Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#39141 20. 5. 2020, 20:08
Pane kolego.. Já se na politiku nedívám tak jednostranně.. . Politiku, politické strany vnímám jako celek.. Programy stran se misí od rozumných a potřebných k danému období, až po nesmyslné na které je třeba ihned negativně reagovat viz. migrace,tím samozřejmě nemyslím nějaký radikální zásah, ale rozumně omezující, striktní, pro pobyt dočasné podmínky.. Nejsem nějaký radikální nelida, sám mám rodinu a s historie vím co dokáže rasova nenávist.. Pokud bych se držel vašich zasad, nejspíš bych měl nepřátelé všude.. Podle vaší teorie existuje pouze jedna spravná strana a její případné koalice a pokud má někdo jiný názor je okamžitě nepřátel a nemáte si sním co řicí, také pokud vás některá strana sklame či někdo s partaje, anebo jejich příznivci jsou okamžitě nepřátele... Mám to chápat, že například pokud bude váš soused komunista tak ho ani nepozdravite? Znate film obecnou školu? kde je zajímavá scéna s hercem Zdeňkem Svěrákem a Janem Třiskou v autobuse s dětmi na výlet , kdy se ptá Svěrák Třísky koho budete volit a poté mu naopak vysvětluje koho on a proč, pusť te si to pochopíte .. Tak asi vnímám politiku já... 😉

Ale tyto Vaše dedukce jsem nikdy neřekl, právě naopak jsem schopen brát politiky podle jejich konkrétních činů a podle nich hodnotit jejich pozitiva a negativa. To znamená, že nehodnotím nálepkami demokratické strany, ale hodnotím konkrétní lidi, kteří formulují jejich politiku. Problémem jsou ale komunisté, kteří po celou svojí politickou éru prosazovali pouze třídní boj, porušování všech lidských a občanských práv a samozřejmě základem byla vedoucí úloha. K tomu jim pomáhaly ozbrojené složky, které byly přímo podřízeny ÚV. Prostě jim nevěřím ani v dnešní době, protože jejich současná činnost mně dává za pravdu, kdy se jistě někteří modlí k návratu starých pořádků, aby nám to zase ukázali. To ale neznamená, že nezdravím členy bývalé strany, protože se může jednat o naprosto slušné lidi, kteří ve svém mladém věku a z blbosti vstoupili do strany. Naopak znám několik nestraníků, "antikomunistů," kteří mají bolševizmu v sobě na rozdávání.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

#39142 20. 5. 2020, 20:10

Ano. Komunisté byli správnou volbou po roce 48.
Bylo třeba zlikvidovat kontrarevoluční živly, špiony ze západních armád, buržoasní vykořisťovatele a další třídní nepřátele dělného lidu a republiky.

Bylo třeba rozkulačit sedláky, kteří po generace okrádali běžný lid.

Soudruh Gottwald za pomoci přítele národů a zahradníka lidského štěstí, Josifa V. Stalina se úkolu zhostil se vší vervou.

Naše lidově demokratická republika vzkvétala, ale revanšisté a zrádci uprostřed našich řad se pokusili v tzv. Pražském jaru předhodit naší republiku západu. Naštěstí přijela slavná Rudá armáda a vrátil republiku zpět do rukou soudruhů a soudružek.

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#39143 20. 5. 2020, 20:18
Po Mnichovu a následné válce...

Takže po válce byli komunisté jedinou alternativou? Oni nám to při vítězném Únoru zcela prakticky ukázali, kdy nastolili začátek dlouhotrvajícího teroru, který byl založen na politických vraždách, z 98 % okradení všech lidí a to nepočítám všemožná zrůdná znárodňování. 😲

Já pouze žasnu a přemýšlím, zda to myslíte vážně, nebo si děláte srandu.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#39144 20. 5. 2020, 20:26
Britský premiér, ktorý tak brilantne zvládol brexit, nadšene predstúpil pred kamery a povedal, že zvládnu aj Covid 19. Nebude dávať žiadne zákazy a príkazy, nikoho v ničom nebude obmedzovať. Oni na britských ostrovoch majú kolektívnu imunitu. K tomu doložil: ,,Niektorí ľudia zomrú, ale podstúpime to!" Potom ho osud dobehol a on sa nakazil koronavírusom, ochorel, bol v nemocnici, lekári mali poplach a rýchle privolávali najlepších odborníkov. Toto je tá najlepšia ukážka toho, ako vie život napomenúť tých, ktorí, sa cítia bohorovní...

Pekne napísané.
-s-

Profilový obrázek
Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

#39145 20. 5. 2020, 20:39
Pekne napísané. -s-

Ano. Myslel jsem, že to psal grofík. Ale..

https://evagallova.blog.sme.sk/c/533102/vtipy-o-koronaviruse.html

Profilový obrázek
Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

#39146 20. 5. 2020, 20:45

Je to pořád dokola...
Přeci nikdo to v 48 netušil co se bude později odehrávat! Tenkrát to byla opravdu po Mnichovu jediná volba...
Já žasnu jak si dokážete věci přehodnotit a používat proti..

Profilový obrázek
Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

#39147 20. 5. 2020, 20:56

Paul napsal/a:

Ano. Komunisté byli správnou volbou po roce 48.
Bylo třeba zlikvidovat kontrarevoluční živly, špiony ze západních armád, buržoasní vykořisťovatele a další třídní nepřátele dělného lidu a republiky.

Bylo třeba rozkulačit sedláky, kteří po generace okrádali běžný lid.

Soudruh Gottwald za pomoci přítele národů a zahradníka lidského štěstí, Josifa V. Stalina se úkolu zhostil se vší vervou.

Naše lidově demokratická republika vzkvétala, ale revanšisté a zrádci uprostřed našich řad se pokusili v tzv. Pražském jaru předhodit naší republiku západu. Naštěstí přijela slavná Rudá armáda a vrátil republiku zpět do rukou soudruhů a soudružek.

Paule to snad nemyslíš vážně, nespočetně krát jsme tohle období probírali..
Dám ti jednoduchý příklad.. Představ si že tím obdobím prochaziš Zradny hořký Mnichov, nenávist k bývalým zapadnim spojencům, poté válka kterou prochaziš, přijdeš o kamarady, či příbuzné a komu budeš klást vinu, všichni čechoslovaci plivali na zrádce, kteří se za nás nepostavili.. Celou válku tu hořkost poneseš, pak přijdou Rusové a osvobodí Československo od bojů v Dukelskem průsmyku až po Prahu... Koho budeš v osvobozené zemi volit?

Profilový obrázek
Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

#39148 20. 5. 2020, 21:07

To byl černej vtip!

Profilový obrázek
alfonsoalois

Uživatel

Zaregistrován:
9. 12. 2018

#39149 20. 5. 2020, 21:15

Pánové, vžijte se do situace v té době, jak píše Barbar. V té době rozhodně nebyla informovanost jako dnes, že se něco měnilo se běžní lidé na vesnicích dozvěděli se značným spožděním a mimo Prahu se lidé někde dověděli o nějakých spojencích, či osvoboditelích opravdu až po válce. Dnes se stane nějaká událost a ještě než mrtvola vychladne, je to v TV, na internetu a v diskuzích. Tím ale nechci tehdejší stav nijak zlehčovat. Já jen pamatuji dost dobře stav před rokem 89, kdy se něco událo 2km od bydliště a v novinách to nebylo.

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#39150 20. 5. 2020, 21:56

Paul napsal/a:

Ano. Myslel jsem, že to psal grofík. Ale..

Veď preto som to napísal.🙂
-s-

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.