Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#20991 27. 3. 2015, 21:05

To ze mi nekdo bude nutit mit nejaky ucet, je samo o sobe dostatecny duvod, proc pres takovou firmu uz nic nekupovat. Ne ze by u Acka nebyly i dalsi, jeste zavaznejsi..🙂

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#20992 27. 3. 2015, 21:11

Paul napsal/a:

Dálnice u HK, 2005 cca. Pracovníky jsem i viděl válet se před ubytovnou v Kuklenách a přesto ve výkazu plnej počet.

Tak jsi je měl vyfotit etc.
Mimochodem, nebylo to v poledne?

Co ty přemisťované nálezy? Vykopali na kraji díru a pak ji pečlivě zaházeli a udusali aby tam jakože byl jiný objekt?

Profilový obrázek
Romolo

Uživatel

Zaregistrován:
17. 2. 2014

#20993 27. 3. 2015, 21:20

zase nějaká nejasnost,do prčic,lid něco tuší😃

Profilový obrázek
Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

#20994 27. 3. 2015, 21:42

Pavel III

byl jsem u archeologů zaměstnanej. O přemísťování nálezů jsem jen slyšel od dělňasů, to jsem neviděl na vlastní oči. Ale fakturování černej duší stavebním firmám ano, byl jsem nucenej to dělat a taky jsem se na ně vykašlal.

Vyprávěli, že se našlo něco uprostřed "čtverců" tj vytyčený plochy a přeneslo se to na kraj plochy, čímž se požádalo o zvětšení zkoumaný plochy a prodloužení času výkzumu, prej běžná praxe.

btw v poledne ne, ráno když jsem jel do práce tak se tam pár kusů válelo po noční kalbě + občas se udělala razie na ubytovny proč nejsou v práci, ale výkazy jsem dostal vždy na 100% že se pracovalo.

Profilový obrázek
Romolo

Uživatel

Zaregistrován:
17. 2. 2014

#20995 27. 3. 2015, 22:31

Paul to jasně napsal,zde není co dodat, alkoholici placení státem,mafie,cosa nostra !!!

Profilový obrázek
otaznik

Uživatel

Zaregistrován:
1. 2. 2015

#20996 27. 3. 2015, 22:35
tak objevuje se třeba názor přehledu pro třetí strany (fú?), že se ty peníze nedají na nic využít (ani zaplatit aukru provizi), že to déle trvá (což je blbost). já jsem naopak u lidí, kteří payu nenabízí nakupovat přestal. ani ne tak kvůli ochraně, ale kvůli tomu, že nebudu jak magor vyplňovat 10-15 příkazů k úhradě ručně. díky, připravili jste se o prachy😃 mrzí mě, že jak to payu bylo "povinné", tak už tomu tak není. asi ani možná nešlo tak o případný ušlý zisk aukra, jak o naše zákonodárství.
Profilový obrázek
Romolo

Uživatel

Zaregistrován:
17. 2. 2014

#20997 27. 3. 2015, 22:57

picca je,dobrou🙂

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#20998 27. 3. 2015, 23:11

Paul

S tím přenášením mi to přijde jako blbost. Jasně, když se něco najde, vykope, přenese se to na okraj čtverce, většinou ale do nějaké krabice, aby se to nepopletlo a nezavazelo to v další práci. Si myslím, že dělňasi kecali (nic neobvyklého, u nás každý rozumí všemu). už jen proto, že je docela poznat jestli to je "in situ" nebo vykopané a přenesené. A kromě toho, záchranné výzkumy se dělají "od kraje ke kraji" a jen málokdy se jde za hranice staveniště (dotčeného území či zájmové plochy). To už musí být opravdu něco extra.

Válející se brigádníci(?) po kalbě a vykázaní jako v práci to je jiná, leč moje zkušenosti jsou diametrálně odlišné. Asi na Moravě nemáme tolik peněz jako v Čechách.😉

Jinak, soukromé firmy zabývající se archeologií skutečně existují. Nevím sice přesně jak je to s tou soukromostí (čili jak je kdo majitelem a tak), ale vedoucí, a nejspíš i majitelé, jsou normální archeologové, funkčně to je něco jako soukromý archeologický ústav. Výhoda těchto firem je v tom, že jsou pružnější právě při těch záchranných výzkumech, kdežto AÚ pracuje především na grantech a jiných ("státních") úkolech, jako třeba Mikulčice, Mstěnice, Pohansko.

P.S.: Ožralí dělníci na stavbě bývají taky, žádná rarita, někteří ožralci jsou i za volantem (autobus, náklaďák), v Rusku běžně i piloti, ale nejlepší jsou ožralí poslanci. Když porovnáme platy a cenu alkoholu, kterou kdo platí, jsou poslanci jasná špička! Teda kromě těch pilotů. Když spadne ožralý poslenec ze schodů jde celkem o hovno a to i když blbě zahlasuje, ale když ožralý pilot zaparkuje někde nosem do tajgy...

Profilový obrázek
pavelgregor

Moderátor

Zaregistrován:
23. 6. 2007

#20999 27. 3. 2015, 23:21

To, co mi na PayU vadí nejvíc je to, že to nutěj každýmu, i když to nechce. Zřídili to proti mé vůli. Nikdo se je o to neprosil. Když Ti tam někdo pošle peníze, a Ty ho nemáš aktivní, tak se Aukro na Tě vys--e a nepomůže Ti. Takže se ke svým penězům nedostaneš, a ani je nemůžeš kupujícímu vrátit. Hřebíčkem bylo to, že Účet PayU není Tvůj, ale je majetkem Aukra . A to je prasečina prvního kalibru.

Otazník: mapka vypadá sice pěkně a možná i důvěryhodně, ale když to začalo, tak jsem hledal informace, o jakou firmu se jedná. Žádná stoletá tradice, ale majitelem dva poláci a jeden holanďan (Tedy žádná stoletá tradice v Jihoafrické republice). Adresa odkazovala na polní cestu někde v Holandsku. No, jestli Ti toto nevadí, tak žádný problém. Já jsem na určité věci vysazenej. Proto ta averze. 😉

Profilový obrázek
Voloda16

Uživatel

Zaregistrován:
17. 3. 2012

#21000 27. 3. 2015, 23:28

ale noták, payu byl "povinný", už dávno není. pokud ti tam někdo poslal peníze, mohl je klidně vrátit zpět. jestli je majetkem aukra nevím a i mi to je jedno, bo aukro ti právě tu platbu garantuje, tj. někdo odešle peníze a ty je hned můžeš použít, i když fyzicky ještě neodešli (i když teď se mi zdá, že doručovací mail chodí až po zúčtování platby), natož aby přišli...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.