Kalousek má máslo na hlavě, ale je dobře že nemlčí!
Adamová má pravdu, tohle budou splácet další generace..

Argumentace s 40 korunami z doby před x lety nelze brát vážně. Kalousek mě také v některých situacích dohřál, s některými jeho kroky ve vládě jsem také nesouhlasil, ale jako Ministru financí se mu také povedl husarský kousek, když prodával akcie ČEZu za maximální cenu kolem 1400 korun za akcii.
Jinak to, co předvádí současná ministryně je katastrofa. Každý by měl sledovat rozpravu ve Sněmovně, jak je neschopná argumentovat, když je vyzývána k argumentaci. Před pár dny řekla nepravdu, opoziční poslanci jí tam rozebrali, několikrát jí vyzvali k odpovědí a výsledek? Seděla jak pecka a koukala do blba. Přitom se jednalo "pouze" o zcela odbornou diskuzi.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Americký prezident Donald Trump v úterý na Twitteru sdílel záběry, na nichž černoch bije bělošského zaměstnance obchodu s oblečením. Trump se v té souvislosti na Twitteru ptá, kde jsou teď lidé protestující proti rasismu...
Konečně......půjdeme do boje ?
Ladislavaliev@atlas.cz

Argumentace s 40 korunami z doby před x lety nelze brát vážně.
Pane E. pro Vás to je normální ekonomický krok? Já jsem rád, že nemusím žít z důchodu, ale na rozdíl od Vás si uvědomuji, že z důchodu žijí např. státní zaměstnanci,( např. účitelé) ale ještě hůře např. vdovy. Každý máme jiné argumenty
Prostě z důchodu žijí Vaší rodiče- to je obecné konstatování, jistě máte každý rodiče. Vy to nechápete, ale já to beru jako urážku, jako facku. Kdyby nedal nic a řekl stát nemůže já osobně bych to přivítal více než 480 Kžs za rok. To fakt bylo fujné
Ladislavaliev@atlas.cz

Existují nějaké zákony, které je nutno naplnit a tehdy byla pouze naplněna podmínka zákona.
V současné době bylo dobře, že se důchody navyšovaly, ale zase se jednalo "pouze" o nutnost vyplývající z ekonomického vývoje, který to dovoloval. Hospodářství zažívalo růst, zvyšovaly se mzdy (podniky si to mohly dovolit, zároveň byly donuceni z důvodu nedostatku zaměstnanců) a jako důsledek se zvyšovaly důchody, navíc jsme i svědky vyšší inflace. Pak je velký rozdíl, pokud je inflace 0, či 3 %. Vaše pocity Vám neberu, ale ekonomika není o pocitech. To samé platí v podnikové ekonomice, v rozpočtu státu, či rodiny.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

pohladnice mesta Komárno: http://komarno-pohladnice.blogspot.com
email: komarno.pohladnice@gmail.com

Pane E. já se zeptám takto a pěkně prosím nemyslím to nějak zle nebo urážlivě:
Podporujete své rodiče finančně, nebo rodiče pomáhají Vám. Vaše argumenty jsou opravdu podpořeny logikou a já bych si nedovolil je zpochybnit, ale přece jen život důchodců je o něčem jiném. Zde a je to dobře, je hodně+ sběratelů a je to dobře. Je to vlastně i pojistka na důchod.
Já jen opakuji, částka 40 Kč je urážlivá, to já dávám na péči o pejsky podstatně více.
Ladislavaliev@atlas.cz

Moje mamka bude slavit za pár dní 93 narozeniny a sama říká, že má tolik peněz, že si s nimi neví rady (nejednalo o žádnou stranickou funkcionářku, ale o naprosto obyčejnou ženu, která se v životě na poli hodně nadřela).
Žádná cifra Vám nikdy nic neřekne, pokud nebudeme znát další ukazatele. Kalousek přidal 40 korun v době, kdy se vycházelo z nízké základny, proti dnešní době byly o mnoho nižší mzdy, nízká inflace atd.
V současné době se důchody zvyšují o velmi vysoké částky, vychází se z poměrně vysoké základny, existuje velmi vysoká inflace atd. Vždy je vše velmi relativní a nikdy nelze vycházet pouze z jedné cifry, ale musíte znát celé souvislostí, včetně všech relevantních čísel a pouze tak můžete srovnávat. Jinak to bude vždy pozte nějaké numero bez výpovědní hodnoty.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.