nam doba vzala a co nam dala", tohle video je ciste dezinformacni, zavadejici a populisticka slatanina.
barbar napsal/a:
Chlapci, myslím že Grovik v podstatě jen zduraznil co nám dnes chybí a s mého pohledu by do určité míry některé věci obohatili naší zem.....
To by nas obohatila cenzura? vazne? Nebo to ze by nam obcas policajtri dali pres drzku? Zduraznil co nam dnes chybi? Co jemu chybi? popiji konak v kresle a dovolava se starych poradku...?! Policejni stat zapadniho typu? vazne? regule pamatky cizinci? wtf? nadavas na policejni stat, ktery tady teda oproti treba us neni ani v nejmensim, a pak by jsi chtel aby se tolerovalo ze policie obcas nekomu da pres drzku, nebo ho zavre na zachytku takl jako v US? Barbare, uz prestan koukat na Svejka a zacni zase sbirat mince :-P
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.