http://www.kppardubicka.cz/cs/menu/zprava/1278-bombardovani-pardubic-za-druhe-svetove-valky/
Bombardování Pardubic spojenci z Itálie, do doporučuji načíst..
Přátelé jsou to noviny klub přátel Pardubicka
Zde ukázka z novin
Odmyslíme-li se neúspěšné pokusy o bombardování plzeňské Škodovky, byl tento nálet na pardubickou Fantovku prvním bombardovacím úderem přímo na území protektorátu. Z vojenského hlediska skončil tento nálet fiaskem. Samo bombardování vyvolalo nejen v Pardubicích, ale i v celém protektorátě paniku, ale i rozčarování. Nacistická a kolaborantská propaganda i v tisku i v rozhlase vyvolala velkou kampaň proti spojencům, proti „leteckým teroristům“ atd
Ladislavaliev@atlas.cz

Je celkem těžko odhadovat na koho reagujete, ale podle pravidla "potrefená husa" se ozvu já.
Ano, "nevejde se to do logiky". Většina podobných článků a připomínek obvykle uvádí i "nějakou omáčku okolo". Například v případě vypálených vesnic (ať na Moravě nebo na Slovensku), co se tu připomínalo, byla vždy "ňáká máčka okolo", tedy co předcházelo rozhodnutí vesnici likvidovat. Prostě je tam nějaký příběh. Tady je jen to, že Američané, nejspíš schválně a bez varování, bombardovali školu plnou dětí. Stejně jako že zničili velkou část škodovky (chybí tam jen to, že tak chtěli poškodit náš znárodněný průmysl). No a když se člověk podívá okolo toho textu, taky to dost napovídá. To "PF" je takové poměrně vypovídající. No a pod tím "Američtí žoldnéři zatčeni ve Venezuele" (číst to nebudu, ale mluví se tam i o sovětské internacionální pomoci?) a "Jefim Fištejn, (ex)ruský „vlastenec“ až za hrob" nebo text pod obrázkem: "Kdo si toto připomněl z amerických rádoby hrdinů ve vzpomínkách?" To je zkrátka vypovídající.
A třeba jsem moc nepochopil už text pod prvním obrázkem:
V závěru války se město stalo cílem spojeneckého bombardování,“ uvedla na začátku krátkého pitního aktu Hana Vočadlová."
Kam patří ta opuštěná uvozovka? Pitní akt je jakože u toho chlastají? Nebo mám to chápat tak, že "město se stalo cílem (barbarského?) spojeneckého bombardování, tečka hotovo, nic"? A pak teda šli pít (čili chlastat)? Takhle si někdo představuje novinářskou práci? Nebo to je cílené? A kdo je Vočadlová? Bába co umývá hajzly na oné škole? Nebo jedna z těch, co zrovna měla chřipku a ve škole chyběla?
A co na to Jan Tleskač?

Navíc má Plzeň tu "smůlu", že ju nebombardovali Rusi (na rozdíl třeba od Brna). Rusi bombardovali hlavně situaci nedaleko za frontou a fabriky z nějakého důvodu nechávali běžet. Na druhou stranu to měli do Německa zkrátka daleko, neměli na to techniku a zřejmě byla i nějaká dohoda mezi Spojenci, aby se navzájem nepostříleli, protože jak by v noci poznali který letadlo je který?

Paul napsal/a:
Pavel III on si nás p. Altmann plete, já totiž obdobně jako vy reagoval včera v podobný věci. Tyhle štvavý plátky manipulující už titulkem nemám v lásce.
No právě. Kavárna to nemá ráda, ale VI. cenové to vyhovuje a slyší na to. A pak jde a volí Zemana nebo Putina. 😎

Pavel III on si nás p. Altmann
ale nepletu, Pavel III je matematik a programátor Vy Paul čtete hodně noviny jako je Sputnik a další, která já osobně neznám, Je to špatně?
Já opravdu žasnu, jaké plátky u nás vycházejí a v tom máte (Paul) pravdu, já je fakt neznám a dokonce jsem navrhl, nepoužívat a neargumentovat no, ale když to neznám mohu se splést. Vy to znáte a proto se neplete.
Ladislavaliev@atlas.cz

Napůl, protože do kavárny nechodím. Jednak tu žádná ani není a dvak, zkrátka nechodím. To už spíš do cukrárny, ale zasedám v ní jen "v cizině". Doma si to nosím dom. A, maje zbytků selského rozumu, nemohu souhlasit s Ovečkou a dalšími. Navíc mám rozhodně raději Havla než zloděje per a alkoholika co se obklopuje lidmi, které bych maximálně nechal vybírat žumpu a to, navíc, jen na cizím, protože doma bych to nepokládal za bezpečné - měl bych podezření, že mi chtějí udělat škodu. Třeba že by "náhodou zakopli" a rozlili obsah kyblíku až do obýváku.
(To je pro Paula)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.