Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
vlad_dracul1989

Uživatel

Zaregistrován:
24. 4. 2017

#39901 14. 6. 2020, 10:00

https://www.bejvavalo.cz/clanek/zakony-o-pujckach-site-na-miru-lichvaru-aneb-pujcky-za-casu-rakousko-uherska/

"Celé existence jí padají za oběť, a přece vrhá dále a dále svůj zkázonosný vliv tak jistě a s takovou železnou konsekvencí do společnosti lidské, že není jiné spásy a ochrany před ní, než pomsta spravedlnosti, jakáž se dá jen zákonnitou cestou uskutečniti.
V jiných zemích, které jsou daleko bohatší říše Rakouské, neměli takového spěchu k utvoření svobodné lichvy, jako na p. v Anglii, kde až posud při půjčkách pod 10 1. šterl. úrok více nesmí obnášeti než 5 procent."

"Democracy.... is non-negotiable."

• Liberty Prime
Profilový obrázek
Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

#39902 14. 6. 2020, 10:11

https://www.reflex.cz/clanek/komentare/101610/vladimir-pikora-cesi-prisli-o-zlaty-poklad-aneb-jak-cnb-zlato-levne-prodala-aby-ho-draze-nakoupila.html

Někdy mám pocit, že moje zdejší podněty k diskusi a články, využívají a kopírují někteří redaktoři různého tisku.
Není to poprvé co to registruji..

Profilový obrázek
Floki

Uživatel

Zaregistrován:
28. 10. 2014

#39903 14. 6. 2020, 10:58
https://www.reflex.cz/clanek/komentare/101610/vladimir-pikora-cesi-prisli-o-zlaty-poklad-aneb-jak-cnb-zlato-levne-prodala-aby-ho-draze-nakoupila.html Někdy mám pocit, že moje zdejší podněty k diskusi a články, využívají a kopírují někteří redaktoři různého tisku. Není to poprvé co to registruji..

ntvl 😆

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#39904 14. 6. 2020, 11:02

Pokud máte tento dojem, pak se dejte na novinařinu, jistě uspějete. To byl samozřejmě vtip.

Já tento článek považuji za zcela nevyvážený, protože zmiňuje pouze jednu stránku problematiky, tu, která se pisateli hodí. Pokud bychom chtěli zcela vyváženě celou problematiku zmapovat, pak bychom museli znát podstatně více informací, které nám ale autor zcela záměrně zamlčel. V tomto případě se jedná pouze o názor, který vychází z hesla-po válce je každý generál. Pokud si každý vzpomene na rok 2007, cena zlata se pohybovala na nízkých úrovních, na kterých probíhaly veškeré nákupy a nepozoroval jsem ze svého okolí, že by někdo masivněji nakupoval např. fyzické zlato. To byl i případ futures kontraktů na zlato atd. Prostě nikdo nepředpokládal hypotéční krizi.

Já jsem tehdy také prodal zlaté 10 a 20 koruny. Podle tohoto článku bych tedy také musel být prohlášen za neználka, protože, pokud bych je prodával dnes, cena by byla trojnásobná. To jsou fakta podle intencí článku. Co by ale v článku jistě nebylo, to by bylo pokračování, které se odehrávalo v nákupu mimořádně vzácné mince za 35 000 korun, kterou bych s jistotou do konce života nespatřil. A to je celá pravda, která se vymyká pohledu článku. Pokud bych se tedy choval v intencích autora článku, pak bych udělal dobře, pokud bych dnes tyto zcela běžné zlaté mince doposud vlastnil a neměl v majetku mimořádně vzácnou minci, která se v čase také podstatně zhodnotila. Já si naopak myslím, že jsem udělal dobře.

Ale samozřejmě na tyto prodeje mám také svůj jistý názor, který se může od kroků centrální banky lišit, pouze nemám rád výkřiky v článku, které hodnotí minulou dobu dnešním pohledem. Pokud by byl každý tak chytrý, jako autor článku, pak jistě je každý multimilionářem, protože v roce 2007 začal hromadit zlato ve velkých objemech.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

#39905 14. 6. 2020, 12:57

Já jsem také prodal zlaté mince a sám uznávám, že jsem to dělat neměl. Ale dcera si kupovala haciendu u Berounky a někdo to musel zaplatit-že?

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#39906 14. 6. 2020, 13:05
Já jsem také prodal zlaté mince a sám uznávám, že jsem to dělat neměl. Ale dcera si kupovala haciendu u Berounky a někdo to musel zaplatit-že?

Takže ve svém výsledku dobré rozhodnutí (z ekonomického pohledu). A to je také další příběh, kdy pokud řekneme A, musíme říci i B, protože jen tak můžeme nějakou situaci zcela objektivně zhodnotit.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

#39907 14. 6. 2020, 13:19

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

Profilový obrázek
ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

#39908 14. 6. 2020, 13:25

Ty jsi také spisovatel jako barbar? :-D

ferovyobchodnik@seznam.cz

Profilový obrázek
Floki

Uživatel

Zaregistrován:
28. 10. 2014

#39909 14. 6. 2020, 14:03
Ty jsi také spisovatel jako barbar? :-D

On píše sem a od něj to tady novináři kopírují 😁

Profilový obrázek
Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

#39910 14. 6. 2020, 14:05

Pane kolego Evropo..
V prvé řadě jsem rád, že máte smysl pro humor, poněvadž ve vašem případě to považuji za vzácnost..
Rozumíte pojmu zlaté státní rezervy evropo? Evidentně asi ne..

To co píšete, ve své podstatě obhajujete nehorázny zločin rozkradeni státních zlatých rezerv.. Od založení republiky se stát snažil tyto rezervy obohatit, či udržet.. Po převratu stejně tak jak se bezohledně rozkradli státní podniky, bez rozumně adekvátního postupu,dopadly i zlaté státní rezervy.. U státních podniků se da lecos pochopit, ale vrcholem bylo to, že se vše odehrávalo v určité časové dekádě 90 léta přelom století(tisíciletí) kdy se tyto,, machinace,, bezohledneho rozkradani završily zlatými státními rezervami.. Argumentace ve smyslu nevhodných investici v krátkém časovém pojetí, je až neuvěřitelně směšná a může ji používat jen absolutní pablb, nebo skupina vychytralych zloděju což bylo tehdejší vedení ČNB,ale ano chápu tenkrát se kradlo všude..fascinující bylo to, žev té době žádná země v tak krátkém čase nepřišla o takové množství zlata.. Nyní ho budeme bezohledně dohánět a nakupovat,což by měla být dlohodoba záležitost pouze za podmínek výhodného kurzu, střádání (obohacování) už hotových uspokojivych státních rezerv.. Kde jsou trestní stíhání těchto vínku krádeže miliard a miliard ze státních rezerv, které mohly právě sloužit v těchto těžkých dobách naší země (ekonomické důsledky covid-19)..

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.