Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#15411 10. 11. 2012, 16:59

Ano, takhle jednají všechny mocnosti (některé chytřeji a méně zjevněji), dnešní i z dob minulých a právě proto bychom se neměli příliš jednostranně vázat na jeden mocenský blok a dělat si iluze (zvlášť po letech 1938, 1948 a 1968). Ale to už jsme se dostali od Schwarzeberga daleko, chtěl jsem říct jen to, že kdyby byl seriózní politik, tak nemůže jednu věc oddůvodňovat něčím, co v jiném případě popírá. Kdyby řekl, uznáváme Kosovo, protože to tak chtějí USA, náš hlavní spojenec, jehož politiku je v našem nelepším zájmu potřeba následovat, tak ok, sice bych s tím hluboce nesouhlasil, ale bylo by to aspoň férově řečeno. Ale když řekne, že v případě Kosova jde o uznání faktu a v jiném případě jedná naprosto opačně, tak to vzbuzuje vše, jen ne důvěru. Kdyby to o tom Kosovu myslel vážně, tak by o musek aplikovat i na jižní Osetii a uznat její nezávislost (a kdyby tento krok třeba následovaly jiné státy, tak by nemuselo dojít ke konfliktu a taky tam dnes nemuseli být ruští vojáci).

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#15412 10. 11. 2012, 17:17

Nezávislost Osetie nikdo neřešil. Teď je to (zase) sovětská gubernie.

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#15413 10. 11. 2012, 17:25

Do bývalé Jugoslávie jsem jezdil poměrně často a pamatuji i rok 1990, tedy těsně před začátkem krize, která měla za následek občanskou válku. Jako průvodkyně na některé zájezdy tam fungovala chorvatka, která studovala Karlovu universitu, tedy uměla dobře česky a o prázdninách si tam přivydělávala. Již tehdy přesně odhadla příští vývoj, i rozpad Československa. Tato problematika mě docela dost zajímala a strávil jsem s ní v debatách na toto téma mnoho hodin. Klobouk dolů, před její predikcí. Pokud bychom chtěli jít po stopách v Kosovu, pak bychom museli až do tohoto období a sledovat celý vývoj až do uznání jeho samostatnosti, protože pravda je poměrně složitá a nemůžeme zaměňovat důsledky za příčiny. Vyhlášení samostatnosti Kosova totiž nespadlo z nebe, ale mělo svůj přirozený vývoj, podpořený srbskou netolerantní politikou Miloševičova režimu, ale to by bylo téma na mnoho dní a desítek dlouhých článků.
Důsledek, jak ho popisujete byl pro některé Srby nezáviděnihodný, ale na druhé straně nemůžete do jednoho čísla počítat mrtvé a vyhnance, protože to jsou nesouměřitelné hodnoty. Pak ale také musíte zmínit důvody, které k této skutečnosti vedly.
Já se snažím v těchto debatách vynechat názory politiků, proti kterým bych se měl vymezovat, snažím se oddělovat fakta od komentářů a zaujímat pouze z faktů, které samozřejmě musím někde získat, svoje názory. To, že se pak mohou shodovat s těmi oficiálními, to neznamená, že je kopíruji, ale naopak nezávisle k nim docházím.
Se stejným odstínem názoru na Kosovo a Osetii si docela nevím rady, i když možná nepatrně převládá názor na jiný pohled, ale to je tak složité, že se o to nechci pokoušet.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#15414 10. 11. 2012, 17:33

Už to neřešte, stejně pokud by se řešilo Kosovo, bylo by stejně nutno současně řešit Srbskou Krajinu a pro tyto stejné případy v oblasti byly zvoleny zcela opačná řešení...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#15415 10. 11. 2012, 17:38
Už to neřešte, stejně pokud by se řešilo Kosovo, bylo by stejně nutno současně řešit Srbskou Krajinu a pro tyto stejné případy v oblasti byly zvoleny zcela opačná řešení...

Problém se jmenuje Miloševič (a další). Z toho plyne i to jiné řešení. Ale, co se takhle věnovat něčemu jinému? Třeba babyboxům? Zachraňují děti nebo je to spíš ukázka alibismu?
(A protože to tu zmenšilo, přepisuji texty)
"No bezva. Co teď s tím? Jsem nezletilá dyslektická narkomanka. A navíc se chci věnovat kariéře."
"Proboha, vzchopte se ženská! Od čeho asi máme ve městě babybox?"

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#15416 10. 11. 2012, 17:56

To je dobrá poznámka, která opravdu dává za pravdu názorům, že neexistují modelová řešení.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

#15417 10. 11. 2012, 19:38
Profilový obrázek
babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

#15418 10. 11. 2012, 19:55

je to smutne! lutujem tych rodicov

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#15419 10. 11. 2012, 19:57

hmmm, nič moc .😞

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#15420 10. 11. 2012, 20:11

Hmm, nehody se dějí stále, ale proč to taháš sem? 😐

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.